20
Хорор  Зјапањето во паметните телефони пострашно од што мислевме

Хорор! Зјапањето во паметните телефони пострашно од што мислевме

пред 11 месеци - Start.mk - Живот

Повеќето луѓе знаат дека предолгото гледање во паметниот телефон е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи".

Хорор  Зјапањето во паметните телефони пострашно од што мислевме

Хорор! Зјапањето во паметните телефони пострашно од што мислевме

пред 11 месеци - Вечер - Живот

Повеќето луѓе знаат дека предолгото гледање во паметниот телефон е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи".

Смартфоните опасни за детското здравје

Смартфоните опасни за детското здравје

пред 11 месеци - Здравство 24 - Здравје

Повеќето луѓе знаат дека предолгото гледање во смарт уредот е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи“.

Смартфоните се поопасни отколку што мислиме

Смартфоните се поопасни отколку што мислиме

пред 11 месеци - A1on - Техно

Повеќето луѓе знаат дека предолгото гледање во смарт уредот е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи“.

Смартфоните се поопасни отколку што мислиме

Смартфоните се поопасни отколку што мислиме

пред 11 месеци - еМАГАЗИН - Без катеторија

Повеќето луѓе знаат дека предолгото гледање во смарт уредот е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи“.

Смартфоните и синдромот на суво око

Смартфоните и синдромот на суво око

пред 11 месеци - 365 - Техно

Смартфоните се поопасни отколку што мислиме. Повеќето знаат дека предолгото гледање во смарт уред е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи“.

Смартфоните се поопасни отколку што мислиме

Смартфоните се поопасни отколку што мислиме

пред 11 месеци - Локално - Техно

Повеќето луѓе знаат дека предолгото гледање во смарт уредот е штетно, но новите истражувања покажуваат дека ситуацијата е далеку позагрижувачка, пишува списанието „БМЦ Офтамолоџи“.

Претерано користење на мобилниот телефон е штетно за вашето здравје, еве зошто…

пред 11 месеци - Република - Живот

Сите знаеме дека гледањето прeмногу во мобилниот телефон штети, но најновата студија покажала дека смартфоните се многу повеќе штетни отколку што сме мислеле, особено кога се во прашање нашите очи.

Ако цело време гледате во телефонот можете да заболите од оваа ужасна болест

Ако цело време гледате во телефонот можете да заболите од оваа ужасна болест!

пред 11 месеци - Сител - Здравје

Сите знаеме дека гледањето прeмногу во мобилниот телефон штети, но најновата студија покажала дека смартфоните се многу повеќе штетни отколку што сме мислеле, особено кога се во прашање нашите очи.

Што е синдром на суво око

Што е синдром на суво око

пред 11 месеци - Мама365 - Живот

Откриено е дека кај деца кои минуваат многу време со таканаречените паметни телефони, имаат и повеќе симптоми на синдромот суво око.

Паметните телефони предизвикуваат синдром на суво око

Паметните телефони предизвикуваат синдром на суво око

пред 11 месеци - Start.mk - Живот

Откриено е дека кај деца кои минуваат многу време со таканаречените паметни телефони, имаат и повеќе симптоми на синдромот суво око.

Паметните телефони предизвикуваат синдром на суво око

Паметните телефони предизвикуваат синдром на суво око

пред 11 месеци - Република - Живот

Откриено е дека кај деца кои минуваат многу време со таканаречените паметни телефони, имаат и повеќе симптоми на синдромот суво око.

Употребата на смартфоните го зголемува ризикот од синдромот на суво око

Употребата на смартфоните го зголемува ризикот од синдромот на суво око

пред 11 месеци - Актуелно24 - Здравје

Повеќето луѓе знаат дека премногу гледање во мобилниот телефон е штетно, но новата студија покажува дека смартфоните се многу понездрави од она што се мисли, посебно кога се во прашање очите.

Времеплов
x