20
НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

пред 6 дена - Кајгана - Економија

Народна банка ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата.

Граѓаните должат кај банките 2 1 милијарди евра во кредити

Граѓаните должат кај банките 2,1 милијарди евра во кредити

пред 6 дена - +Инфо - Економија

Фирмите и населението лани повеќе се задложувале кај банките, покажува последниот извештај на Народната банка (НБРМ). НБРМ...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

пред 6 дена - Пулс 24 - Македонија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

пред 6 дена - Точка - Македонија

Народна бакна ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата.

НБРМ Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

НБРМ: Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

пред 6 дена - Бизнис инфо - Македонија

Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат забрзување на месечниот раст на вкупните кредити на приватниот сектор, главно поттикнат од корпоративниот сектор.

Повеќе кредити за стимулирање на развојот  Македонија повторно ќе оствари економски раст

Повеќе кредити за стимулирање на развојот - Македонија повторно ќе оствари економски раст

пред 6 дена - Прес 24 - Економија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

пред 6 дена - Start.mk - Економија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

пред 6 дена - Вечер - Економија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

пред 6 дена - Курир - Македонија

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор.

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

пред 6 дена - Нетпрес - Македонија

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор.

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

пред 6 дена - Лидер - Без катеторија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3 5 отсто

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3,5 отсто

пред 7 дена - Утрински - Економија

Откако пред еден месец ја намали каматата од 4 на 3,75 отсто, сега каматната стапка пак се намалува на 3,5 отсто Нина Нинеска-Фиданоска...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

пред 7 дена - Актуелно24 - Економија

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка...

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

пред 7 дена - Дневник - Економија

Народната банка ја намали основната камата дополнителни 0,25 проценти, од 3,75 на 3,5 проценти. Таа е каматата по која банките...

Народната банка ја намали референтната камата за 0 25 процентни поени се чека банките да ги поевтинат кредитите

Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат кредитите

пред 7 дена - Сител - Економија

Embedded video for Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - Сител - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - МТВ 1 - Економија

Народна банка реши, каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 проценти поени и да изнесува 3,5 проценти.

Иако се уште нема Влада народната банка ја олабавува монетарната политика

Иако се уште нема Влада: народната банка ја олабавува монетарната политика

пред една недела - еМАГАЗИН - Економија

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - Денешен - Македонија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0 25 проценти

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 проценти

пред една недела - Денар - Економија

По намалувањето во декември 2016 година, на оваа седница беше одлучено каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички записи да се зголеми од 23.

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

пред една недела - +Инфо - Економија

Народната банка (НБРМ) ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто.

НБРМ ја олабавува монетарната политика

НБРМ ја олабавува монетарната политика

пред една недела - Република - Економија

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи да се зголеми од 23.

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - Start.mk - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

Банките лани собрале повеќе заштеди но помалку дале кредити

Банките лани собрале повеќе заштеди, но помалку дале кредити

пред една недела - Утрински - Без катеторија

На годишна основа заклучно со октомври, депозитите пораснале за 3,8 отсто, додека, пак, кредитниот раст за истиот период...

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - Вечер - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - 24 вести - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0 25 процентни поени

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0,25 процентни поени

пред една недела - Економски - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - ТВ Нова - Без катеторија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи

пред една недела - Прес 24 - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

пред една недела - A1on - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

Времеплов
x