20
Холандските возови возат само на ветар

Холандските возови возат само на ветар

пред 10 месеци - Порта3 - Живот

Директорот на холандските железници се врза за ветерница и заврте круг со неа за да прослави што нивните електрични возови почнаа да возат на чиста енергија, односно, 100 отсто од возовите во Холандија, една година пред планираното возат на ветар.

Холандија планира возовите да се движат со помош на ветерот

Холандија планира возовите да се движат со помош на ветерот

пред 10 месеци - Start.mk - Економија

Да ја префрли на напојување на еолските фармите. Иако засега се оди според планот, државата сака тој процес да заврши пред истекот на планираниот рок Холандија планира сите нејзини возови да се движат со помош на ветерот, т.

Холандија планира возовите да се движат со помош на ветерот

Холандија планира возовите да се движат со помош на ветерот

пред 10 месеци - Вечер - Економија

Да ја префрли на напојување на еолските фармите. Иако засега се оди според планот, државата сака тој процес да заврши пред истекот на планираниот рок Холандија планира сите нејзини возови да се движат со помош на ветерот, т.

Холандските возови ќе се движат на ветер

Холандските возови ќе се движат на ветер

пред 10 месеци - +Инфо - Економија

Холандија планира сите нејзини возови да се движат со помош на ветерот, т.е. на еолска енергија. Земјата користи енергија од обновливи извори веќе долги години, а сега нејзина цел е својата железничка мрежа од над 2.

Возовите во Холандија ќе возат на ветар

Возовите во Холандија ќе возат на ветар

пред 10 месеци - еМАГАЗИН - Без катеторија

Околу 600.000 Холанѓани од 1 јануари годинава секојдневно почнаа да ги користат електричните возови, кои се првите кои возат потполно на ветар.

Холандските возови возат само на ветар

Холандските возови возат само на ветар

пред 10 месеци - Канал 77 - Забава

Директорот на холандските железници се врза за ветерница и заврте круг со неа за да прослави што нивните електрични возови почнаа да возат на чиста енергија, односно, 100 отсто од возовите во Холандија, една година пред планираното возат на ветар.

Иднината кај нив стигна  тие веќе се возат на ветер

Иднината кај нив стигна, тие веќе се возат на ветер!

пред 10 месеци - Лидер - Без катеторија

Холандија планира сите нејзини возови да се движат со помош на ветер, односно на струја од ветер. Земјата користи енергија...

Сите возови во Холандија возат само на ветерна енергија

Сите возови во Холандија возат само на ветерна енергија

пред 10 месеци - ЕНаука - Техно

Почнувајќи од први јануари оваа година, сите возови од јавниот транспорт во Холандија се напојуваат на енергија од обновливи извори, главно на ветерна енергија.

Холандските возови возат само на ветар

Холандските возови возат само на ветар

пред 11 месеци - Актуелно24 - Забава

Директорот на холандските железници се врза за ветерница и заврте круг со неа за да прослави што нивните електрични возови почнаа да возат на чиста енергија, односно, 100 отсто од возовите во Холандија, една година пред планираното возат на ветар.

Со брзина на ветерот во иднината  Една држава се пофали дека нејзините возови возат на електрична енергија од обновливи извори

Со брзина на ветерот во иднината: Една држава се пофали дека нејзините возови возат на електрична енергија од обновливи извори

пред 11 месеци - Точка - Свет

Холандската национална железничка компанија "NS", денес објавила дека нејзините возови возат на електрична енергија која во целост се добива од ветерници, рекол портпаролот на компанијата Тон Боон, а пренесува "Guardian".

Возовите во Холандија користат само струја од ветер

Возовите во Холандија користат само струја од ветер

пред 11 месеци - Бизнис инфо - Свет

Сите електрични возови во Холандија, од први овој месец, користат само енергија произведена од ветер, пишува Clean technica .

Електричните возови во Холандија ќе работат исклучиво на енергија од ветер

Електричните возови во Холандија ќе работат исклучиво на енергија од ветер

пред 11 месеци - Иновативност - Свет

Сите електрични патнички возови во Холандија веќе ќе црпат енергија за работа исклучиво од ветер. Една година пред завршување...

Холандските возови отсега целосно се напојуваат на ветер

Холандските возови отсега целосно се напојуваат на ветер

пред 11 месеци - Радио МОФ - Без катеторија

Сите холандски возови од 1 јануари се напојуваат со струја генерирана исклучиво од ветерници, о бјави националната железничка компанија NS .

Холандските возови шибаат 100  на ветар

Холандските возови шибаат 100% на ветар

пред 11 месеци - Off.net.mk - Без катеторија

Околу 600.000 Холанѓани кои секојдневно ги користат електричните возови, можат да бидат без грижа на (еколошка) совест бидејќи од први јануари 2017 година, тие возови 100 посто се напојувани од електрична енергија добиена од ветерници.

Времеплов
x