20
За една година речиси 24 000 лица нашле работа

За една година речиси 24.000 лица нашле работа

пред 7 месеци - Дневник - Економија

Стапката на невработеност во Македонија од 26,1 отсто колку изнесуваше во 2015 година лани падна на 23,7 отсто. Според најновите податоци на Државниот завод за статистика, од 948.

Во Македонија има 723 550 вработени и 225 049 невработени лица

Во Македонија има 723.550 вработени и 225 049 невработени лица

пред 7 месеци - Сител - Економија

Embedded video for Во Македонија има 723.550 вработени и 225 049 невработени лица

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Локално - Економија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Економски - Економија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Во Македонија вработени се 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени се 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Start.mk - Економија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика.

Во Македонија вработени се 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени се 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Република - Економија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Start.mk - Економија

Стапката на активност во минатата година изнесувала 56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7.

ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА Невработени во Македонија се 225 049 лица

ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА: Невработени во Македонија се 225.049 лица

пред 7 месеци - Телеграф - Економија

Од 948.599 лица што лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика .

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Вечер - Економија

Стапката на активност во минатата година изнесувала 56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Сител - Економија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Канал 5 - Македонија

Стапката на активност во минатата година изнесувала  56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7.

Во Македонија вработени се 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени се 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - +Инфо - Економија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Невработеност од 23 7 во 2016 година

Невработеност од 23,7% во 2016 година

пред 7 месеци - Бизнис инфо - Македонија

Фото: Pixabay Невработеноста во 2016 година изнесуваше 23,7%, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Стапката на активност во овој период е 56,5, стапката на вработеност 43,1, додека стапката на невработеност изнесува 23,7.

ДЗС Во Македонија вработени 723 550 а 225 049 лица се невработени

ДЗС: Во Македонија вработени 723.550, а 225.049 лица се невработени

пред 7 месеци - Здравство 24 - Здравје

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - A1on - Економија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Локално - Македонија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Точка - Македонија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за статистика.

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Нетпрес - Македонија

Стапката на активност во минатата година изнесувала  56,5 проценти, стапката на вработеност 43,1, а стапката на невработеност 23,7.

Во Македонија вработени 723 550 а невработени 225 049 лица

Во Македонија вработени 723.550, а невработени 225.049 лица

пред 7 месеци - Лидер - Без катеторија

Од 948.599 лица кои лани го сочинувале активното население во Македонија вработени се 723.550, а 225.049 се невработени, покажуваат денеска објавените податоци на Државниот завод за сттаистика.

Времеплов
x