20
Концерти  предавања и франкофонски средби за Меѓународниот ден на франкофонијата

Концерти, предавања и франкофонски средби за Меѓународниот ден на франкофонијата

пред 4 дена - Утрински - Култура

„Францускиот јазик е нешто што ги соединува и приближува луѓето на сите континенти“, рече амбасадорот на Франција во нашата...

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

пред 4 дена - Скопје Инфо - Скопје

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и  регионален...

Концерти  предавања и франкофонски средби за Меѓународниот ден на франкофонијата

Концерти, предавања и франкофонски средби за Меѓународниот ден на франкофонијата

пред 5 дена - Утрински - Култура

„Францускиот јазик е нешто што ги соединува и приближува луѓето на сите континенти“, рече амбасадорот на Франција во нашата...

Бројни активности за одбележување на Франкофонијата во Македонија

Бројни активности за одбележување на Франкофонијата во Македонија

пред 5 дена - Start.mk - Македонија

Францускиот институт во Скопје, на денешната прес-конференција по повод 20 Март, Меѓународниот ден на Франкофонијата! ги претставија активностите со кои ќе се одбележи Фракнофонијата во Македонија.

Бројни активности за одбележување на Франкофонијата во Македонија

Бројни активности за одбележување на Франкофонијата во Македонија

пред 5 дена - Република - Македонија

Францускиот институт во Скопје, на денешната прес-конференција по повод 20 Март, Меѓународниот ден на Франкофонијата! ги претставија активностите со кои ќе се одбележи Фракнофонијата во Македонија.

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

пред 5 дена - Сител - Македонија

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и  регионален...

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

пред 5 дена - A1on - Култура

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален...

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

Одбележување на Франкофонијата во Македонија

пред 5 дена - Денешен - Македонија

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален...

Меѓународниот ден на Франкофонијата одбележан и во Македонија

пред 5 дена - Канал 77 - Култура

Недела на француската кујна и филм, концерти и предавања на француски изведувачи, како и франкофонски средби и регионален...

Францускиот амбасадор го посети ЗНМ

Францускиот амбасадор го посети ЗНМ

пред 5 дена - Канал 77 - Македонија

Францускиот амбасдор во Македонија, Кристијан Тимение во четвртокот имаше средба со претставници на Здружението на новинарите.

Меѓународен ден на франкофонијата

Меѓународен ден на франкофонијата

пред 5 дена - Телеграф - Македонија

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март - Меѓународниот ден на франкофонијата.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - Cooltura - Култура

Македонија членува во Меѓународната организација на Франкофонијата од 2006 година и има активна улога во промовирањето на Франкофонијата во рамките на Југоисточна Европа.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - ТВ Нова - Македонија

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

На прес-конференцијата ќе се обрати амбасадор на Франција Кристијан Тимоние, а ќе присуствуваат и дипломатските претставници...

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - A1on - Култура

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - Денешен - Македонија

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - Канал 77 - Култура

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - Лидер - Без катеторија

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата.

Меѓународен ден на Франкофонијата

Меѓународен ден на Франкофонијата

пред 5 дена - Локално - Македонија

Амбасадата на Франција и Францускиот институт во Скопје денеска на прес-конференција ќе ги соопштат активностите за одбележување на 20 Март – Меѓународниот ден на Франкофонијата.

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

пред 6 дена - Курир - Фудбал

Сите љубители на фудбалот, оние кои искрено го сакаат и кои имаат желба да се запознаат со младите херои кои ја однесоа Македонија...

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

пред 5 дена - Лидер - Спорт

Фудбалската федерација на Македонија денеска од 14 до 15 часот, организира отворен ден за дружење со македонската фудбалска репрезентација до 21 година на теренот во комплексот „Петар Милошевски“.

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

пред 6 дена - Канал 5 - Фудбал

Сите љубители на фудбалот, оние кои искрено го сакаат и кои имаат желба да се запознаат со младите херои кои ја однесоа Македонија...

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

пред 6 дена - Денешен - Спорт

Фудбалската федерација на Македонија денеска од 14 до 15 часот, организира отворен ден за дружење со македонската фудбалска репрезентација до 21 година на теренот во комплексот „Петар Милошевски“.

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

пред 6 дена - A1on - Фудбал

Фудбалската федерација на Македонија денеска од 14 до 15 часот, организира отворен ден за дружење со македонската фудбалска репрезентација до 21 година на теренот во комплексот „Петар Милошевски“.

Отворен ден за дружење во младите фудбалски херои

Отворен ден за дружење во младите фудбалски херои

пред 6 дена - Karas4Training - Здравје

Team Sports Локација: ФФМ - Скопје Држава: Македонија Датум: Недела, 19 Март, 2017 - 14:00 Контакт Web / Facebook: http://ffm.

ФФМ организира дружење со младата фудбалска репрезентација на Македонија

пред 6 дена - Канал 77 - Фудбал

Сите љубители на фудбалот, оние кои искрено го сакаат и кои имаат желба да се запознаат со младите херои кои ја однесоа Македонија...

Младите и можностите за вработување во фокус на празникот на франкофонијата

Младите и можностите за вработување во фокус на празникот на франкофонијата

пред 6 дена - Радио МОФ - Култура

Францускиот институт годинава ќе го одбележи Празникот на франкофонијата, 24 март, со фокус на францускиот јазик, младите и можноста за нивно вработување.

Времеплов
x