20
Членство во НАТО  Армијата подготвена но Македонија не

Членство во НАТО - Армијата подготвена, но, Македонија не

пред една недела - Фаланга - Македонија

Ако прашате претставници на Армијата на Република Македонија, ќе ви речат дека војската е подготвена за влезе во НАТО, но експертите мислат поинаку.

КОЈ ГИ ШИША ВОЈНИЦИТЕ АМБАСАДОРИТЕ СЕ ПОВАЖНИ Шеќеринска наместо на показната вежба на армијата беше презафатена со пиење кафе со амбасадорите

КОЈ ГИ „ШИША“ ВОЈНИЦИТЕ, АМБАСАДОРИТЕ СЕ ПОВАЖНИ: Шеќеринска наместо на показната вежба на армијата, беше презафатена со пиење кафе со амбасадорите!

пред една недела - Infomax - Македонија

Министерката за Одбрана Радмила Шеќеринска немаше време да присуствува на показна вежба на СПБГ во касарната Петровец на АРМ поради средбите кои ги имаше со Амбасадорите на Полска и Франција.

Главната воена сила на АРМ спремна за реоценување според НАТО стандардите

Главната воена сила на АРМ спремна за реоценување според НАТО стандардите

пред една недела - Алфа - Македонија

Најголемата единица на АРМ, Средната пешадиска баталјонска борбена група имаше планска активност вежба на командно место и уште еднаш покажа дека е обучена и оспособена согласно НАТО стандардите.

Иванов следеше показна вежба на армијата

Иванов следеше показна вежба на армијата

пред една недела - Сител - Македонија

Embedded video for Иванов следеше показна вежба на армијата Формирање набљудувачница, проверка на борбената готовност, дотур на храна – ова се дел од задачите на средната пешадиска баталјонска група на АРМ.

ВРХОВНИОТ КОМАНДАНТ ВО ПОСЕТА НА ПРВАТА МЕХАНИЗИРАНА ПЕШАДИСКА БРИГАДА Посета на Врховниот командант на вооружените сили на изведување на показна вежба на командно место на СПБГ

ВРХОВНИОТ КОМАНДАНТ ВО ПОСЕТА НА ПРВАТА МЕХАНИЗИРАНА ПЕШАДИСКА БРИГАДА: Посета на Врховниот командант на вооружените сили на изведување на показна вежба на командно место на СПБГ!

пред една недела - Infomax - Македонија

Армијата на Република Македонија во рамки на активностите за одбележување на 25 години од своето постоење, и како дел од...

Армијата подготвена за НАТО

Армијата подготвена за НАТО

пред една недела - Телма - Македонија

Армијата на Република Македонија е подготвена за брз влез во НАТО. Ова прашање не е воено ,туку политички условено, смета бригадниот пешадиски генерал Мирче Ѓоргоски кој денеска го пречека претседателот Ѓорѓе Иванов.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред една недела - Либертас - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред една недела - A1on - Македонија

Армијата на Република Македонија во рамки на активностите за одбележување на 25 години од своето постоење, и како дел од...

Претседателот Иванов на одбележување на 25 години од формирањето на АРМ

Претседателот Иванов на одбележување на 25 години од формирањето на АРМ

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Вежбата ја проследија претседателот на државата Ѓорѓе Иванов, началникот на генералштабот на АРМ, генерал потполковник Методија Величковски и генерали на АРМ.

Показна вежба на Средната пешадиска баталјонска борбена група на АРМ

Показна вежба на Средната пешадиска баталјонска борбена група на АРМ

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Најголемата единица на Армијата на Република Македонија, Средната пешадиска баталјонска борбена група пред врховниот командант Иванов и началникот на генерал- штабот со показна вежба за начинот и постапките во тактичките оперативни центри.

Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред една недела - Идивиди - Македонија

Скопје, 19 јуни 2017 (МИА) - Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Ова беше истакнато на денешната средба помеѓу министерката за одбрана Радмила Шекеринска и амбасадорот на Република Франција Кристиан Тимоние, во Министерството за одбрана.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред една недела - Сител - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред една недела - A1on - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска - Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Министерката Шекеринска го истакна сериозниот пристап на Владата кон потребните реформи во Министерството и Армијата. Таа...

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска - Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред една недела - Сител - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Тимоние Вратите на НАТО се отворени Франција сака соработката со Македонија да се унапреди

Тимоние: Вратите на НАТО се отворени, Франција сака соработката со Македонија да се унапреди

пред една недела - Канал 77 - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска – Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред една недела - A1on - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Македонија и Полска имаат одбранбена соработка за пример се бараат модалитети за нејзино дополнително интензивирање

Македонија и Полска имаат одбранбена соработка за пример, се бараат модалитети за нејзино дополнително интензивирање

пред една недела - Бриф - Македонија

Билатералните одбранбени односи помеѓу Македонија и Полска се пример за соработка помеѓу две партнерски земји и треба да...

Средба Шекеринска – Тимоние: Позитивни сигнали за унапредување на соработката со Франција во насока на модернизација на Армијата

пред една недела - Нетпрес - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Показна вежба на АРМ во Петровец и во Катланово

Показна вежба на АРМ во Петровец и во Катланово

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Во касарната во Петровец и во Катланово ќе се изведе показна вежба на Средната батаљонска борбена група на Армијата на Република Македонија.

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска – Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред една недела - Либертас - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Вежбата ќе ја проследат претседателот на Република Македонија и врховен командант на вооружените сили Ѓорге Иванов, началникот на ГШ генерал-потполковник Методија Величковски и генерали на АРМ.

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Во касарната во Петровец и реонот на Катланово денеска ќе се реализира показна вежба на командно место на средната баталјонска...

Шекeринска – Мултановски: Македонија и Полска имаат одбранбена добра соработка, е бараат модалитети за нејзино интензивирање

пред една недела - Нетпрес - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред една недела - Курир - Македонија

Вежбата ќе ја проследат претседателот на Република Македонија и врховен командант на вооружените сили Ѓорге Иванов, началникот на ГШ генерал-потполковник Методија Величковски и генерали на АРМ.

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред една недела - ТВ Нова - Македонија

Во касарната во Петровец и реонот на Катланово денеска ќе се реализира показна вежба на командно место на средната баталјонска...

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред една недела - A1on - Македонија

Во касарната во Петровец и реонот на Катланово денеска ќе се реализира показна вежба на командно место на средната баталјонска...

Времеплов
x