20
СДСМ ВМРО ДПМНЕ сакаше да го бетонира локалитетот Скупи

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го бетонира локалитетот Скупи

пред 5 дена - Актуелно24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ преку криминалното и неодговорно владеење, не само што не го заштитуваше културното и историско наследство, туку...

СДСМ Ќе се спречат сите обиди на загрозување на културното и историско наследство

СДСМ: Ќе се спречат сите обиди на загрозување на културното и историско наследство

пред 5 дена - Канал 5 - Македонија

Еден од најочигледните докази за тоа, како што рече, е археолошкиот локалитет Скупи. - Преку сомнителен тендер со набилдани...

СДСМ Не постои поштетно задолжување од тоа на ВМРО ДПМНЕ

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од тоа на ВМРО-ДПМНЕ

пред 5 дена - Актуелно24 - Економија

По серијата обвинувања од ВМРО-ДПМНЕ дека СДСМ, по повеќето напади кон претходната влада за прекумерно задолжување, сега...

СДСМ ВМРО ДПМНЕ сакаше да го бетонира локалитетот Скупи

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го бетонира локалитетот Скупи

пред 6 дена - A1on - Култура

СДСМ со писмено соопштение реагира на прес-конференцијата на Валентина Божиновска од ВМРО-ДПМНЕ. „ВМРО-ДПМНЕ преку криминалното...

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 6 дена - Курир - Македонија

– Со ребалансот на буџетот предвиден за изградба на Античкиот театар Скупи, сите средства кои беа наменети за проектот се укинати некаде над 80 отсто.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 6 дена - Вистина - Без катеторија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ

Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ

пред 6 дена - Пулс 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 6 дена - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 6 дена - ТВ Нова - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култура Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 6 дена - Денешен - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 6 дена - Курир - Македонија

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на Валентина Божиновска. Со ребалансот на буџетот предвиден...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 6 дена - Прес 24 - Македонија

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на Валентина Божиновска. Алаѓозовски и Социјалдемократскиот...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 6 дена - Вистина - Без катеторија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 6 дена - A1on - Култура

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

СДСМ Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО ДПМНЕ ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО-ДПМНЕ, ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

пред 6 дена - A1on - Економија

СДСМ писмено реагира на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. „Не постои поголемо и поштетно задолжување од она што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11 годишното криминално владеење.

Алаѓозовски и СДС со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи

Алаѓозовски и СДС со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи

пред 6 дена - Пулс 24 - Македонија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 6 дена - Денешен - Македонија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

Политички игри со античкиот театар Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар- Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 6 дена - Курир - Македонија

Работата на реконструкцијата и конзервацијата на театарот во Скупи повторно е среде политичка битка. Алаѓозовски најави дека ќе направи темелна ревизија на проектот.

Политички игри со античкиот театар  Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар – Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 6 дена - Start.mk - Живот

Работата на реконструкцијата и конзервацијата на театарот во Скупи повторно е среде политичка битка. Алаѓозовски најави дека ќе направи темелна ревизија на проектот.

Политички игри со античкиот театар  Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар – Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 6 дена - Република - Култура

Античкиот театар во Скупи е најголемиот театар во Република Македонија и по финалната реконструкција би бил единствен објект...

СДСМ Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО ДПМНЕ ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО-ДПМНЕ, ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

пред 6 дена - Локално - Македонија

СДСМ писмено реагира на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. „Не постои поголемо и поштетно задолжување од она што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11 годишното криминално владеење.

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО-ДПМНЕ, ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

пред 6 дена - Нетпрес - Македонија

Не постои поголемо и поштетно задолжување од она што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11-годишното криминално владеење, реагираше во понеделникот владејачката СДСМ.

СДСМ Ребалансот на буџетот ги пренасочува парите кај граѓаните

СДСМ: Ребалансот на буџетот ги пренасочува парите кај граѓаните

пред 6 дена - Либертас - Македонија

Не постои поголемо и поштетно задолжување од тоа што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11-годишното криминално владеење, се вели во реакцијата на СДСМ на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ за ребалансот на буџетот.

Божиновска: СДСМ со стопирањето на проектите во археолошките истражувања нанесува непроценлива штета

пред 6 дена - Нетпрес - Македонија

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар...

Атанасов Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните античкиот театар кај Скупи

Атанасов: Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните, античкиот театар кај Скупи

пред 6 дена - Прес 24 - Македонија

Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните, античкиот театар кај Скупи. Во ребалансот на буџетот предвиден за изградба на античкиот театар Скупи, средствата наменети за проектот се укинати за над 80%.

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 6 дена - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната прес-конференција на потпретседателот на СДСМ, Благој Бочварски наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

СДСМ ВМРО ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

пред 7 дена - Канал 5 - Македонија

Во реакцијата се посочува дека се одобрени средства за да се доврши конзервацијата на Скупи и оти таа е завршена. - Нема...

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 7 дена - Сител - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната прес-конференција на потпретседателот на СДСМ, Благој Бочварски наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

СДСМ Ќе ги заштитиме спомениците кои ВМРО ДПМНЕ ги уништи

СДСМ: Ќе ги заштитиме спомениците кои ВМРО-ДПМНЕ ги уништи

пред 7 дена - +Инфо - Култура

Додека ВМРО-ДПМНЕ новокомпонираните барокни градби ги подметнуваше како културно наследство, вистинското културно и историско наследство скапуваше и се распаѓаше, реагира СДСМ.

ВМРО ДПМНЕ Стопирање и блокирање на проекти од значење за граѓаните не се од корист никому

ВМРО-ДПМНЕ: Стопирање и блокирање на проекти од значење за граѓаните, не се од корист никому

пред 7 дена - A1on - Македонија

„Вистинското лице на СДС се виде откако дојдоа на власт. Докажаа дека не се реформска туку антиреформска влада. Министерот...

Времеплов
x