20
Владата во вторник ќе ја почне процедурата за именување нов јавен обвинител

Владата во вторник ќе ја почне процедурата за именување нов јавен обвинител

пред еден месец - Локално - Македонија

Владата првата наредна седница, предвидена за следниот вторник ќе ја почне процедурата за именување на нов државен јавен обвинител, откако Собранието го разреши Марко Зврлевски, кој досега ја извршуваше оваа функција.

ВМРО ДПМНЕ Антикорупциска потврди дека е незаконска постапката за разрешување на Зврлевски

ВМРО-ДПМНЕ: Антикорупциска потврди дека е незаконска постапката за разрешување на Зврлевски

пред еден месец - Сител - Македонија

Постапката за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски во Собранието на Република Македонија е целосно незаконска, а тоа го потврди и Антикорупциската комисија, смета ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО ДПМНЕ Антикорупциска потврди дека е незаконска постапката за разрешување на Зврлевски

ВМРО-ДПМНЕ: Антикорупциска потврди дека е незаконска постапката за разрешување на Зврлевски

пред еден месец - ТВ Нова - Македонија

Постапката за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски во Собранието на Република Македонија е целосно незаконска, а тоа го потврди и Антикорупциската комисија, смета ВМРО-ДПМНЕ.

Владата итно ќе започне постапка за избор на нов обвинител  Кои се кандидатите кои сакаат да го заменат Зврлевски

Владата итно ќе започне постапка за избор на нов обвинител - Кои се кандидатите кои сакаат да го заменат Зврлевски?

пред еден месец - Сител - Македонија

Embedded video for Владата итно ќе започне постапка за избор на нов обвинител - Кои се кандидатите кои сакаат да го заменат...

Во вторник ќе почне процедурата нов јавен обвинител по локалните избори

Во вторник ќе почне процедурата, нов јавен обвинител по локалните избори

пред еден месец - ТВ Нова - Македонија

Владата на Република Македонија во вторник ќе поднесе барање до Собранието да распише оглас за нов јавен обвинител, по разрешувањето на претходниот Марко Зврлевски.

Владата со одлука за оглас собранието да реши дали ќе избира заменик на Зврлевски пред избори

Владата со одлука за оглас, собранието да реши дали ќе избира заменик на Зврлевски пред избори

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Обвинителката Лилјана Спасовска ќе ја врши функцијата јавен обвинител откако вчера Собранието го разреши Марко Зврлевски.

Процедурата за избор на нов Јавен обвинител почнува в вторник

Процедурата за избор на нов Јавен обвинител почнува в вторник

пред еден месец - Телма - Македонија

Владата во вторник на седница ке му предложи на собранието да распише оглас за наследник на Марко Зврлевски. Ке бараат професионалец кој ќе работи непристрасно.

Бошњаковски Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

Бошњаковски: Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

пред еден месец - Сител - Македонија

Владата на Република Македонија на наредната редовна седницата во вторник ќе му препорача на Собранието да ја почне процедурата за избор на нов јавен обвинител, информира денеска портпаролот Миле Бошњаковски.

Постапката за избор на наследникот на Зврлевски почнува на 22 ри август

Постапката за избор на наследникот на Зврлевски почнува на 22-ри август

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Според годишниот распоред, обвинителката Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител. Како што соопштија...

Владата во вторник ќе препорача да се огласи именувањето јавен обвинител ВИДЕО

Владата во вторник ќе препорача да се огласи именувањето јавен обвинител ВИДЕО

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Владата на Република Македонија на наредната редовна седницата во вторник ќе му препорача на Собранието да ја почне процедурата за избор на нов јавен обвинител, информира денеска портпаролот Миле Бошњаковски.

Лилјана Спасовска назначена за в д јавен обвинител

Лилјана Спасовска назначена за в.д. јавен обвинител

пред еден месец - Start.mk - Македонија

Според годишниот распоред обвинителката Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител сѐ додека не биде избран нов.

Лилјана Спасовска назначена за в д јавен обвинител

Лилјана Спасовска назначена за в.д. јавен обвинител

пред еден месец - Република - Македонија

Според годишниот распоред обвинителката Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител сѐ додека не биде избран нов.

Димков Разрешувањето на Зврлевски е незаконско

Димков: Разрешувањето на Зврлевски е незаконско

пред еден месец - Start.mk - Македонија

СДС стана синоним за хаос, непочитување на закон и дрскост. Постапката за разрешување на Јавниот обвинител Марко Зврлевски која вчера ја истуркаа пратениците на СДС и Талат Џафери во Собранието на Република Македонија е целосно незаконска.

Собранието го разреши државниот јавен обвинител Зврлевски

Собранието го разреши државниот јавен обвинител Зврлевски

пред еден месец - MK News - Македонија

Со 64 гласови „за“ и ниту еден против и воздражан Собранието на Република Македонија денеска попладне на продолжението на шестата седница го разреши државниот јавен обвинител Марко Зврлевски.

Димков Разрешувањето на Зврлевски е незаконско

Димков: Разрешувањето на Зврлевски е незаконско

пред еден месец - Република - Македонија

СДС стана синоним за хаос, непочитување на закон и дрскост. Постапката за разрешување на Јавниот обвинител Марко Зврлевски која вчера ја истуркаа пратениците на СДС и Талат Џафери во Собранието на Република Македонија е целосно незаконска.

Владата во вторник ќе препорача да се огласи именувањето јавен обвинител

Владата во вторник ќе препорача да се огласи именувањето јавен обвинител

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Владата на Република Македонија на наредната редовна седницата во вторник ќе му препорача на Собранието да ја почне процедурата за избор на нов јавен обвинител, информира денеска портпаролот Миле Бошњаковски.

Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Владата на наредната редовна седницата во вторник ќе му препорача на Собранието да ја почне процедурата за избор на нов јавен обвинител, информира денеска портпаролот Миле Бошњаковски.

Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Владата на Република Македонија на наредната редовна седницата во вторник ќе му препорача на Собранието да ја почне процедурата за избор на нов јавен обвинител, информира денеска портпаролот Миле Бошњаковски.

Лилјана Спасовска вршител на функцијата јавен обвинител

Лилјана Спасовска- вршител на функцијата јавен обвинител

пред еден месец - Курир - Македонија

Претходно Петар Аневски, претседател на Советот на јавни обвинители, информираше дека до именувањето на вршител на функцијата,...

Лилјана Спасовска ќе го води обвинителството се до изборот на в д

Лилјана Спасовска ќе го води обвинителството се до изборот на в.д.

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Советот на јавни обвинители во текот на наредната недела ќе бира вршител на функцијата државен јавен обвинител, откако вчера Собранието го разреши Марко Зврлевски.

Димков Разрешувањето на Зврлевски е незаконско на Заев му треба партиски јавен обвинител

Димков: Разрешувањето на Зврлевски е незаконско-на Заев му треба партиски јавен обвинител

пред еден месец - Курир - Македонија

-СДС не го интересира законот. На Зоран Заев му се брза. Целата јавност виде како бара поткуп од 100.000 евра за Вицето. Затоа СДС мора час поскоро да ја отпочне процедурата за избор на нов јавен обвинител.

Лилјана Спасовска вршител на функцијата јавен обвинител по разрешувањето на Зврлевски

Лилјана Спасовска вршител на функцијата јавен обвинител по разрешувањето на Зврлевски

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Според годишниот распоред, обвинителката Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител. Како што соопштија...

Димков Разрешувањето на Зврлевски е незаконско на Заев му треба јавен обвинител кој ќе функционира под негова команда

Димков: Разрешувањето на Зврлевски е незаконско-на Заев му треба јавен обвинител кој ќе функционира под негова команда

пред еден месец - Курир - Македонија

-СДС не го интересира законот. На Зоран Заев му се брза. Целата јавност виде како бара поткуп од 100.000 евра за Вицето. Затоа СДС мора час поскоро да ја отпочне процедурата за избор на нов јавен обвинител.

Лилјана Спасовска вршител на функцијата јавен обвинител

Лилјана Спасовска- вршител на функцијата јавен обвинител

пред еден месец - Вистина - Без катеторија

Според годишниот распоред, обвинителката Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител. Како што соопштија...

Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

Во вторник ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител

пред еден месец - еМАГАЗИН - Македонија

Владата на Република Македонија на наредната редовна седницата во вторник ќе му препорача на Собранието да ја почне процедурата за избор на нов јавен обвинител, информира денеска портпаролот Миле Бошњаковски.

Идната недела ќе се знае кој е наследникот на разрешениот јавен обвинител Зврлевски

Идната недела ќе се знае кој е наследникот на разрешениот јавен обвинител Зврлевски

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Владата реши да не чека по локалните избори, туку постапката за избор на нов обвинител ја почнува веќе од вторник. Претседателот...

Димков Разрешувањето на Зврлевски е незаконско на Заев му треба партиски јавен обвинител

Димков: Разрешувањето на Зврлевски е незаконско-на Заев му треба партиски јавен обвинител

пред еден месец - Вистина - Без катеторија

СДС стана синоним за хаос, непочитување на закон и дрскост. Постапката за разрешување на Јавниот обвинител Марко Зврлевски која вчера ја истуркаа пратениците на СДС и Талат Џафери во Собранието на Република Македонија е целосно незаконска.

Димков: Разрешувањето на Зврлевски е незаконско-на Заев му треба партиски јавен обвинител

пред еден месец - Денешен - Македонија

СДС стана синоним за хаос, непочитување на закон и дрскост. Постапката за разрешување на Јавниот обвинител Марко Зврлевски која вчера ја истуркаа пратениците на СДС и Талат Џафери во Собранието на Република Македонија е целосно незаконска.

Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител

Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Советот на јавни обвинители во текот на наредната недела ќе бира вршител на функцијата државен јавен обвинител, откако вчера Собранието го разреши Марко Зврлевски.

Лилјана Спасовска- вршител на функцијата јавен обвинител

пред еден месец - Денешен - Македонија

Според годишниот распоред, обвинителката Лилјана Спасовска ќе биде вршител на функцијата јавен обвинител. Како што соопштија...

Времеплов
x