20
Најстарото регулаторно тело од областа на медиумите го одбележа 20тиот роденден

Најстарото регулаторно тело од областа на медиумите го одбележа 20тиот роденден

пред 2 недели - ТВ Нова - Македонија

По тој повод агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги оддржа регионална конференција. За да се гантира плурализмот и независноста...

Трајчевски Финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши нејзината независност

Трајчевски: Финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши нејзината независност

пред 2 недели - Сител - Македонија

Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги Зоран Трајчевски смета дека со укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на Агенцијата од страна на Буџетот ќе се наруши независноста на оваа институција.

Трајчевски Финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши нејзината независност

Трајчевски: Финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши нејзината независност

пред 2 недели - Канал 5 - Македонија

Повеќе претставници на регулаторни тела од регионот денеска на заедничка. Завршната оценка е дека се уште не е развиена културата на слобода на медиумите.

Конференција Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот туку и од самите медиуми

Конференција: Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот, туку и од самите медиуми

пред 2 недели - Канал 5 - Македонија

- Еден од мотивите на нашите агенции е да им помогнеме на медиумите во што поголем степен да бидат професионални и независни, но тоа во многу зависи од медиумите.

Конференција Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот туку и од самите медиуми

Конференција: Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот, туку и од самите медиуми

пред 2 недели - Сител - Македонија

Регулаторните тела за медиуми од регионот се уште се гледаат како да се коментатори на политичките и на медиумските случувања,...

Нема култура на независнот на медиумите во регионот

Нема култура на независнот на медиумите во регионот

пред 2 недели - МТВ 1 - Македонија

Граѓаните треба да имаат пристап до слободни информации преку кои ќе го формираат сопственото мислење. Независните и плуралистични...

Трајчевски Финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши нејзината независност

Трајчевски: Финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши нејзината независност

пред 2 недели - A1on - Македонија

Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги Зоран Трајчевски смета дека со укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на Агенцијата од страна на Буџетот ќе се наруши независноста на оваа институција.

Конференција Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот туку и од самите медиуми

Конференција: Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот, туку и од самите медиуми

пред 2 недели - A1on - Македонија

Регулаторните тела за медиуми од регионот се уште се гледаат како да се коментатори на политичките и на медиумските случувања,...

Трајчевски Финансирањето од Буџет ја нарушува независноста на АВМУ

Трајчевски: Финансирањето од Буџет ја нарушува независноста на АВМУ

пред 2 недели - Нова ТВ - Македонија

Зоран Трајчевски, директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги смета дека со укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на Агенцијата од страна на Буџетот ќе се наруши независноста на оваа институција.

Трајчевски Независноста на АВМУ ќе се наруши ако се стави под капата на Владата

Трајчевски: Независноста на АВМУ ќе се наруши ако се стави под капата на Владата

пред 2 недели - Локално - Македонија

Укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги од буџетот ќе...

Трајчевски Укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши независноста

Трајчевски: Укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на АВМУ од Буџетот ќе ја наруши независноста

пред 2 недели - Либертас - Македонија

Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги Зоран Трајчевски смета дека со укинувањето на радиодифузната такса и финансирањето на Агенцијата од страна на Буџетот ќе се наруши независноста на оваа институција.

Регионална конференција Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот туку и од самите медиуми

Регионална конференција: Независноста на медиумите не зависи само од регулаторот, туку и од самите медиуми

пред 2 недели - Либертас - Македонија

Регулаторните тела за медиуми од регионот се уште се гледаат како да се коментатори на политичките и на медиумските случувања,...

Независноста на медиумите зависи од регулаторот и од самите медиуми

Независноста на медиумите зависи од регулаторот и од самите медиуми

пред 2 недели - Локално - Македонија

Регулаторните тела за медиуми од регионот се уште се гледаат како да се коментатори на политичките и на медиумските случувања,...

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Целта на конференцијата е да се споделат искуствата и знаењата за повеќе теми, кои се актуелни не само во Македонија туку и во регионот, започнувајќи од плурализам на гледишта, преку професионални стандарди до медиумска писменост, информира ААВМУ.

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

пред 3 недели - Сител - Македонија

По повод 20 години од основањето, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги (ААВМУ) денеска ќе одржи конференција со регулаторните тела за медиуми од Бугарија, Косово, Србија, Црна Гора, Хрватска и Словенија.

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Целта на конференцијата е да се споделат искуствата и знаењата за повеќе теми, кои се актуелни не само во Македонија туку и во регионот, започнувајќи од плурализам на гледишта, преку професионални стандарди до медиумска писменост, информира ААВМУ.

Денеска конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

Денеска конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

пред 2 недели - Либертас - Македонија

По повод 20 години од основањето, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги (ААВМУ) денеска ќе одржи конференција со регулаторните тела за медиуми од Бугарија, Косово, Србија, Црна Гора, Хрватска и Словенија.

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

пред 3 недели - A1on - Македонија

По повод 20 години од основањето, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги (ААВМУ) денеска ќе одржи конференција со регулаторните тела за медиуми од Бугарија, Косово, Србија, Црна Гора, Хрватска и Словенија.

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

Конференција на ААВМУ со регулаторни тела за медиуми од шест држави

пред 3 недели - Локално - Македонија

– По повод 20 години од основањето, Агенцијата за аудио и аудиовизуелни и медиумски услуги (ААВМУ) денеска ќе одржи конференција со регулаторните тела за медиуми од Бугарија, Косово, Србија, Црна Гора, Хрватска и Словенија.

Времеплов
x