20
Јункер  До 2019 година ниту една земја од Западен Балкан нема да влезе во ЕУ

Јункер - До 2019 година ниту една земја од Западен Балкан нема да влезе во ЕУ

пред 6 дена - Сител - Свет

Embedded video for Јункер - До 2019 година ниту една земја од Западен Балкан нема да влезе во ЕУ До 2019 година ниту една земја од Западен Балкан нема да влезе во ЕУ.

Јункер ја повика ЕУ да им пружи на земјите од Западен Балкан кредибилна перспектива на членство

Јункер ја повика ЕУ да им пружи на земјите од Западен Балкан кредибилна перспектива на членство

пред 6 дена - Start.mk - Балкан

Јункер ја повика ЕУ да им пружи на земјите од Западен Балкан кредибилна перспектива на членство и додаде дека во иднина, ЕУ ќе има повеќе од 27 земји членки.

Јункер ја повика ЕУ да им пружи на земјите од Западен Балкан кредибилна перспектива на членство

Јункер ја повика ЕУ да им пружи на земјите од Западен Балкан кредибилна перспектива на членство

пред 6 дена - Вечер - Балкан

Јункер ја повика ЕУ да им пружи на земјите од Западен Балкан кредибилна перспектива на членство и додаде дека во иднина, ЕУ ќе има повеќе од 27 земји членки.

Јункер  ЕУ ќе се проширува по 2019

Јункер – ЕУ ќе се проширува по 2019

пред 6 дена - Телма - Свет

Ниту една земја нема да стане нова членка на Европската Унија до крајот на мандатот на овој состав на Европската Комисија до 2019 година, соопшти нејзинот претседател Жан Клод Јункер во годишното обраќање пред Европскиот парламент.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата и Унијата во Европа

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата, и Унијата во Европа

пред 6 дена - МТВ 1 - Свет

Претседателот на европската влада Жан-Клод Јункер во својот гоидшен говор за состојбата во ЕУ, рече дека Унијта во последните години си ја врати довербата во себе.

Јункер Западен Балкан ќе чека за членство најрано до 2019 година

Јункер: Западен Балкан ќе чека за членство најрано до 2019 година

пред 6 дена - Канал 5 - Македонија

Вети јасна перспектива за земјите од Западен Балкан, но не пред 2019-та година, кога завршува овој мандат на Европскиот парламент.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - Сител - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер денеска во своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“, изјави дека ЕУ во последниве години успеала да ја поврати довербата.

Јункер ЕУ да му пружи перспектива за членство на Западен Балкан

Јункер: ЕУ да му пружи перспектива за членство на Западен Балкан

пред 6 дена - Нова ТВ - Свет

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер ја повика ЕУ да им пружи кредибилна перспектива за членство на земјите од Западен Балкан, додавајќи дека во иднина Унијата же има повеќе од 27 земји членки.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - Алфа - Свет

Јункер натаму рече дека „ветерот повторно дува во едрата на Европа“ и дека континентот станува се пообединет и добива на економско значење по одлуката на Велика Британија за истапување од блокот.

Јункер Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

Јункер: Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

пред 6 дена - Алфа - Балкан

Сите земји кандидати мора да дадат апсолутен приоритет на почитувањето на владеењето на правото, правдата и основните права, порача претседателот на Еврокомисијата.

Јункер Мораме да нудиме веродостојни изгледи за проширување на ЕУ за Западен Балкан

Јункер: Мораме да нудиме веродостојни изгледи за проширување на ЕУ за Западен Балкан

пред 6 дена - МТВ 1 - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, во својот годишен говор за состојбата на Унијата, зборувајќи пред Европскиот парламент рече дека ЕУ „мора да продолжи да нуди веродостојни изгледи за проширување на ЕУ за Западен Балкан“.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - Start.mk - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер денеска во своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За...

Јункер Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

Јункер: Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

пред 6 дена - A1on - Балкан

Европската унија мора да продолжи да нуди веродостојни перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер во својот годишен говор пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“.

Јункер Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

Јункер: Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

пред 6 дена - +Инфо - Свет

Европската унија мора да продолжи да нуди веродостојни перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер во својот годишен говор пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - A1on - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер денеска во своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“, изјави дека ЕУ во последниве години успеала да ја поврати довербата.

Јункер Проширување со земјите од Западниот Балкан во следниот мандат на ЕК

Јункер: Проширување со земјите од Западниот Балкан во следниот мандат на ЕК

пред 6 дена - DW - Свет

Претседателот на Европската Комисија во годишното обраќање пред парламентот најави дека во актуелниот мандат на неговата влада нема да има проширување на ЕУ, но вети перспектива за Западниот Балкан.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - Вечер - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер денеска во своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За...

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - Фаланга - Без катеторија

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер денеска го одржа своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - +Инфо - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер денеска во своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“, изјави дека ЕУ во последниве години успеала да ја поврати довербата.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - 24 вести - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер денеска во своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“, изјави дека ЕУ во последниве години успеала да ја поврати довербата.

Јункер ќе побара проширување на Еврозоната

Јункер ќе побара проширување на Еврозоната

пред 6 дена - A1on - Економија

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер се очекува во своето обраќање за „состојбата на Унијата“ да најави проширување на Еврозоната со сите земји-членки на ЕУ, јави ДПА повикувајќи се на дипломатски извори во Брисел.

Јункер Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

Јункер: Мораме да нудиме перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан

пред 6 дена - Либертас - Свет

Европската унија мора да продолжи да нуди веродостојни перспективи за проширување на ЕУ кон Западен Балкан, изјави денеска претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер во својот годишен говор пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“.

Јункер ќе побара проширување на Еврозната

Јункер ќе побара проширување на Еврозната

пред 6 дена - Сител - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер се очекува во своето обраќање за „состојбата на Унијата“ да најави проширување на Еврозоната со сите земји-членки на ЕУ, јави ДПА повикувајќи се на дипломатски извори во Брисел.

Јункер ќе побара проширување на Еврозната

Јункер ќе побара проширување на Еврозната

пред 6 дена - ТВ Нова - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер се очекува во своето обраќање за „состојбата на Унијата“ да најави проширување на Еврозоната со сите земји-членки на ЕУ, јави ДПА повикувајќи се на дипломатски извори во Брисел.

Јункер ќе побара проширување на Еврозната

Јункер ќе побара проширување на Еврозната

пред 6 дена - +Инфо - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер се очекува во своето обраќање за „состојбата на Унијата“ да најави проширување на Еврозоната со сите земји-членки на ЕУ, јави ДПА повикувајќи се на дипломатски извори во Брисел.

Јункер Ја вративме Европа во Унијата

Јункер: Ја вративме Европа во Унијата

пред 6 дена - Локално - Свет

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер денеска во своето редовно годишно обраќање пред Европарламентот „За состојбата на Унијата“, изјави дека ЕУ во последниве години успеала да ја поврати довербата.

Времеплов
x