20
Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Телма - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - 24 вести - Македонија

Македонија се надева дека направи доволно за да ја убеди Европската унија да почне пристапни преговори, изјави македонскиот министер за надворешни работи, Никола Димитров во интервју за Ројтерс.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Start.mk - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Start.mk - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Македонија се надева дека е на добар пат да почне преговори со ЕУ

Македонија се надева дека е на добар пат да почне преговори со ЕУ

пред една недела - +Инфо - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно за да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Вечер - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Сител - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Фаланга - Македонија

Во изјава за Ројтерс, тој вели дека Грција не го прифатила веднаш минатомесечниот предлогот на Македонија, таа држава да го употребува името Поранешна Југословенска Република Македонија во другите меѓународни тела.

Димитров Македонија направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - Идивиди - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

Димитров: Македонија се надева дека направи доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори

пред една недела - A1on - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров Истовремено и членство во ЕУ и решение на спорот со Грција

Димитров: Истовремено и членство во ЕУ и решение на спорот со Грција

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Македонија се надева дека направила доволно да ја убеди ЕУ да почне пристапни преговори во момент кога веќе 25 години продолжува спорот со Грција, изјави за Ројтерс, македонскиот министер за надворешни работи Никола Димитров.

Димитров за Ројтерс Грција не го прифатила веднаш минатомесечниот предлог Македонија да го употребува името ПЈРМ во меѓународните тела

Димитров за Ројтерс: Грција не го прифатила веднаш минатомесечниот предлог Македонија да го употребува името ПЈРМ во меѓународните тела

пред една недела - Локално - Македонија

Во изјава за Ројтерс, тој вели дека Грција не го прифатила веднаш минатомесечниот предлогот на Македонија, таа држава да го употребува името Поранешна Југословенска Република Македонија во другите меѓународни тела.

МАКЕДОНИЈА ДА ГО ПРОМЕНИ ИМЕТО ВО СКОПЈЕ Грција не прифаќа решние за името во кое ќе стои зборот Македонија

МАКЕДОНИЈА ДА ГО ПРОМЕНИ ИМЕТО ВО СКОПЈЕ: Грција не прифаќа решние за името во кое ќе стои зборот „Македонија“!

пред една недела - Infomax - Македонија

Ништо од тактиката на шарм на министерот за надворешни работи Никола Димитров кон Грција, откако денес лидерот на „Независни...

Каменос Скопје да се откаже од името Македонија нашите национални линии се непроменети од почетокот на 90 те

Каменос: Скопје да се откаже од името Македонија, нашите национални линии се непроменети од почетокот на 90-те

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Панос Каменос на прес конференцијата во рамките на Меѓународниот саем во Солун, ги повтори неговите веќе добро познати позиции во однос на нашето име, но отвори и низа дилеми во однос на грчките црвени линии и дали тие се променети или не.

Времеплов
x