20
Катарскиот инвестициски фонд ги продаде акциите на Tiffany

Катарскиот инвестициски фонд ги продаде акциите на Tiffany

пред една недела - Денар - Економија

Државниот инвестициски фонд во Катар продаде 417 милиони долари од акциите во „Tiffany“, откако конфликтот меѓу царството богато со гас и соседните земји надмина 100 дена, објави „ Bloomberg “.

Секој жител има 185 000 долари од нафтен фонд

Секој жител има 185.000 долари од нафтен фонд

пред една недела - Start.mk - Економија

Норвешкиот нафтен фонд ја достигна границата од 1 билион долари. Растот на акциите на светските берзи и зајакнувањето на еврото ги зголемија неговите средства.

Во оваа земја секој жител има по 185 000 долари државни пари

Во оваа земја секој жител има по 185.000 долари државни пари!

пред една недела - Фаланга - Без катеторија

Познатиот норвешки нафтен фонд конечно ја достигна границата од 1 билион долари.. Фондот е основан во 1998 година за да ја чува заработката од продажбата на нафта за идните генерации.

Секој жител има 185 000 долари од нафтен фонд

Секој жител има 185.000 долари од нафтен фонд

пред една недела - Вечер - Економија

Норвешкиот нафтен фонд ја достигна границата од 1 билион долари. Растот на акциите на светските берзи и зајакнувањето на еврото ги зголемија неговите средства.

Норвешкиот суверен фонд  најголем во светот  достигна вредност од 1 000 милијарди долари

Норвешкиот суверен фонд, најголем во светот, достигна вредност од 1.000 милијарди долари

пред една недела - Start.mk - Економија

Растот на акциите на светските берзи и јакнењето на еврото го зголемија нивниот имот. Фондот е основан во 1998 година со цел приходите од нафтата и гасот да се штедат за идните генерации.

Норвешкиот суверен фонд  најголем во светот  достигна вредност од 1 000 милијарди долари

Норвешкиот суверен фонд, најголем во светот, достигна вредност од 1.000 милијарди долари

пред една недела - Вечер - Економија

Растот на акциите на светските берзи и јакнењето на еврото го зголемија нивниот имот. Фондот е основан во 1998 година со цел приходите од нафтата и гасот да се штедат за идните генерации.

Во оваа земја секој жител има по 185 000 долари државни пари

Во оваа земја секој жител има по 185.000 долари државни пари

пред една недела - Факултети - Живот

норвешките

Експлодираше најголемиот фонд во светот

Експлодираше најголемиот фонд во светот

пред една недела - Денар - Економија

Норвешниот суверен фонд, кој е најголемиот фонд на светот, за прв пат достигна вредност од 1.000 милијарди долари. Растот на акциите на светските берзи и зајакнувањето на еврото ги зголемија неговите средства.

Цели 1 трилион долари има во суверениот фонд на Норвешка

Цели 1 трилион долари има во суверениот фонд на Норвешка

пред една недела - Локално - Свет

Вредноста на норвешкиот суверен фонд, кој е најголем во светот, достигна 1 трилион долари за прв пат откако  глобалната берза доживеа просперитет благодарејќи на зголемувањето на активата на еврото, објави Ројтерс.

Времеплов
x