20
Владата потврди дека ќе има станови и вработувања за мигранти незаконска одлука за запирање на референдумите

Владата потврди дека ќе има станови и вработувања за мигранти- незаконска одлука за запирање на референдумите

пред 3 недели - Курир - Македонија

Државниот инспектор за локална самоуправа Рахим Муслиу истакна дека досега решение е донесено за 12 општини кои доставиле до Инспекторатот.

Државниот инспекторат за локална самоуправа со решение ги запира сите референдумски активности за мигрантите

Државниот инспекторат за локална самоуправа со решение ги запира сите референдумски активности за мигрантите

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Според инспекторатот правото за населување  мигранти не е во општинска надлежност, тие ќе поднесат иницијатива до Уставниот суд во однос на општинските одлуки за референдум.

ВМРО ДПМНЕ Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти

ВМРО-ДПМНЕ: Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти

пред 3 недели - Курир - Македонија

-Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе крајно недемократска и скандалозна одлука со која се спречува одржување на референдуми и со тоа ја попречува демократијата во државата.

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на локалните избори

пред 3 недели - Бриф - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе решение да ги запре одлуките за организирање локални референдуми во општините...

КОЈ ВЕ ЛАЖЕШЕ СО ДЕМОКРАТИЈА Запрено одржувањето на референдумите за мигранти странците не фермаат жива сила

КОЈ ВЕ ЛАЖЕШЕ СО ДЕМОКРАТИЈА: Запрено одржувањето на референдумите за мигранти, странците не фермаат жива сила!

пред 3 недели - Infomax - Македонија

Државниот инспектор за локална самоуправа Рахим Муслиу денес го запре одржувањето на локалните референдуми против населување...

ВМРО ДПМНЕ Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

ВМРО-ДПМНЕ: Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ја смета за крајно недемократска и скандалозна одлуката со која се спречува одржување референдуми за населување на мигранти оценувајќи дека со тоа се попречува демократијата во државата.

ВМРО ДПМНЕ Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

ВМРО-ДПМНЕ: Недемократско и скандалозно е спречување на референдумите за мигранти

пред 3 недели - Република - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ја смета за крајно недемократска и скандалозна одлуката со која се спречува одржување референдуми за населување на мигранти оценувајќи дека со тоа се попречува демократијата во државата.

Скандал власта сака да ги забрани референдумите против населување мигранти

Скандал: власта сака да ги забрани референдумите против населување мигранти

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Нема референдум за мигранти на денот на локалните избори, одлучи државниот инспекторат за локална самоуправа. -По однос на...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - ТВ Нова - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе решение да ги запре одлуките за организирање локални референдуми во општините...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Република - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

ВМРО ДПМНЕ со реакција на одлуката на инспекторатот за локална самоуправа

ВМРО ДПМНЕ со реакција на одлуката на инспекторатот за локална самоуправа

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе крајно недемократска и скандалозна одлука со која се спречува одржување на референдуми и со тоа ја попречува демократијата во државата.

Државниот локален инспекторат ги запре референдумите за мигранти во 12 општини

Државниот локален инспекторат ги запре референдумите за мигранти во 12 општини

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Граѓаните на 15 октомври нема да добијат  референдумско ливче за да гласаат за или против мигранти, стопирани одлуките за референдуми, инспекторите во 5 до 12 ги замрзаа решенијата на 12 општини од вкупно 14 за референдумско изјаснување.

ВМРО ДПМНЕ Државниот инспекторат за локална самоуправа ја попречува демократијата Уставниот суд мора да го отфрли ова решение

ВМРО-ДПМНЕ: Државниот инспекторат за локална самоуправа ја попречува демократијата, Уставниот суд мора да го отфрли ова решение

пред 3 недели - A1on - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на одлуката на државниот инспекторат за локална самоуправа. „Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти.

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на локалните избори

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе решение да ги запре одлуките за организирање локални референдуми во општините...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Бриф - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Како што информира државниот инспектор за локална самоуправа Рахим Муслиу, решение досега е донесено за 12 општини кои доставиле...

ДИЛС со решение ги запира сите референдумски активности за мигрантите

ДИЛС со решение ги запира сите референдумски активности за мигрантите

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Според инспекторатот правото за ненаселување  мигранти не е во општинска надлежност, тие ќе поднесат иницијатива до Уставниот...

Нема референдум за мигранти на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Денешен - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во за мигрантите  на денот на Локалните избори и да поведе постапка пред Уставниот суд.

ВМРО ДПМНЕ Одлуката за укинување на референдумите е недемократска

ВМРО ДПМНЕ: Одлуката за укинување на референдумите е недемократска

пред 3 недели - Нова ТВ - Македонија

ВМРО ДПМНЕ смета дека одлуката на Државниот инспекторат за локална самоуправа да ги укине решенијата за одржување референдум...

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - еМАГАЗИН - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Ќе нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - A1on - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

ВМРО ДПМНЕ Одлуката за блокада на референдумите е скандалозна Уставниот суд да го отфрли решението

ВМРО-ДПМНЕ: Одлуката за блокада на референдумите е скандалозна, Уставниот суд да го отфрли решението

пред 3 недели - Либертас - Македонија

„Заев по секоја цена сака да се спроведе нивната програма за доселување на мигранти. Државниот инспекторат за локална самоуправа...

Инспекторатот одлучи Нема да има рефрендуми на ист ден со локалните

Инспекторатот одлучи: Нема да има рефрендуми на ист ден со локалните

пред 3 недели - Нова ТВ - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Нема референдуми за мигрантите во ист ден со локалните избори

Нема референдуми за мигрантите во ист ден со локалните избори

пред 3 недели - Радио МОФ - Без катеторија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Нема референдуми за мигранти во општините на денот на изборите

Нема референдуми за мигранти во општините на денот на изборите

пред 3 недели - Кајгана - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање референдуми во општините за мигрантите на 15 октомври, денот за кога се закажани и локалните избори.

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

Нема референдуми за мигрантите на денот на Локалните избори

пред 3 недели - Локално - Македонија

Државниот инспекторат за локална самоуправа донесе одлука да ги запре решенијата за организирање локални референдуми во општините...

Времеплов
x