20
УСТАВНИОТ СУД ПОД СИЛЕН ПРИТИСОК ОД ЕУ И САД Американците бараат УБК да може да прислушкува без дозвола ЕУ бара да се ограничи правото

УСТАВНИОТ СУД ПОД СИЛЕН ПРИТИСОК ОД ЕУ И САД: Американците бараат УБК да може да прислушкува без дозвола, ЕУ бара да се ограничи правото!

пред една недела - Infomax - Македонија

По одлуката на Владата која бара Уставниот суд да ја запре постапката за оценка на уставноста на членот 175 од Законот за следење на комуникациите, највисоката судска инстанца во Македонија се најде во вкрстен оган.

Владата бара Уставен да не одлучува за спорниот член од Законот за електронски комуникации

Владата бара Уставен да не одлучува за спорниот член од Законот за електронски комуникации

пред една недела - Сител - Македонија

Embedded video for Владата бара Уставен да не одлучува за спорниот член од Законот за електронски комуникации Владата не...

Зафировски: Уставниот суд требаше досега да се произнесе за уставноста на спорниот член од Законот за следење на комуникации

пред една недела - ТВ Нова - Македонија

Уставниот суд требаше досега да се произнесе за уставноста на спорниот член од Законот за следење на комуникации, за да имаме јасна претстава, што треба да се сработи во претстојниот период, вели за Тв Нова Воислав Зафировски .

Дали членот 175 е противуставен или проблемот со нелегално прислушување е на друга локација

Дали членот 175 е противуставен или проблемот со нелегално прислушување е на друга локација?

пред една недела - Телма - Македонија

Одеднаш членот 175 од Законот за електронски комуникации не е спорен за Владата, иако за опозициската СДСМ беше спорен, поради злоупотреби на прислушувањето.

Злоупотребата на прислушувањето виси во воздух

Злоупотребата на прислушувањето „виси во воздух“

пред една недела - Р.С. Европа - Македонија

Во исчекување на реформите за безбедносните служби, сомнежите за злоупотреба на системите за прислушување остануваат. Владата...

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Прво беше дека членот воопшто не навлегува во постапката за следење на комуникациите, а сега велат дека владиното мислење е за да не се прави двојна работа, бидејќи и ова прашање ќе биде решено во сетот реформи на безбедносните служби.

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

пред една недела - MK News - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Во финална фаза реформите на безбедносниот систем

Во финална фаза реформите на безбедносниот систем

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Во финална фаза се реформите на Управата за безбедност и контраразузнавање и Законот за следење на комуникациите, информираше владиниот портпарол Бошњаковски.

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред една недела - Start.mk - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред една недела - Канал 5 - Македонија

- Сакаме да обезбедиме сигурност за граѓаните на Република Македонија дека никој и никогаш  без разлика кој и да е  на власт...

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

пред една недела - Канал 77 - Македонија

Се отвора процес за наоѓање системско решение против злоупотреба на службите за безбедност. За неполн месец ќе се отвори...

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

пред една недела - Сител - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

Системско решение против злоупотреба на службите за безбедност

пред една недела - Вечер - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

Системско решение против злоупотреба на безбедносните служби

пред една недела - A1on - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

Владата гарантира дека во моментов граѓаните не се прислушуваат

пред една недела - +Инфо - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Бошњаковски Ќе се отвори јавна дебата за реформите во УБК и на Законот за следење на комуникациите

Бошњаковски: Ќе се отвори јавна дебата за реформите во УБК и на Законот за следење на комуникациите

пред една недела - Либертас - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Влада Во моментов не е можна злоупотреба на системот за следење

Влада: Во моментов не е можна злоупотреба на системот за следење

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност...

Влада Во мометнов не е можна злоупотреба на системот за следење

Влада: Во мометнов не е можна злоупотреба на системот за следење

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност...

Без налог од Обвинителство нема да може да се прислушува

Без налог од Обвинителство нема да може да се прислушува

пред една недела - Локално - Македонија

За неполн месец ќе се отвори јавна дебата за реформите на безбедносниот систем што ги подготвува Владата за Управата за безбедност и контраразузунување и на Законот за следење на електронските комуникации, кои се во финална фаза.

Владата бара уставен суд да запре со преиспитување на Законот за следење на комуникациите

Владата бара уставен суд да запре со преиспитување на Законот за следење на комуникациите

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Владата му предлага на Уставниот суд да ја прекине постапката за оценување на уставноста на членот 175 од Законот за електронски текомуникации, кој ѝ овозможува на УБК директно да прислушува преку телекомуникациските оператори.

СЕГА ПРИБЕ НЕ ЧИНИ Заев и владата влегуваат во директен судир со Прибе и ЕУ

СЕГА ПРИБЕ НЕ ЧИНИ: Заев и владата влегуваат во директен судир со Прибе и ЕУ!

пред една недела - Infomax - Македонија

На нецел месец пред објавувањето на новиот извештај на Европската Комисија за Македонија владата влегува во директен судир со авторот на фамозниот извештај на ЕУ со кој од земјава се бараат итни и темелни реформи.

Влада работи врз реформите на безбедносниот систем УБК и Законот за следење на комуникациите

Влада работи врз реформите на безбедносниот систем, УБК и Законот за следење на комуникациите

пред една недела - Сител - Македонија

Владата на Република веќе работи на реформите на безбедносниот систем, вклучувајки ја и УБК и на Законот за следење на комуникациите.

Се работи на реформите на безбедносниот систем УБК и Законот за следење на комуникациите

Се работи на реформите на безбедносниот систем, УБК и Законот за следење на комуникациите

пред една недела - Start.mk - Македонија

Владата на Република веќе работи на реформите на безбедносниот систем, вклучувајки ја и УБК и на Законот за следење на комуникациите.

Се работи на реформите на безбедносниот систем УБК и Законот за следење на комуникациите

Се работи на реформите на безбедносниот систем, УБК и Законот за следење на комуникациите

пред една недела - Вечер - Македонија

Владата на Република веќе работи на реформите на безбедносниот систем, вклучувајки ја и УБК и на Законот за следење на комуникациите.

Нова Власт прислушување по старо на СДСМ сега не им пречи оваа пракса

Нова Власт-прислушување по старо, на СДСМ сега не им пречи оваа пракса

пред една недела - Алфа - Македонија

Синоќа Владата одлучила да се запре постапката за оценување на уставноста на фамозниот член 175 од Законот за електронски комуникации.

Влада работи врз реформите на безбедносниот систем УБК и Законот за следење на комуникациите

Влада работи врз реформите на безбедносниот систем, УБК и Законот за следење на комуникациите

пред една недела - A1on - Македонија

Владата на Република веќе работи на реформите на безбедносниот систем, вклучувајки ја и УБК и на Законот за следење на комуникациите.

Владата бара Уставен да ја запре постапката за преиспитување на членот од Законот за следење на комуникациите

Владата бара Уставен да ја запре постапката за преиспитување на членот од Законот за следење на комуникациите

пред една недела - 24 вести - Македонија

Владата бара Уставниот суд да ја запре постапката за преиспитување на уставноста на членот 175 од Законот за следење на комуникациите.

Владата бара Уставен суд да го запре преиспитувањето на Законот за следење комуникации

Владата бара Уставен суд да го запре преиспитувањето на Законот за следење комуникации

пред една недела - +Инфо - Македонија

Владата, на 31. седница вчера, донесе мислење Уставниот суд да ја запре постапката за преиспитување на уставноста на членот...

Владата смета дека Уставниот суд треба да ја запре постапката за Законот за следење на комуникациите

Владата смета дека Уставниот суд треба да ја запре постапката за Законот за следење на комуникациите

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Поради нагласен интерес на јавноста во врска со одлуката на Владата на Република Македонија, на Уставниот суд, на негово...

Владата со мислење за уставноста на член 175 од Законот за комуникации

Владата со мислење за уставноста на член 175 од Законот за комуникации

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Владата вчера донесе мислење кое вели дека Уставниот суд треба да ја запре постапката за преиспитување на уставноста на членот...

Времеплов
x