20

Синдикатите бараат да има порамнување на платите во јавната администрација согласно минималната плата

пред една недела - ТВ Нова - Без катеторија

Да има порамнување на платите во јавната администрација согласно минималната плата но и промени на Општиот колективен договор за јавниот сектор бара Конфедерацијата на слободни синдикати.

До Нова година по 9 000 денари треба да легнат на сметките на работниците

До Нова година по 9.000 денари треба да легнат на сметките на работниците

пред една недела - Start.mk - Економија

Синдикалците велат дека финансиски добростоечките фирми одамна поделиле К 15 и тоа во висина до 24.000 денари, а сега остануваат...

Газдите и да сакаат нема да можат да ја избегнат минималната плата

Газдите и да сакаат, нема да можат да ја избегнат минималната плата

пред една недела - Телма - Економија

Газдите, дури и да сакаат, никако нема да можат да го избегнат плаќањето на зголемената минимална плата. Ниту една плата пониска од 12 илјади денари, нема да може да помине преку системот на Управата за јавни приходи, објаснува министерката Цароска.

Државната помош за минимална плата  уцена за фирмите

Државната помош за минимална плата - уцена за фирмите

пред една недела - Алфа - Економија

Минималната плата стигна за работниците, но власта ги изигра работодавците. Фимите се жалат дека субвенциите требало да бидат помош за да можат да се прилагодат околу исплаќањето повисоки плати.

До Нова година по 9 000 денари треба да легнат на сметките на работниците

До Нова година по 9.000 денари треба да легнат на сметките на работниците

пред една недела - Вечер - Економија

Синдикалците велат дека финансиски добростоечките фирми одамна поделиле К 15 и тоа во висина до 24.000 денари, а сега остануваат...

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

пред една недела - Start.mk - Економија

Новата влада на СДСМ го донесе долго најавуваниот закон за минимална плата која беше  и една од главните мерки кои ги ветуваа пред парламентарните избори.

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

пред една недела - Република - Економија

Новата влада на СДСМ го донесе долго најавуваниот закон за минимална плата која беше  и една од главните мерки кои ги ветуваа пред парламентарните избори.

Нема пари за исплата на минималната плата но нема пари ни за плати пред избори

Нема пари за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

пред една недела - Курир - Македонија

Според известувањето од Министерството за финансии до другите министерства и институции, кои потоа ги известиле своите финансови...

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

пред една недела - Економски - Економија

Новата влада на СДСМ го донесе долго најавуваниот закон за минимална плата која беше  и една од главните мерки кои ги ветуваа пред парламентарните избори.

КСС обвини дека нема социјален дијалог и најави протести

КСС обвини дека нема социјален дијалог и најави протести

пред една недела - +Инфо - Економија

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) денеска најави протести доколку и натаму се спречува социјалниот дијалог и се кршат законите и Деловникот за работа на Економско-социјалниот совет .

Нема пари за исплата на минималната плата но нема пари ни за плати пред избори

Нема пари за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

пред една недела - Вистина - Без катеторија

Наспроти предизборните популистички ветувања дека работниците ќе добијат зголемена септемвриска минимална плата, фактичката...

КСС бара порамнување на платите во јавната администрација

пред една недела - ТВ Нова - Македонија

Порамнување на платите во јавната администрација согласно минималната плата  и промени на општиот колективен договор за јавниот сектор бара Конфедерацијата на слободни синдикати.

КСС тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

КСС тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

пред една недела - Сител - Економија

Конфедерацијата на слободнисиндикати (КСС) на Македонија денеска повторно обвини дека не функционира социјалниот дијалог...

КСС бара зголемување на платите во јавниот сектор најавува протести

КСС бара зголемување на платите во јавниот сектор, најавува протести

пред една недела - МТВ 1 - Економија

Преговори за зголемување на платите во јавниот сектор согласно висината на минималецот и законски корекции за право на регрес за годишен одмор- бара Конфедерацијата на слободни синдикати.

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - Сител - Економија

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.

Конфедерацијата на слободни синдикати тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

Конфедерацијата на слободни синдикати тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

пред една недела - Телма - Економија

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија денеска повторно обвини дека не функционира социјалниот дијалог и оти...

Нема пари за за исплата на минималната плата но нема пари ни за плати пред избори

Нема пари за за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

пред една недела - Start.mk - Економија

Наспроти предизборните популистички ветувања дека работниците ќе добијат зголемена септемвриска минимална плата, фактичката...

Нема пари за за исплата на минималната плата но нема пари ни за плати пред избори

Нема пари за за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

пред една недела - Република - Економија

Наспроти предизборните популистички ветувања дека работниците ќе добијат зголемена септемвриска минимална плата, фактичката...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - ТВ Нова - Без катеторија

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - Канал 5 - Македонија

- Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември за одредено работно место би изнесувало 15.090 денари, со зголемувањето од два отсто на бруто платата добиваме сума од 15.

Царовска Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 и усогласени со Законот за минимална плата

Царовска: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2% и усогласени со Законот за минимална плата

пред една недела - Денар - Економија

На денешната прес конференција, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките.

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - +Инфо - Економија

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - Канал 5 - Македонија

- Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември за одредено работно место би изнесувало 15.090 денари, со зголемувањето од два отсто на бруто платата добиваме сума од 15.

МТСП Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 и усогласени со Законот за минимална плата

МТСП: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2% и усогласени со Законот за минимална плата

пред една недела - Бриф - Македонија

На денешната прес конференција, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките.

КСС тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

КСС тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

пред една недела - A1on - Економија

Конфедерацијата на слободни синдикати (КСС) на Македонија денеска повторно обвини дека не функционира социјалниот дијалог...

Покачување од 2 и поголема минимална плата во градинките

Покачување од 2% и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - A1on - Економија

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - 24 вести - Македонија

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.

КСС тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

КСС тврди дека нема социјален дијалог и најавува протести

пред една недела - Либертас - Македонија

Конфедерацијата на слободнисиндикати (КСС) на Македонија денеска повторно обвини дека не функционира социјалниот дијалог...

Царовска Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Царовска: Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - Либертас - Македонија

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

пред една недела - Либертас - Македонија

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.

Времеплов
x