20
ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите и подстапката за гласање

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите и подстапката за гласање

пред еден месец - Сител - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред еден месец - Алфа - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори до ДИК

ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори до ДИК

пред еден месец - Република - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите на изборите

Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите на изборите

пред еден месец - Макфакс - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ПАРТИИТЕ ПОДНЕЛЕ 24 ПРИГОВОРИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ДИК ќе утврдува дали имало фалсификување на изборите по пријави на партиите и граѓани

ПАРТИИТЕ ПОДНЕЛЕ 24 ПРИГОВОРИ ЗА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ: ДИК ќе утврдува дали имало фалсификување на изборите по пријави на партиите и граѓани!

пред еден месец - Infomax - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред еден месец - ТВ Нова - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред еден месец - Курир - Македонија

Според информациите, две пријави поднела партијата ТМРО, една Алијансата на Албанците и 22 ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „За подобра Македонија“.

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред еден месец - +Инфо - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред еден месец - A1on - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

Приговори до ДИК поднеле 48 граѓани

пред еден месец - Скопје Инфо - Скопје

Четириесет и осум граѓани на денот на локалните избори поднеле приговори до Државната изборна комисија (ДИК) бидејќи ги немало во Избирачкиот список и не можеле да гласаат.

Денеска на полноќ истекува рокот за поднесување приговори до ДИК

Денеска на полноќ истекува рокот за поднесување приговори до ДИК

пред еден месец - Сител - Македонија

Embedded video for Денеска на полноќ истекува рокот за поднесување приговори до ДИК До државната изборна комисија засега пристигнал само еден приговор за неделните избори.

Втор круг ќе има во 35 општини

Втор круг ќе има во 35 општини

пред еден месец - Пулс 24 - Македонија

На 29-ти октомври треба да се гласа за избор на градоначалник во останатите 35 општини кои не добија градоначалници во првиот круг од локалните избори одржани на 15-ти октомври.

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Завршуваат роковите за поднесување жалби до Државната изборна комисија кои се однесуваат на постапката за гласање и за сумирање и утврдување на резултатите.

ДИК Рокот за приговори за резултатите истекува во 2 часот по полноќ

ДИК: Рокот за приговори за резултатите истекува во 2 часот по полноќ

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Приговорите за постапката за гласање можат да се поднесуваат најдоцна до денеска до 19 часот. Рокот, пак, за поднесување...

Коалции во албанскиот блок за вториот круг  Алијанса  Беса ДУИ СДСМ

Коалции во албанскиот блок за вториот круг : Алијанса – Беса ,ДУИ-СДСМ

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Од партијата Беса, информираат дека официјално се уште нема договор за взаемна поддршка со Алијанса за Албанците, но ја потврдија веста дека кандидатите за градоначалници веќе се договараат на локално ниво.

ДИК До 2 часот по полноќ трае рокот за приговори за резултати од изборите

ДИК: До 2 часот по полноќ трае рокот за приговори за резултати од изборите

пред еден месец - Курир - Македонија

Подносителите на листи на кандидати имаат право да поднесат приговори до ДИК за постапката за гласање, сумирање и утврдување на резултатите во рок од 48 часа по завршувањето на гласањето, односно 48 часа по објавувањето на првичните резултати.

Денеска истекува рокот за приговори за изборите

Денеска истекува рокот за приговори за изборите

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Денеска истекува рокот за поднесување приговори и тужби за првиот круг од локалните избори што се одржаа во неделата. Откако ќе се постапи по приговорите, ќе бидат познати и конечните резултати за првиот круг гласање.

До 2 часот трае рокот за приговори за резултати од изборите

До 2 часот трае рокот за приговори за резултати од изборите

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Со оглед дека општинските изборни комисии ги објавуваат првичните резултати од изборите во рок од седум часа по завршувањето...

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред еден месец - Курир - Македонија

Според информациите од ДИК, Алијансата на Албанците во приговорот бара поништување на гласањето на едно избирачко место во Гостивар.

ДИК ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

ДИК: ВМРО-ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

пред еден месец - Локално - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Колку од 19те општини каде се тркаат кандидатите на ВМРО ДПМНЕ ќе ја обојат политичката мапа

Колку од 19те општини каде се тркаат кандидатите на ВМРО ДПМНЕ ќе ја обојат политичката мапа?

пред еден месец - Алфа - Македонија

Во Јегуновце и Бител победдникот можат да го обезбедат гласовите на Беса од првиот круг, во Старо Нагоричане и Чашка - гласачите што ги поддржале кандидатите на Народно движење за Македонија.

До ДИК се поднесени само два приговори

До ДИК се поднесени само два приговори

пред еден месец - Телма - Македонија

До 15 часот, до ДИК приговор за начинот на сумирање на резултатите од гласањето во првиот круг, доставиле две политички партии.

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред еден месец - +Инфо - Македонија

До Државната изборна комисија (ДИК) до 15:30 часот по еден приговор за постапката на гласање, сумирање и утврдување на резултати за првиот круг од локалните избори поднеле Алијансата за Албанците и ТМРО.

Течат роковите за поднесување жалби до ДИК

Течат роковите за поднесување жалби до ДИК

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Завршуваат роковите за поднесување жалби до Државната изборна комисија кои се однесуваат на постапката за гласање и за сумирање и утврдување на резултатите.

ДИК Рокот за приговори за резултатите од изборите е до 2 часот по полноќ

ДИК: Рокот за приговори за резултатите од изборите е до 2 часот по полноќ

пред еден месец - A1on - Македонија

Со оглед дека општинските изборни комисии ги објавуваат првичните резултати од изборите во рок од седум часа по завршувањето...

ДИК Рокот за приговори за резултатите од изборите истекува во 2 часот по полноќ

ДИК: Рокот за приговори за резултатите од изборите истекува во 2 часот по полноќ

пред еден месец - еМАГАЗИН - Македонија

Со оглед дека општинските изборни комисии ги објавуваат првичните резултати од изборите во рок од седум часа по завршувањето...

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред еден месец - еМАГАЗИН - Економија

До Државната изборна комисија (ДИК) до 15:30 часот по еден приговор за постапката на гласање, сумирање и утврдување на резултати за првиот круг од локалните избори поднеле Алијансата за Албанците и ТМРО.

ДИК ВМРО ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

ДИК: ВМРО-ДПМНЕ поднесе 22 приговори за првиот круг од изборите

пред еден месец - Либертас - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

Алијансата за Албанците и ТМРО поднесоа приговори до ДИК

пред еден месец - A1on - Македонија

До Државната изборна комисија (ДИК) до 15:30 часот по еден приговор за постапката на гласање, сумирање и утврдување на резултати за првиот круг од локалните избори поднеле Алијансата за Албанците и ТМРО.

ДИК Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

ДИК: Поднесени 24 приговори за сумирање на резултатите од изборите

пред еден месец - Локално - Македонија

До 19 часот вечерва поднесени се 24 пријави за сумирање на резултатите од изборите, потврди Државната изборна комисија (ДИК).

Времеплов
x