20
ЧАИР Повеќе ливчиња во гласачка кутијата отколку што имало потписи во избирачкиот список

ЧАИР: Повеќе ливчиња во гласачка кутијата отколку што имало потписи во избирачкиот список

пред 4 недели - Курир - Македонија

Се појавуваат се повеќе докази за изборниот фалсификат и огромни неправилности кои се случувале на локалните избори кои беа одржани во неделата.

Остра дискусија во ДИК се отфрлаат приговори на ВМРО ДПМНЕ

Остра дискусија во ДИК, се отфрлаат приговори на ВМРО-ДПМНЕ

пред 4 недели - Макфакс - Без катеторија

Остра дискусија трае помеѓу членовите на ДИК на јавната седница на која се расправа по приговорите за изборни нерегуларности поднесени од ВМРО-ДПМНЕ.

Приговори за гласање има за девет совети во 72 резултатите се конечни

Приговори за гласање има за девет совети, во 72 резултатите се конечни

пред 4 недели - +Инфо - Македонија

Приговори за гласањето за советничките листи има за осум општини и за Град Скопје, додека за резултатите од гласањето во 72 општини до Општинските изборни комисии (ОИК) не се жалел никој.

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

пред 4 недели - Сител - Македонија

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) со мнозинство гласови одлучија да ги повикаат членовите на Општинската изборна...

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Канал 5 - Македонија

Поднесени беа 46 приговори, од кои 43 од ВМРО-ДПМНЕ. Опозициската партија повлече три од приговорите пред почетокот на седницата, а по еден ТМРО, Левица и Алијансата на Албанците.

Еклатантен пример за фалсификат со бугарски воз во Карпош и Охрид На гласачко место во Охрид најдени се гласачки ливчиња од Карпош

Еклатантен пример за фалсификат со “бугарски воз” во Карпош и Охрид: На гласачко место во Охрид најдени се гласачки ливчиња од Карпош

пред 4 недели - Курир - Македонија

Фрапантен пример е случајот со изборите во Охрид каде што на неколку избирачки места се пронајдени гласачки ливчиња за локалните избори во Карпош.

Изборен скандал Граѓанин од Прилеп кога дошол на гласачко место видел дека веќе за него некој имал гласано

Изборен скандал: Граѓанин од Прилеп кога дошол на гласачко место видел дека веќе за него некој имал гласано

пред 4 недели - Курир - Македонија

Граѓанин од Прилеп непријатно се изненадил во моментот кога дошол на избирачкото место и сакал да гласа, а од избирачкиот...

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

пред 4 недели - Република - Македонија

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) со мнозинство гласови одлучија да ги повикаат членовите на Општинската изборна...

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

пред 4 недели - A1on - Македонија

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) со мнозинство гласови одлучија да ги повикаат членовите на Општинската изборна...

Изборни нерегуларности копиите од записниците не одговарале со оригиналот

Изборни нерегуларности, копиите од записниците не одговарале со оригиналот

пред 4 недели - Курир - Македонија

Со првиот приговор на ВМРО-ДПМНЕ партијата бараше да се поништи гласањето на две избирачки места во Прилеп, поради тоа што копиите од записниците не одговарале на оригиналот.

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

пред 4 недели - ТВ Нова - Македонија

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) со мнозинство гласови одлучија да ги повикаат членовите на Општинската изборна...

ДИК отфрли приговор на ВМРО-ДПМНЕ за Прилеп, приговорот за Центар предизвика жестока дискусија

пред 4 недели - Денешен - Македонија

Државната изборна комисија денеска едногласно го офрли приговорот на ВМРО-ДПМНЕ, со кој партијата бараше да се поништи гласањето на две избирачки места во Прилеп, поради тоа што копиите од записниците не одговарале на оригиналот.

Жестока дискусија во ДИК за вториот приговор на ВМРО-ДПМНЕ

пред 4 недели - ТВ Нова - Македонија

Државната изборна комисија денес одржува јавна седница по приговорите поднесени од политичките партиите. Остри дискусии се...

Жестока дискусија во ДИК за вториот приговор на ВМРО ДПМНЕ

Жестока дискусија во ДИК за вториот приговор на ВМРО-ДПМНЕ

пред 4 недели - Курир - Македонија

Остри дискусии се одвиваа помеѓу членовите на ДИК за вториот приговор од ВМРО-ДПМНЕ, кој се однесува на гласачкото место...

ДИК отфрли приговор на ВМРО ДПМНЕ за Прилеп приговорот за Центар предизвика жестока дискусија

ДИК отфрли приговор на ВМРО-ДПМНЕ за Прилеп, приговорот за Центар предизвика жестока дискусија

пред 4 недели - Република - Македонија

Државната изборна комисија денеска едногласно го офрли приговорот на ВМРО-ДПМНЕ, со кој партијата бараше да се поништи гласањето на две избирачки места во Прилеп, поради тоа што копиите од записниците не одговарале на оригиналот.

ДИК отфрли еден приговор на ВМРО ДПМНЕ

ДИК отфрли еден приговор на ВМРО-ДПМНЕ

пред 4 недели - +Инфо - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) денеска едногласно го офрли приговорот на ВМРО-ДПМНЕ, со кој партијата бараше да се поништи гласањето на две избирачки места во Прилеп, поради тоа што копиите од записниците не одговарале на оригиналот.

Шилегов и Богдановиќ ќе почекаат ДИК ги повика ОИК на распит

Шилегов и Богдановиќ ќе почекаат- ДИК ги повика ОИК на распит

пред 4 недели - Нова ТВ - Македонија

Следната недела новите 40 градоначалници , од кои 3 се старонови треба да ја преземат функцијата во оние општини каде тие извојуваа победа во првиот круг од локалните избори.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Денешен - Македонија

-Државната изборна комисија (ДИК) ја започна седницата на која одлучува по приговорите од подносителите на листи на кандидати во врска со гласањето на првиот круг на локалните избори.

Остра дискусија во ДИК се отфрлаат приговори на ВМРО ДПМНЕ

Остра дискусија во ДИК, се отфрлаат приговори на ВМРО-ДПМНЕ

пред 4 недели - Кајгана - Македонија

Остра дискусија трае помеѓу членовите на ДИК на јавната седница на која се расправа по приговорите за изборни нерегуларности поднесени од ВМРО-ДПМНЕ.

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

ДИК го повика на распит ИО од Центар за гласање без потпис во Избирачкиот список

пред 4 недели - Либертас - Македонија

Членовите на Државната изборна комисија (ДИК) со мнозинство гласови одлучија да ги повикаат членовите на Општинската изборна...

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - МТВ 1 - Македонија

Државната изборна комисија одлучува по приговорите од подносителите на листи на кандидати за првиот круг на локалните избори.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - ТВ Нова - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ја започна седницата на која одлучува по приговорите од подносителите на листи на кандидати во врска со гласањето на првиот круг на локалните избори.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Канал 5 - Македонија

Пред почетокот на седницата опозициската партија повлече три од приговорите што се однесуваат на гласањето и сумирањето на резултати во Скопје и Прилеп.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Start.mk - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ја започна седницата на која одлучува по приговорите од подносителите на листи на кандидати во врска со гласањето на првиот круг на локалните избори.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Сител - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ја започна седницата на која одлучува по приговорите од подносителите на листи на кандидати во врска со гласањето на првиот круг на локалните избори.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Алфа - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ја започна седницата на која одлучува по приговорите од подносителите на листи на кандидати во врска со гласањето на првиот круг на локалните избори.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Република - Македонија

Државната изборна комисија (ДИК) ја започна седницата на која одлучува по приговорите од подносителите на листи на кандидати во врска со гласањето на првиот круг на локалните избори.

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

ДИК ги разгледува приговорите за првиот круг од локалните избори

пред 4 недели - Курир - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ поднесе приговори за гласањето во Ѓорче Петров, Аеродром, Центар, Чаир, Сарај, Кисела Вода, Шуто Оризари, Гази Баба, Кривогаштани, Карпош, Прилеп, Радовиш и Струга.

ДИК ќе ги разгледува приговорите за локалните избори

ДИК ќе ги разгледува приговорите за локалните избори

пред 4 недели - Start.mk - Македонија

Државната изборна комисија денеска треба да ги разгледа приговорите кои партиите ги поднесоа по првиот круг на локалните избори кои се одржаа во неделата.

ДИК ќе ги разгледува приговорите за локалните избори

ДИК ќе ги разгледува приговорите за локалните избори

пред 4 недели - Вечер - Македонија

Државната изборна комисија денеска треба да ги разгледа приговорите кои партиите ги поднесоа по првиот круг на локалните избори кои се одржаа во неделата.

Времеплов
x