20
Собрание Ќе се гласа за потребата од носење на Законот за јазиците

Собрание: Ќе се гласа за потребата од носење на Законот за јазиците

пред 3 дена - МТВ 1 - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска напладне треба да гласа за потребата од носење на Предлог- законот за употреба на јазиците, по што тој ќе влезе во втора фаза и пратениците ќе можат да поднесуваат амандмани по текстот.

Пратениците ќе гласаат за потребата од носење на Законот за употреба на јазиците

Пратениците ќе гласаат за потребата од носење на Законот за употреба на јазиците

пред 3 дена - Start.mk - Македонија

Пратениците денеска треба да се изјаснат за потребата од носење на законот за употреба на јазиците. Во текот на вчерашниот ден беше исцрпена расправата во првото читање на предлог-законот што со паузи, траеше неколку месеци.

Пратениците ќе гласаат за потребата од носење на Законот за употреба на јазиците

Пратениците ќе гласаат за потребата од носење на Законот за употреба на јазиците

пред 3 дена - Вечер - Македонија

Пратениците денеска треба да се изјаснат за потребата од носење на законот за употреба на јазиците. Во текот на вчерашниот ден беше исцрпена расправата во првото читање на предлог-законот што со паузи, траеше неколку месеци.

Пратениците ќе гласаат за потребата од носење на Законот за употреба на јазиците

Пратениците ќе гласаат за потребата од носење на Законот за употреба на јазиците

пред 3 дена - Макфакс - Македонија

Пратениците денеска треба да се изјаснат за потребата од носење на законот за употреба на јазиците. Во текот на вчерашниот ден беше исцрпена расправата во првото читање на предлог-законот што со паузи, траеше неколку месеци.

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

пред 3 дена - Сител - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска напладне треба да гласа за потребата од носење на Предлог - законот за употреба на јазиците, по што тој ќе влезе во втора фаза и пратениците ќе можат да поднесуваат амандмани по текстот.

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

пред 3 дена - +Инфо - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска напладне треба да гласа за потребата од носење на Предлог – законот за употреба на јазиците, по што тој ќе влезе во втора фаза и пратениците ќе можат да поднесуваат амандмани по текстот.

Пратениците напладне ќе гласаат за Законот за јазиците

Пратениците напладне ќе гласаат за Законот за јазиците

пред 3 дена - Прес 24 - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска напладне треба да гласа за потребата од носење на Предлог - законот за употреба на јазиците, по што тој ќе влезе во втора фаза и пратениците ќе можат да поднесуваат амандмани по текстот.

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

пред 3 дена - Канал 5 - Македонија

Владејачкото мнозинство вчера порача дека Македонија навлегува во фаза на градење доверба меѓу заедниците. - Сакаме подобар систем, подобри закони, подобар живот за сите.

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

Во Собранието ќе се гласа за потребата од носење на законот за јазиците

пред 3 дена - A1on - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска напладне треба да гласа за потребата од носење на Предлог – законот за употреба на јазиците, по што тој ќе влезе во втора фаза и пратениците ќе можат да поднесуваат амандмани по текстот.

Пратениците денеска ќе гласаат дали има потреба од донесување на закон за јазици

Пратениците денеска ќе гласаат дали има потреба од донесување на закон за јазици

пред 3 дена - еМАГАЗИН - Економија

Денеска попладне пратениците ќе гласаат за потребата од донесување на законот за јазици. Вчера заврши собраниската расправа за законот за употреба на јазиците во прво читање.

Собранието ќе гласа дали е потребен закон за јазиците

Собранието ќе гласа дали е потребен закон за јазиците

пред 3 дена - Нова ТВ - Македонија

Денеска попладне пратениците ќе гласаат за потребата од донесување на законот за јазици, откако вчера заврши собраниската расправа по предлог законот, во прво читање.

Пратениците на испит  Дали треба Закон за употреба на јазиците

Пратениците на испит - Дали треба Закон за употреба на јазиците

пред 4 дена - Start.mk - Македонија

Конечното гласање се очекува до крајот на годината имајќи пред вид дека законот се носи под превезот на европското знаменце како дел од 3-6-9 планот.

Пратениците на испит  Дали треба Закон за употреба на јазиците

Пратениците на испит - Дали треба Закон за употреба на јазиците

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Конечното гласање се очекува до крајот на годината имајќи пред вид дека законот се носи под превезот на европското знаменце како дел од 3-6-9 планот.

Утре ќе се гласа законот за јазици

Утре ќе се гласа законот за јазици

пред 4 дена - 24 вести - Македонија

Собранието утре ќе го гласа предлог законот за употребата на јазиците, бидејќи голем број пратеници беа отсутни од салата, по завршувањето на дискусијата и покрај најавите дека предлогот ќе биде изгласан денес.

Втор ден тензична дебата за јазикот

Втор ден тензична дебата за јазикот

пред 4 дена - Алфа - Македонија

Собраниското мнозинство жестоко го брани предлог - законот кој е резултат на коалициските пазарења. Дозволивме да сме заробеници...

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

пред 4 дена - Start.mk - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

Во буџетот за 2018 предвидени казни за некористење на албански јазик

пред 4 дена - Република - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

МАКЕДОНИЈА ОД УТРЕ ДВОЈАЗИЧНА Пратениците утре ќе гласаат за законот за двојазичност и за казни од 5 000 евра ако не го знаете јазикот

МАКЕДОНИЈА ОД УТРЕ ДВОЈАЗИЧНА: Пратениците утре ќе гласаат за законот за двојазичност, и за казни од 5.000 евра ако не го знаете јазикот!

пред 4 дена - Infomax - Македонија

Откако денеска беше исцрпена собраниската расправа по предлог-законот за употреба на јазиците, пратениците утре ќе треба да се изјаснат за истиот.

СКАНДАЛОЗНО Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

СКАНДАЛОЗНО: Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

пред 4 дена - Курир - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

Пратениците утре ќе гласаат за потребата за воведување на двојазичност

Пратениците утре ќе гласаат за потребата за воведување на двојазичност

пред 4 дена - Прес 24 - Македонија

Заврши дискусијата по однос на Законот за јазици во Собранието. Парламентот според најавите уте на пладне ќе ја гласа потребата за донесување на овој закон.

Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

Предлог буџетот за 2018 открива дека ќе има казни за некористење на албанскиот јазик

пред 4 дена - Пулс 24 - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

БУЏЕТОТ ЈА ОТКРИВА ТАЈНАТА Казни од по 5 000 евра ако не знаете албански или поголеми за фирмите

БУЏЕТОТ ЈА ОТКРИВА ТАЈНАТА: Казни од по 5.000 евра ако не знаете албански, или поголеми за фирмите!

пред 4 дена - Infomax - Македонија

Додека во Собранието непрекинато тече дебатата за неуставниот закон за јазиците, предлог буџетот за 2018 година открива дека ќе има казни за граѓаните и институциите за неупотреба на албанскиот јазик.

Утре пратениците ќе гласат по предлог законот за јазици

Утре пратениците ќе гласат по предлог-законот за јазици

пред 4 дена - Start.mk - Македонија

Пратениците утре попладне ќе се изјаснат по прдлог-законот за употреба на јазиците по прво читање, откако денеска беше исцрпена собраниската расправа.

Утре пратениците ќе гласат по предлог законот за јазици

Утре пратениците ќе гласат по предлог-законот за јазици

пред 4 дена - Вечер - Македонија

Пратениците утре попладне ќе се изјаснат по прдлог-законот за употреба на јазиците по прво читање, откако денеска беше исцрпена собраниската расправа.

Утре пратениците ќе гласат по предлог законот за јазици

Утре пратениците ќе гласат по предлог-законот за јазици

пред 4 дена - Макфакс - Македонија

Пратениците утре попладне ќе се изјаснат по прдлог-законот за употреба на јазиците по прво читање, откако денеска беше исцрпена собраниската расправа.

Данев Законот за јазици не е европски не ја потценувајте интелегенцијата на народот

Данев: Законот за јазици не е европски, не ја потценувајте интелегенцијата на народот

пред 4 дена - Start.mk - Македонија

Расправата за законот за јазиците во Собранието продолжи и денеска. Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев смета дека новата влада и начинот на донесување на овој закон е крајно несериозна и неадекватна.

Данев Законот за јазици не е европски не ја потценувајте интелегенцијата на народот

Данев: Законот за јазици не е европски, не ја потценувајте интелегенцијата на народот

пред 4 дена - Република - Македонија

Расправата за законот за јазиците во Собранието продолжи и денеска. Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Драган Данев смета дека новата влада и начинот на донесување на овој закон е крајно несериозна и неадекватна.

Пратениците утре ќе одлучуваат за потребата од носење на Закон за употреба на јазиците

Пратениците утре ќе одлучуваат за потребата од носење на Закон за употреба на јазиците

пред 4 дена - Сител - Македонија

Embedded video for Пратениците утре ќе одлучуваат за потребата од носење на Закон за употреба на јазиците Заврши дискусијата по однос на Законот за јазици во Собранието.

Цврсти позиции за Предлог законот за употреба на јазиците

Цврсти позиции за Предлог- законот за употреба на јазиците

пред 4 дена - МТВ 1 - Македонија

Во Собранието заврши првото читање за Предлог- законот за употреба на јазиците. Според пратениците од СДСМ, станува збор...

Данев Не ја потценувајте интелигенцијата на народот и тргнете го европското знаменце од Законот за јазиците

Данев: Не ја потценувајте интелигенцијата на народот и тргнете го европското знаменце од Законот за јазиците!

пред 4 дена - Курир - Македонија

-Oвој закон се носи врз основа на демонстрирање на една политичка сила односно имаме 62 пратеници, имаме парламентарно мнозинство, можеме и во моментот ќе го донесеме ова законско решение.

Времеплов
x