20
Ахмети ќе бара од Собранието да осуди злосторства извршени пред 104 години

Ахмети ќе бара од Собранието да осуди злосторства извршени пред 104 години

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Во кичевско Зајас беа погребани посмртните останки на Албанци што биле убиени во масакри во периодот од 1913 година па сé до Втората светска војна.

Ахмети ќе бара од Собранието да осуди злосторства извршени пред 104 години

Ахмети ќе бара од Собранието да осуди злосторства извршени пред 104 години

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Во кичевско Зајас беа погребани посмртните останки на Албанци што биле убиени во масакри во периодот од 1913 година па сé до Втората светска војна.

Ахмети ќе бара од Собранието да осуди злосторства извршени пред 104 години

Ахмети ќе бара од Собранието да осуди злосторства извршени пред 104 години

пред 3 недели - Макфакс - Македонија

Во кичевско Зајас беа погребани посмртните останки на Албанци што биле убиени во масакри во периодот од 1913 година па сé до Втората светска војна.

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - Сител - Македонија

Посмртни останки на албански жртви од масакри од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во гробници денеска беа погребани во Зајас, Кичево.

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Организацискиот Совет за откривање на злосторствата врз Албанци организира  пренесување посмртни останки на жртви на геноцидот врз Албанци и Меморијалниот центар „Мајка Тереза“ во Зајас.

Погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 година

Погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 година

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Посмртни останки на албански жртви од масакри од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во гробници денеска беа погребани во Зајас, Кичево.

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - A1on - Македонија

Посмртни останки на албански жртви од масакри од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во гробници денеска беа погребани во Зајас, Кичево.

Ахмети  Инсистираме на резолуција во парламентот за осуда на геноцидот кој е направен врз Албанците

Ахмети: Инсистираме на резолуција во парламентот за осуда на геноцидот кој е направен врз Албанците

пред 3 недели - Либертас - Македонија

Во Зајас во Кичево денеска беа погребани посмртните останки на Алабанци кои биле усмртени во масакри помеѓу 1913 година до Втората светска војна, информираат од ДУИ.

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

Во Зајас погребани посмртни останки на албански жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - Либертас - Македонија

Посмртни останки на албански жртви од масакри од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во гробници денеска беа погребани во Зајас, Кичево.

ДУИ  Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

ДУИ: Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Од ДУИ соопштуваат дека денеска во Зајас, Кичевско, ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои биле пронајдени во некои масовни гробници.

ДУИ  Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

ДУИ: Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Од ДУИ соопштуваат дека денеска во Зајас, Кичевско, ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои биле пронајдени во некои масовни гробници.

ДУИ  Во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

ДУИ: Во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

„По барање на Организацискиот совет за откривање на злосторствата врз албанците во минатиот век, Али Ахмети, како иницијатор...

ДУИ  Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

ДУИ: Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

пред 3 недели - Макфакс - Македонија

Од ДУИ соопштуваат дека денеска во Зајас, Кичевско, ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои биле пронајдени во некои масовни гробници.

ДУИ  Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

ДУИ: Денес во Зајас ќе бидат погребани посмртни останки на албански жртви

пред 3 недели - Либертас - Македонија

Од ДУИ соопштуваат дека денеска во Зајас, Кичевско, ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои биле пронајдени во некои масовни гробници.

Утре во Зајас ќе се погребаат албанските жртви на масакрите од 1913 до 1940 година

Утре во Зајас ќе се погребаат албанските жртви на масакрите од 1913 до 1940 година

пред 3 недели - MK News - Македонија

Во Зајас, Кичево, утре ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во некои масовни гробници.

ДУИ  Во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

ДУИ: Во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - A1on - Македонија

Посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во некои масовни гробници ќе бидат погребани утре во Зајас, Кичево, соопшти ДУИ.

ДУИ  Утре во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

ДУИ: Утре во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во некои масовни гробници ќе бидат погребани утре во Зајас, Кичево, соопшти ДУИ.

ДУИ  Утре во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

ДУИ: Утре во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во некои масовни гробници ќе бидат погребани утре во Зајас, Кичево, соопшти ДУИ.

ДУИ  Утре во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

ДУИ: Утре во Зајас ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од 1913 до Втората светска војна

пред 3 недели - Макфакс - Македонија

Посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во некои масовни гробници ќе бидат погребани утре во Зајас, Кичево, соопшти ДУИ.

Утре во Зајас ќе се погребаат албанските жртви на масакрите од 1913 до 1940 година

Утре во Зајас ќе се погребаат албанските жртви на масакрите од 1913 до 1940 година

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Во Зајас, Кичево, утре ќе бидат погребани посмртните останки на албанските жртви од масакрите од 1913 година па сè до Втората светска војна кои беа пронајдени во некои масовни гробници.

Времеплов
x