20
Димовски и препорача на Владата како да одлучи кој од министрите да  шутне

Димовски и препорача на Владата како да одлучи кој од министрите да „шутне“

пред 3 недели - Фаланга - Македонија

Координаторот на пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, на денешната собраниска седница по однос на одлуката за прераспределба на средства меѓу буџетски корисници и порача на Владата да ја земе во предвид оваа одлука.

Прераспределба на 1 6 милијарда денари од буџетот за отплата на заостанати долгови

Прераспределба на 1,6 милијарда денари од буџетот за отплата на заостанати долгови

пред 3 недели - Денар - Економија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Експресна прераспределба на буџетот   изгубија студентските домови  училиштата  министерствата за животна средина

Експресна прераспределба на буџетот - изгубија студентските домови, училиштата, министерствата за животна средина

пред 3 недели - Алфа - Економија

Додека траат дебатите околу буџетот за наредната година, скоро 27 милиони евра од овогодинешниот експресно се прераспределија меѓу буџетските корисници.

Владата ја одржа 39  седница   ова се сите донесени одлуки

Владата ја одржа 39. седница – ова се сите донесени одлуки

пред 3 недели - Бриф - Македонија

Владата на Република Македонија на 39-тата седница ја разгледа и ја усвои предлог–одлуката за прераспределба на средства...

Собранието ја усвои прераспределбата на 1 6 милијарди денари меѓу буџетските корисници

Собранието ја усвои прераспределбата на 1,6 милијарди денари меѓу буџетските корисници

пред 3 недели - Сител - Економија

Embedded video for Собранието ја усвои прераспределбата на 1,6 милијарди денари меѓу буџетските корисници Околу 26 милиони евра  од Буџетот ќе се пренаменат за враќање на заостанати долгови.

Собранието ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарди денари од буџетот

пред 3 недели - ТВ Нова - Без катеторија

Со 51 глас „за“,  25 „воздржани“ и ниту еден „против“ Собранието на Република Македонија денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарди денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

 Мини ребланс  од 27 милиони евра

„Мини ребланс“ од 27 милиони евра

пред 3 недели - 24 вести - Економија

Владата денес, во сабота ги собра пратениците во Собранието за да го разгледаат мини ребалансот со кој треба да се прераспределат околу 27 милиони евра меѓу институциите до крајот на годинава.

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Владата ќе враќа долгови со пари од проекти што не може да ги заврши

Владата ќе враќа долгови со пари од проекти што не може да ги заврши

пред 3 недели - Телма - Македонија

Владата ќе враќа долгови со пренамена на пари од проекти што не може да ги заврши. Една милијарда и 650 милиони денари од...

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 3 недели - Макфакс - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Изгласана одлуката за пренамена на 1 6 милијарди денари помеѓу буџетските корисници

Изгласана одлуката за пренамена на 1,6 милијарди денари помеѓу буџетските корисници

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Собранието ја донесе одлуката за прераспределба на 1.657 милијарди денари помеѓу буџетските корисници преку кои треба да се обезбедат средства за исплата на достасани обврски за сметка на проекти кај кои е забележано позабавено темпо на реализација.

Собранието одлучува за прераспределба на 1 647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

Собранието одлучува за прераспределба на 1,647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

пред 3 недели - Сител - Македонија

Со прераспределба на 1.647.100.000 денари помеѓу буџетски корисници треба да се обезбедат средства за исплата на достасани обврски за сметка на проекти кај кои е забележано позабавено темпо на реализација.

Собранието одлучува за прераспределба на 1 647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

Собранието одлучува за прераспределба на 1,647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Со прераспределба на 1.647.100.000 денари помеѓу буџетски корисници треба да се обезбедат средства за исплата на достасани обврски за сметка на проекти кај кои е забележано позабавено темпо на реализација.

1 6 милијарди денари од буџетот ќе бидат пренаменети за враќање на долгови

1,6 милијарди денари од буџетот ќе бидат пренаменети за враќање на долгови

пред 3 недели - A1on - Економија

Со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ Собранието на Република Македонија денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарди денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Собранието треба да одлучи за прераспределба на 1,647 милијарда денари

пред 3 недели - ТВ Нова - Македонија

Со прераспределба на 1.647.100.000 денари помеѓу буџетски корисници треба да се обезбедат средства за исплата на достасани обврски засметка на проекти кај кои е забележано позабавено темпо на реализација.

Собранието одлучува за прераспределба на 1 647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

Собранието одлучува за прераспределба на 1,647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Предлог-одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите, што синоќа ја усвои Владата, денеска ја разгледува Собранието во рамки на 20.

Собранието одлучува за прераспределба на 1 647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

Собранието одлучува за прераспределба на 1,647 милијарди денари помеѓу буџетски корисници

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Со прераспределба на 1.647.100.000 денари помеѓу буџетски корисници треба да се обезбедат средства за исплата на достасани обврски за сметка на проекти кај кои е забележано позабавено темпо на реализација.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 3 недели - Сител - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Собраниска седница за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници

Собраниска седница за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Собранието денеска ќе ја одржи 20 седница за одлуката што Владата ја донесе на вчерашната седница за прераспределба на средства од буџетот од ставки каде што е забележана побавна реализација до ставки каде треба да се исплатат достасани обврски.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Собранието денеска ќе ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Собранието денеска ќе ја одржи 20 та седница  на дневен ред само една точка

Собранието денеска ќе ја одржи 20-та седница- на дневен ред само една точка

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Владата со таен ребаланс крати на грбот на младите  образованието и животната средина

Владата со таен ребаланс крати на грбот на младите, образованието и животната средина

пред 3 недели - Курир - Македонија

Владата на вечерна седница вчера вечер донесе одлука со која е предложен ребаланс до Собранието во итна постака. Седницата во Собрание е закажана веднаш од претседателот на Собранието, Талат Џафери за денеска во 11 часот.

Ќе се пренаменат 1 6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

Ќе се пренаменат 1,6 милијарда денари од буџетот за враќање долгови

пред 3 недели - Кајгана - Македонија

Собранието на Република Македонија со 51 глас „за“, ниту еден „против“ и 25 „воздржани“ денеска ја усвои одлуката за прераспределба на 1,6 милијарда денари меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

Прераспределбата на средствата буџетските корисници на централната власт и фондовите на собраниска седница

пред 3 недели - A1on - Македонија

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи дваесетта седница. Единствена точка на дневен ред на седницата е „Предлог одлуката за прераспределба на средства помеѓу буџетските корисници на централната власт и помеѓу фондовите.

Владата усвои законски измени за олеснето социјално и здравствено осигурување на земјоделците

Владата усвои законски измени за олеснето социјално и здравствено осигурување на земјоделците

пред 3 недели - еМАГАЗИН - Економија

На вчерашната 39. седница, владата го разгледа и усвои предлог–законот за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување.

Собранието расправа за прераспределба на буџетските средства

Собранието расправа за прераспределба на буџетските средства

пред 3 недели - Нова ТВ - Македонија

Собранието денеска ќе заседава за одлука што ја донесе Владата на вчерашната седница за прераспределба на средства од буџетот од ставки каде што е забележана побавна реализација до ставки каде треба да се исплатат достасани обврски.

Усвоени измените на Законот за придонесите од задожителното социјално осигурување

Усвоени измените на Законот за придонесите од задожителното социјално осигурување

пред 3 недели - Денар - Економија

Предлог-законот за изменување на Законот за придонесите од задолжителното социјално осигурување беше усвоен на вчерашната седница на Владата.

Времеплов
x