20
Костовски Македонија станува двојазична држава

Костовски: Македонија станува двојазична држава!

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС, македонскиот јазик од официјален, го сведува на ниво на еден од двата службени јазици во државата.

ВМРО ДПМНЕ Законот за јазиците го девалвира македонскиот јазик

ВМРО-ДПМНЕ: Законот за јазиците го девалвира македонскиот јазик

пред 3 недели - Сител - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС, македонскиот јазик од официјален, го сведува на ниво на еден од двата службени јазици во државата.

Костовски Македонија станува двојазична држава

Костовски: Македонија станува двојазична држава!

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС, македонскиот јазик од официјален, го сведува на ниво на еден од двата службени јазици во државата.

Костовски Законот за двојазичност го девалвира македонскиот јазик и ја деградира неговата употреба

Костовски: Законот за двојазичност го девалвира македонскиот јазик и ја деградира неговата употреба

пред 3 недели - Пулс 24 - Македонија

Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција истакна дека Законот за двојазичност кој го предлага СДС, македонскиот јазик од официјален, го сведува на ниво на еден од двата службени јазици во државата.

Костовски Законот за двојазичност го девалвира македонскиот јазик и ја деградира неговата употреба

Костовски: Законот за двојазичност го девалвира македонскиот јазик и ја деградира неговата употреба

пред 3 недели - Курир - Македонија

Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција истакна дека Законот за двојазичност кој го предлага СДС, македонскиот јазик од официјален, го сведува на ниво на еден од двата службени јазици во државата.

Костовски Законот за двојазичност го девалвира македонскиот јазик

Костовски: Законот за двојазичност го девалвира македонскиот јазик

пред 3 недели - A1on - Македонија

„Законот за двојазичност кој го предлага СДС, македонскиот јазик од официјален, го сведува на ниво на еден од двата службени јазици во државата.

Утре е крајниот рок за поднесување амандмани за законот за јазиците

Утре е крајниот рок за поднесување амандмани за законот за јазиците

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Рокот за поднесување амандмани за предлог-законот за употреба на јазиците истекува утре, понеделник. Парламентарните партии работат на подготовка на амандманите и сите освен ДУИ, велат дека законот има потреба од корекција.

СДСМ со реакција на ВМРО ДПМНЕ Еве што порача партијата на власт

СДСМ со реакција на ВМРО-ДПМНЕ: Еве што порача партијата на власт

пред 3 недели - Бизнис вести - Економија

„Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што државните институции повеќе не работат за интересите на Никола...

СДСМ Времето на притисоци заврши со заминувањето на Груевски

СДСМ: Времето на притисоци заврши со заминувањето на Груевски

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

„Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што државните институции повеќе не работат за интересите на Никола...

СДСМ Времето на притисоци заврши со заминувањето на Груевски

СДСМ: Времето на притисоци заврши со заминувањето на Груевски

пред 3 недели - Вечер - Македонија

„Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што државните институции повеќе не работат за интересите на Никола...

СДСМ Времето на притисоци заврши со заминувањето на Груевски

СДСМ: Времето на притисоци заврши со заминувањето на Груевски

пред 3 недели - Макфакс - Македонија

„Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што државните институции повеќе не работат за интересите на Никола...

СДСМ ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со тоа што институциите работат во служба на законите а не во служба на Груевски

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што институциите работат во служба на законите, а не во служба на Груевски

пред 3 недели - A1on - Македонија

„Очигледно е дека ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што државните институции повеќе не работат за интересите на Никола Груевски и неговите соработници, туку во служба на законите и граѓаните.

СДСМ ВМРО ДПМНЕ не може да се помири со тоа што институциите работат во служба на законите а не во служба на Груевски

СДСМ:ВМРО-ДПМНЕ не може да се помири со тоа што институциите работат во служба на законите, а не во служба на Груевски

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Злоупотребата на институциите за партиски цели, нивната селективност во работењето и привилегираноста на одредени фирми и поединци беа одлика на 11 годинишното криминално и расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ.

Костовски Законот за двојазичност е целосно неуставен

Костовски: Законот за двојазичност е целосно неуставен

пред 3 недели - Пулс 24 - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции, вели Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција.

СДСМ УЈП работи неселективно и независно

СДСМ: УЈП работи неселективно и независно

пред 3 недели - Либертас - Македонија

Сите државни институции вклучително и Управата за јавни приходи работат професионално, неселективно и независно, во интерес...

ВМРО ДПМНЕ Законот за двојазичност ќе доведе до нови поделби во општеството

ВМРО-ДПМНЕ: Законот за двојазичност ќе доведе до нови поделби во општеството

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции, рече на денешната прес-конференција Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО ДПМНЕ Законот за двојазичност ќе доведе до нови поделби во општеството

ВМРО-ДПМНЕ: Законот за двојазичност ќе доведе до нови поделби во општеството

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции, рече на денешната прес-конференција Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО ДПМНЕ Законот за двојазичност ќе доведе до нови поделби во општеството

ВМРО-ДПМНЕ: Законот за двојазичност ќе доведе до нови поделби во општеството

пред 3 недели - Макфакс - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции, рече на денешната прес-конференција Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО ДПМНЕ  Законот за двијазичност е неуставен и води кон поделби на државата

ВМРО-ДПМНЕ : Законот за двијазичност е неуставен и води кон поделби на државата

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Согласно овој закон, Македонија ќе добие втор службен јазик на целата територија и  истиот ќе се користи во службена употреба во сите институции на централно ниво, велат од ВМРО – ДПМНЕ .

Костовски Законот за двојазичност е целосно неуставен и во многу членови надалеку ги поминува границите на Уставот

Костовски: Законот за двојазичност е целосно неуставен и во многу членови надалеку ги поминува границите на Уставот

пред 3 недели - Сител - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции, вели Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција.

Костовски Законот за двојазичност е целосно неуставен

Костовски: Законот за двојазичност е целосно неуставен

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции, вели Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција.

Костовски Законот за двојазичност е целосно неуставен и во многу членови надалеку ги поминува границите на Уставот

Костовски: Законот за двојазичност е целосно неуставен и во многу членови надалеку ги поминува границите на Уставот

пред 3 недели - Курир - Македонија

Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции, вели Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција.

Костовски СДС со предлагање на Законот за двојазичност ја води државата кон целосно подвојување

Костовски: СДС со предлагање на Законот за двојазичност ја води државата кон целосно подвојување

пред 3 недели - A1on - Македонија

„Законот за двојазичност кој го предлага СДС ја води државата кон целосно подвојување. Создава нефункционални институции.

МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ЗАКОН ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ

МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ЗАКОН ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ!

пред 3 недели - Македонска Нација - Без катеторија

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС МАКЕДОНЦИТЕ ОТФРЛААТ ЗАКОН ЗА ДВОЈАЗИЧНОСТ! 15 ноември 2017 година, Скопје, Македонија - Македонците...

Костовски СДС воведува нефункционална двојазичност во цела држава спротивно на Уставот

Костовски: СДС воведува нефункционална двојазичност во цела држава спротивно на Уставот

пред 3 недели - Пулс 24 - Македонија

СДС воведува нефункционална двојазичност во цела држава спротивно на Уставот. ВМРО-ДПМНЕ таков закон не поддржува, ова на денешната прес-конференција го истакна Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО ДПМНЕ СДС воведува нефункционална двојазичност спротивно на Уставот

ВМРО-ДПМНЕ: СДС воведува нефункционална двојазичност спротивно на Уставот

пред 3 недели - МТВ 1 - Македонија

СДС воведува нефункционална двојазичност во целата држава спротивно на Уставот, и ВМРО-ДПМНЕ нема да поддржува таков закон, соопшти оваа опозициска партија.

Владата е определена да го негува македонскиот јазик  тврди Заев

Владата е определена да го негува македонскиот јазик - тврди Заев

пред 3 недели - Cooltura - Култура

Новата Влада искрено и силно е посветена да го негува и да го унапредува македонскиот јазик, вечниот паметник на нашето постоење...

Времеплов
x