20
Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - Сител - Македонија

Интелектуалци, јавни личности, новинари, потомци на познати семејства од Македонија ја повикаа Бугарската патријаршија да ја прифати подадената рака на Македонската православна црква и да ја преземе улогата на нејзина мајка-црква.

Одмрзнување на македонско  српските црковни преговори МПЦ ОА песимисти

Одмрзнување на македонско - српските црковни преговори? МПЦ-ОА песимисти

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Писмото до бугарската  православна црква од македонската – иницијална каписла за одмрзнување на српско македонските  црквени преговори.

Бугарски ителектуалци бараат БПЦ да ја прифати понудата на МПЦ владиката Агатангел против

Бугарски ителектуалци бараат БПЦ да ја прифати понудата на МПЦ, владиката Агатангел против

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Интелектуалци, истакнати личности, академци, новинари и потомци на семејства од Македонија ја повикуваат Бугарската православна црква да се прогласи за црква мајка на Македонската православна црква.

Официјално и без задршка Институтот за бугарски јазик најави промени на македонските учебници после ратификацијата на Договорот меѓу Заев и Борисов

Официјално и без задршка: Институтот за бугарски јазик најави промени на македонските учебници после ратификацијата на Договорот меѓу Заев и Борисов

пред 3 недели - Курир - Македонија

После само два месеци откако Зоран Заев и СДСМ ја преземаа власта во Република Македонија, беше потпишан штетниот договор...

Бугарски научници  Македонизмот е измислен од Србите бугарскиот јазик се говори во цела Македонија

Бугарски научници: „Македонизмот е измислен од Србите, бугарскиот јазик се говори во цела Македонија“

пред 3 недели - Курир - Македонија

После само два месеци откако Зоран Заев и СДСМ ја преземаа власта во Република Македонија, беше потпишан штетниот договор...

Бугарските интелектуалци бараат БПЦ да ја прифати подадената рака од МПЦ

Бугарските интелектуалци бараат БПЦ да ја прифати подадената рака од МПЦ

пред 3 недели - Телма - Македонија

Бугарското општество се мобилизира зад барањето на Синодот на Македонската православна црква, каде побара Бугарската православан црква да и биде црква-мајка и да ја признае автокефалноста на Македонската црква.

Бугарските лингвисти кажаа што ќе се случува  Фала му на Бога за Договорот за добрососедство македонскиот јазик е бугарски дијалект

Бугарските лингвисти кажаа што ќе се случува: „Фала му на Бога за Договорот за добрососедство, македонскиот јазик е бугарски дијалект“

пред 3 недели - Курир - Македонија

После само два месеци откако Зоран Заев и СДСМ ја преземаа власта во Република Македонија, беше потпишан штетниот договор...

Верниците со осуда на чинот на МПЦ БПЦ е црква ќерка на МПЦ ОА не обратно

Верниците со осуда на чинот на МПЦ: БПЦ е црква- ќерка на МПЦ-ОА, не обратно!

пред 3 недели - Алфа - Македонија

Барањето на Македонската православна црква- Охридска архиепископија, БПЦ да ја признае афтокефалноста, односно да и биде...

СВОЈ НА СВОЕТО И ЕДИНСТВЕН ВО МПЦ Само владиката Агатангел против барањето Бугарската црква да биде црква мајка на МПЦ ОА

СВОЈ НА СВОЕТО И ЕДИНСТВЕН ВО МПЦ: Само владиката Агатангел против барањето Бугарската црква да биде црква-мајка на МПЦ-ОА!

пред 3 недели - Infomax - Без катеторија

Деновиве, следејќи ги реакциите на јавноста, како и интересот на медиумите за неодамнешното барање до Бугарската православна...

Институтот за бугарски јазик најави промени на македонските учебници после ратификацијата на Договорот меѓу Заев и Борисов

Институтот за бугарски јазик најави промени на македонските учебници после ратификацијата на Договорот меѓу Заев и Борисов

пред 3 недели - Пулс 24 - Македонија

После само два месеци откако Зоран Заев и СДСМ ја преземаа власта во Република Македонија, беше потпишан штетниот договор...

Владиката Агатангел е против барањето на МПЦ до бугарската црква

Владиката Агатангел е против барањето на МПЦ до бугарската црква

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Митрополитот Повардарски Агатангел не го поддржува барањето за признавање на автокефалноста што МПЦ-ОА го испрати до Бугарската православна црква.

Владиката Агатангел е против барањето на МПЦ до бугарската црква

Владиката Агатангел е против барањето на МПЦ до бугарската црква

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Митрополитот Повардарски Агатангел не го поддржува барањето за признавање на автокефалноста што МПЦ-ОА го испрати до Бугарската православна црква.

Владиката Агатангел е против барањето на МПЦ до бугарската црква

Владиката Агатангел е против барањето на МПЦ до бугарската црква

пред 3 недели - Макфакс - Македонија

Митрополитот Повардарски Агатангел не го поддржува барањето за признавање на автокефалноста што МПЦ-ОА го испрати до Бугарската православна црква.

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - Start.mk - Балкан

Тие испратија писмо до бугарскиот патријарх Неофит и до Светиот синод, а текстот е отворен за поддршка од секој што сака да ја даде.

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - Вечер - Балкан

Тие испратија писмо до бугарскиот патријарх Неофит и до Светиот синод, а текстот е отворен за поддршка од секој што сака да ја даде.

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - Република - Балкан

Интелектуалци, јавни личности, новинари, потомци на познати семејства од Македонија ја повикаа Бугарската патријаршија да ја прифати подадената рака на Македонската православна црква и да ја преземе улогата на нејзина мајка-црква.

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - Сител - Македонија

Интелектуалци, јавни личности, новинари, потомци на познати семејства од Македонија ја повикаа Бугарската патријаршија да ја прифати подадената рака на Македонската православна црква и да ја преземе улогата на нејзина мајка-црква.

Одмрзнување на македонско српските црковни преговори МПЦ песимисти

Одмрзнување на македонско-српските црковни преговори? МПЦ песимисти

пред 3 недели - 24 вести - Македонија

Македонската православна црква не е оптимист за одмрзнување на преговорите со Српската православна црква, вели во изјава...

Владиката Агатангел со спротивен став за писмото до БПЦ

Владиката Агатангел со спротивен став за писмото до БПЦ

пред 3 недели - МТВ 1 - Македонија

Барањето до Бугарската православна црква за признавање на афтокефалноста на Македонската православна црква- Охридска Архиепископија,...

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - еМАГАЗИН - Свет

Интелектуалци, јавни личности, новинари, потомци на познати семејства од Македонија ја повикаа Бугарската патријаршија да ја прифати подадената рака на Македонската православна црква и да ја преземе улогата на нејзина мајка-црква.

Бугарската црква ќе го одбие барањето на МПЦ да биде црква-мајка?

пред 3 недели - ТВ Нова - Македонија

Светиот синод на Бугарската православна црква на 27 ноември ќе го разгледува барањето на МПЦ за признавање на афтокефалноста како и за тоа БПЦ да стане црква-мајка на македонската православна црква-Охридска архиепископија.

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - Прес 24 - Македонија

Интелектуалци, јавни личности, новинари, потомци на познати семејства од Македонија ја повикаа Бугарската патријаршија да ја прифати подадената рака на Македонската православна црква и да ја преземе улогата на нејзина мајка-црква.

Пред да ја прогласи МПЦ за црква ќерка БПЦ ќе побара амин од останатите православни цркви

Пред да ја прогласи МПЦ за црква ќерка, БПЦ ќе побара амин од останатите православни цркви

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Светиот синод на Бугарската православна црква ќе се консултира со останатите 14 православни цркви, меѓу кои и руската, српската и грчката, пред да донесе одлука за признавање на Македонската православна црква – Охридска архиепископија.

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - +Инфо - Македонија

Интелектуалци, јавни личности, новинари, потомци на познати семејства од Македонија ја повикаа Бугарската патријаршија да ја прифати подадената рака на Македонската православна црква и да ја преземе улогата на нејзина мајка-црква.

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит Прифатете ја подадената рака на МПЦ

Бугарски интелектуалци до патријархот Неофит: Прифатете ја подадената рака на МПЦ

пред 3 недели - Канал 5 - Македонија

Тие испратија писмо до бугарскиот патријарх Неофит и до Светиот синод, а текстот е отворен за поддршка од секој што сака да ја даде.

Бугарски интелектуалци и јавни личности ја повикуваат БПЦ да ја прифати понудата на МПЦ

Бугарски интелектуалци и јавни личности ја повикуваат БПЦ да ја прифати понудата на МПЦ

пред 3 недели - A1on - Македонија

Во писмо испратено од бугарски интелектуалци, јавни личности, новинари и потомци на семејства од Македонија се повикува Бугарската патријаршија да ја прифати подадената рака на МПЦ за да ја преземе улогата на нејзина мајка-црква.

Единствено владиката Агатангел против признавањето на БПЦ за црква мајка Актот е негирања и понижувања на македонскиот народ

Единствено владиката Агатангел против признавањето на БПЦ за црква мајка: Актот е негирања и понижувања на македонскиот народ

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Деновиве, следејќи ги реакциите на јавноста, како и интересот на медиумите за неодамнешното барање до Бугарската православна...

Единствено владиката Агатангел против признавањето на БПЦ за црква мајка Актот е негирања и понижувања на македонскиот народ

Единствено владиката Агатангел против признавањето на БПЦ за црква мајка: Актот е негирања и понижувања на македонскиот народ

пред 3 недели - Start.mk - Македонија

Деновиве, следејќи ги реакциите на јавноста, како и интересот на медиумите за неодамнешното барање до Бугарската православна...

Пред да ја прогласи МПЦ за црква ќерка БПЦ ќе побара амин од останатите православни цркви

Пред да ја прогласи МПЦ за црква ќерка, БПЦ ќе побара амин од останатите православни цркви

пред 3 недели - Вечер - Македонија

Светиот синод на Бугарската православна црква ќе се консултира со останатите 14 православни цркви, меѓу кои и руската, српската и грчката, пред да донесе одлука за признавање на Македонската православна црква – Охридска архиепископија.

Анкета 91 процент од Бугарите сметаат дека македонскиот јазик е ист со бугарскиот

Анкета: 91 процент од Бугарите сметаат дека македонскиот јазик е ист со бугарскиот

пред 3 недели - Вечер - Балкан

Како што пренесува бугарскиот портал „Днес“, на прашањето дали постои македонска нација, различна од бугарската, 72 отсто од испитаниците одговориле дека македонскиот народ бил основан во 20 век и е близок на бугарскиот.

Времеплов
x