20
Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Сител - Македонија

Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија, констатираа денеска бугарскиот претседател Румен Радев и бугарскиот патријарх Неофит.

Бугарскиот патријарх Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Бугарскиот патријарх Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Start.mk - Македонија

Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија, констатираа денеска бугарскиот претседател Румен Радев и бугарскиот патријарх Неофит.

Бугарскиот патријарх Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Бугарскиот патријарх Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Вечер - Македонија

Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија, констатираа денеска бугарскиот претседател Румен Радев и бугарскиот патријарх Неофит.

Бугарскиот патријарх Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Бугарскиот патријарх Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Република - Македонија

Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија, констатираа денеска бугарскиот претседател Румен Радев и бугарскиот патријарх Неофит.

Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Start.mk - Македонија

Бугарската држава и Бугарската православна црква се обединети во желбата за развојот и продлабочувањето на односите меѓу Република Бугарија и Република Македонија.

Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Вечер - Македонија

Бугарската држава и Бугарската православна црква се обединети во желбата за развојот и продлабочувањето на односите меѓу Република Бугарија и Република Македонија.

Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Макфакс - Македонија

Бугарската држава и Бугарската православна црква се обединети во желбата за развојот и продлабочувањето на односите меѓу Република Бугарија и Република Македонија.

БПЦ нема да брза со решението по бараљњето на МПЦ-ОА

пред 2 недели - Алфа - Македонија

„Брзите решенија никогаш не се добри“ вели за бугарската новинска агенција БТА, владиката Верненски и Великопреславски,...

Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Прес 24 - Македонија

Денеска бугарскиот претседател Румен Радев и бугарскиот патријарх Неофит, констатираа дека Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија.

Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Канал 5 - Македонија

Патријархот го уверил Радев во добрата волја на Бугарската патријаршија да се бараат патишта за успешно решавање на ова прашање.

Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - +Инфо - Македонија

Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија, констатираа денеска бугарскиот претседател Румен Радев и бугарскиот патријарх Неофит.

ПИСМОТО НЕ БИЛО ИСПРАТЕНО ОД МПЦ Божидар Димитров тврди дека писмото го испратил струмичкиот архиепископ не МПЦ

ПИСМОТО НЕ БИЛО ИСПРАТЕНО ОД МПЦ: Божидар Димитров тврди дека писмото го испратил струмичкиот архиепископ, не МПЦ

пред 2 недели - Infomax - Македонија

Божидар Димитров во интервју за бугарскиот портал ,,Информо’’ ги изрази своите ставови во однос на писмото испратено од МПЦ до БПЦ.

Божидар Димитров Писмото до БПЦ е напишано од епископ од Струмица

Божидар Димитров: Писмото до БПЦ е напишано од епископ од Струмица

пред 2 недели - Start.mk - Македонија

Божидар Димитров во интервју за бугарскиот портал ,,Информо’’ ги изрази своите ставови во однос на писмото испратено од МПЦ до БПЦ.

Божидар Димитров Писмото до БПЦ е напишано од епископ од Струмица

Божидар Димитров: Писмото до БПЦ е напишано од епископ од Струмица

пред 2 недели - Вечер - Македонија

Божидар Димитров во интервју за бугарскиот портал ,,Информо’’ ги изрази своите ставови во однос на писмото испратено од МПЦ до БПЦ.

Патријархот Неофит и Радев Бугарија и БПЦ се единствени во желбата за продлабочување на односите со Македонија

Патријархот Неофит и Радев: Бугарија и БПЦ се единствени во желбата за продлабочување на односите со Македонија

пред 2 недели - A1on - Македонија

Бугарскиот претседател Румен Радев денеска се сретна со бугарскиот патријарх Неофит и двајцата изјавија дека Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија.

Божидар Димитров Писмото до БПЦ е напишано од епископ од Струмица

Божидар Димитров: Писмото до БПЦ е напишано од епископ од Струмица

пред 2 недели - Република - Македонија

Божидар Димитров во интервју за бугарскиот портал ,,Информо’’ ги изрази своите ставови во однос на писмото испратено од МПЦ до БПЦ.

Божидар Димитров Писмото до БПЦ е напишано од архиепископ од Струмица

Божидар Димитров: Писмото до БПЦ е напишано од архиепископ од Струмица

пред 2 недели - Курир - Без катеторија

Божидар Димитров во интервју за бугарскиот портал ,,Информо’’ ги изрази своите ставови во однос на писмото испратено од МПЦ до БПЦ.

Заев и Борисов не се мешаат во црковни работи но охрабруваат на решение

Заев и Борисов не се мешаат во црковни работи, но охрабруваат на решение

пред 2 недели - Сител - Македонија

Embedded video for Заев и Борисов не се мешаат во црковни работи, но охрабруваат на решение Премиерите Заев и Борисов застанаа зад иницијативата за приближување на двете цркви и признавање на автокефалноста на МПЦ од Бугарската црква.

БПЦ формира комисија пред да донесе конечен став за барањето на МПЦ

БПЦ формира комисија пред да донесе конечен став за барањето на МПЦ

пред 2 недели - 24 вести - Македонија

БПЦ мора да ги консултира и останатите православни цркви во врска со писмото кое синодот на МПЦ го достави до нив вели за БТВ главниот секретар на синодот на БПЦ еписком Герасим.

Владика Верненски и Великопреславски Јован Брзите решенија никогаш не се добри

Владика Верненски и Великопреславски Јован: Брзите решенија никогаш не се добри

пред 2 недели - Алфа - Македонија

Бугарската православна црква ќе го разгледува барањето на МПЦ-ОА да ѝ стане црква-мајка откако ќе го слушне мислењето и на другите цркви.

Ордени од МПЦ ОА за Заев и Борисов

Ордени од МПЦ-ОА за Заев и Борисов

пред 2 недели - Сител - Македонија

Митрополитот Струмички Наум денеска во манастирот Водоча им врачи ордени на македонскиот и на бугарскиот премиер Зоран Заев и Борко Борисов.

Има начин за позитивен одговор од БПЦ

Има начин за позитивен одговор од БПЦ

пред 2 недели - Телма - Македонија

Има многу начини Бугарската православна црква да одговори позитивно на барањето на Македонската црква, велат добри познавачи на црковните состојби.

Барањето на МПЦ до БПЦ во лош политички момент

Барањето на МПЦ до БПЦ во лош политички момент?

пред 2 недели - Телма - Македонија

Бугарија собира потписи за поддршка на МПЦ, МПЦ ги одликува бугарскиот и македонскиот премиер Бугарија се мобилизира. Започна петиција за поддршка на идејата Бугарската црква да стане мајка црква на македонската.

Борисов им бакна раце на четворица владици на МПЦ

Борисов им бакна раце на четворица владици на МПЦ

пред 2 недели - +Инфо - Македонија

Бугарскиот премиер Бојко Борисов им ги бакна рацете на митрополитот струмички владиката Наум, европскиот митрополит Пимен, тетовско-гостиварскиот Јосиф и кумановско-осоговскиот Јосиф при денешната посета на манастирот Водоча во Струмичко.

Патријархот Неофит до Радев Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

Патријархот Неофит до Радев: Ќе бараме позитивно решение со МПЦ

пред 2 недели - Нова ТВ - Македонија

Бугарија и Бугарската православна црква се единствени во желбата за развој и продлабочување на односите меѓу Бугарија и Македонија, констатираа денеска бугарскиот претседател Румен Радев и бугарскиот патријарх Неофит.

Заев Наум и Пимен го пречекаа Борисов  Која е поврзаноста со скандалот на МПЦ

Заев, Наум и Пимен го пречекаа Борисов – Која е поврзаноста со скандалот на МПЦ?

пред 2 недели - Start.mk - Македонија

Премиерот Зоран Заев, утрово го пречека бугарскиот колега Бојко Борисов пред водочкиот манастир „Свети Леонтиј“ во Струмица, кој се наоѓа на границата со Бугарија.

Заев Наум и Пимен го пречекаа Борисов  Која е поврзаноста со скандалот на МПЦ

Заев, Наум и Пимен го пречекаа Борисов – Која е поврзаноста со скандалот на МПЦ?

пред 2 недели - Вечер - Македонија

Премиерот Зоран Заев, утрово го пречека бугарскиот колега Бојко Борисов пред водочкиот манастир „Свети Леонтиј“ во Струмица, кој се наоѓа на границата со Бугарија.

Заев Наум и Пимен го пречекаа Борисов  Која е поврзаноста со скандалот на МПЦ

Заев, Наум и Пимен го пречекаа Борисов – Која е поврзаноста со скандалот на МПЦ?

пред 2 недели - Република - Македонија

Премиерот Зоран Заев, утрово го пречека бугарскиот колега Бојко Борисов пред водочкиот манастир „Свети Леонтиј“ во Струмица, кој се наоѓа на границата со Бугарија.

Борисов ја бакна раката на струмичкиот Владика Наум

пред 2 недели - ТВ Нова - Македонија

Борисов ја бакна раката на Метрополитот струмички Владиката Наум и на уште тројца членови на Синодот на МПЦ, Европскиот митрополит г.

Заев доби орден од МПЦ

Заев доби орден од МПЦ

пред 2 недели - Start.mk - Македонија

Премиерот Зоран Заев го пречека неговиот бугарски колега Бојко Борисов во Водочкиот манастир, во присуство на митрополитот струмички, Наум.

Времеплов
x