20
Вангеловски во понеделник ќе одговори дали имало местење на судски предмети во Врховен суд

Вангеловски во понеделник ќе одговори дали имало местење на судски предмети во Врховен суд

пред една недела - Start.mk - Македонија

Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски во понеделник ќе одговори на обвинувањата на министерот за правда Билен Саљији, кој денеска обвини дека во Врховниот суд наместо случаен избор на судија се добивал очекуван избор на судија.

Вангеловски во понеделник ќе одговори дали имало местење на судски предмети во Врховен суд

Вангеловски во понеделник ќе одговори дали имало местење на судски предмети во Врховен суд

пред една недела - Вечер - Македонија

Претседателот на Врховниот суд Јово Вангеловски во понеделник ќе одговори на обвинувањата на министерот за правда Билен Саљији, кој денеска обвини дека во Врховниот суд наместо случаен избор на судија се добивал очекуван избор на судија.

Судии по желба  злоупотреби на Акмис от

Судии по желба - злоупотреби на Акмис-от

пред една недела - 24 вести - Македонија

На рака и телефонски се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот су д, судии се избирале по желба - катастрофални злоупотреби...

Судии по желба  злоупотреби на Акмисот

Судии по желба - злоупотреби на Акмисот

пред една недела - 24 вести - Македонија

На рака и телефонски се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот су д, судии се избирале по желба - катастрофални злоупотреби...

Наместо преку АКМИС системот предмети се делеле на рака

Наместо преку АКМИС системот, предмети се делеле „на рака“

пред една недела - Телма - Македонија

Кој предмет кај кој судија ќе се падне не одлучувал компјутер по случаен избор туку претседателот на судот кој се јавувал во писарница.

Констатирани недоследности во Кривичен и во Врховен суд

Констатирани недоследности во Кривичен и во Врховен суд

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

„Во Кривичниот и Врховниот суд во последните две години во најголем дел распределбата на предметите се одвивала со очекуван...

Над 800 предмети само во Кривичниот суд биле делени на рака на подобни судии

Над 800 предмети само во Кривичниот суд биле делени на рака на подобни судии

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Ова се дел од забелешките од извештајот по контролите на електронското распоредување во Кривичниот, Апелациониот и во Врховниот суд.

Саљији Контролата на АКМИС системот во три суда покажа бројни неправилности

Саљији: Контролата на АКМИС системот во три суда покажа бројни неправилности

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Ова е констатирано во извештајот на Работната група формирана од Министерството за правда за увид во примената на одредбите од Законот за судовите и Судскиот деловник во Основниот суд Скопје 1, Апелациониот суд Скопје и Врховниот суд.

На рака се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот суд

На рака се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот суд

пред една недела - Start.mk - Македонија

На рака се делеле предмети во кривичниот и врховниот суд, покажа извештајот на работната група на АКМИС – Автоматизиран информациски...

На рака се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот суд

На рака се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот суд

пред една недела - Вечер - Македонија

На рака се делеле предмети во кривичниот и врховниот суд, покажа извештајот на работната група на АКМИС – Автоматизиран информациски...

Судските предмети местени кај судии

Судските предмети „местени“ кај судии

пред една недела - Р.С. Европа - Македонија

Недоследна примена на АКМИС и непочитување на закони со што наместо случајна распределба на судски предмети се добивало очекуван...

На рака се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот суд

На рака се делеле предмети во Кривичниот и Врховниот суд

пред една недела - Макфакс - Македонија

На рака се делеле предмети во кривичниот и врховниот суд, покажа извештајот на работната група на АКМИС – Автоматизиран информациски...

Истрага на АКМИС системот Судските предмети се делеле на рака во кривичниот и врховниот суд

Истрага на АКМИС системот: Судските предмети се делеле на рака во кривичниот и врховниот суд

пред една недела - Прес 24 - Македонија

По првиот дел од увидот за функционирањето АКМИС системот кое денеска го изврши Министерството за правда утврдено е дека предметите во Кривичен суд се делеле на рака.

Истрагата откри дека на рака се делеле судски предмети

Истрагата откри дека на рака се делеле судски предмети

пред една недела - +Инфо - Македонија

Првиот дел од увидот за функционирањето АКМИС системот кој го изврши контрола на Министерството за правда утврди дека предметите во скопска единица се делеле на рака.

Истрага откри дека на рака се делеле судски предмети

Истрага откри дека на рака се делеле судски предмети

пред една недела - +Инфо - Македонија

Првиот дел од увидот за функционирањето АКМИС системот кој го изврши контрола на Министерството за правда утврди дека предметите во скопска единица се делеле на рака.

Колку судски предмети биле давани на рака

Колку судски предмети биле давани „на рака“?

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Контролите , кои паралелно во Кривичниот суд ги спроведуваше и СЈО, неофицијално покажаа дека имало подобни судии за одредени важни предмети .

Истрага за АКМИС системот Судските предмети се делеле на рака

Истрага за АКМИС системот: Судските предмети се делеле на рака

пред една недела - A1on - Македонија

Првиот дел од увидот за функционирањето АКМИС системот кое го изврши Министерството за правда се утврди дека предметите во Кривичен суд се делеле на рака.

Бројни недоследности во АКМИС системот Рачна распределба на предмети и чести промени на годишните распореди за работа

Бројни недоследности во АКМИС системот: Рачна распределба на предмети и чести промени на годишните распореди за работа

пред една недела - Канал 77 - Македонија

Основниот суд Скопје 1 Скопје во рок од две години десет пат го променил годишниот план за работа. Само  лани во септември бил променет три пати.

Што крие АКМИС системот

Што крие АКМИС системот?

пред една недела - 24 вести - Македонија

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите констатирани по увидот во функционалноста на АКМИС системот.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС системот

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС системот

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Во Министерството за правда ќе бидат презентирани наодите од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од судскиот деловник во судовите.

АКМИС бил за украс  Кривичниот и Врховниот суд рачно распределувале предмети

АКМИС бил “за украс”: Кривичниот и Врховниот суд рачно распределувале предмети

пред една недела - Либертас - Македонија

Работната група на Министерството за правда констатирала бројни неправилности во работата на Кривичниот суд Скопје и на Врховниот суд во врска со користењето на АКМИ-системот (Автоматизиран компјутерски систем за управување со судски предмети).

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

пред една недела - Канал 5 - Македонија

На презентацијата ќе се обрати министерот за правда Билен Саљији. Работна група од Министерството за правда досега изврши проверки на АКМИС системите во Врховниот, Апелацискиот суд Скопје и во Кривичниот суд.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Во Министерството за правда денеска  ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената  на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

пред една недела - Сител - Македонија

Во Министерството за правда денеска  ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената  на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

пред една недела - A1on - Македонија

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

Презентација на извештајот од проверката на АКМИС во судовите

пред една недела - 24 вести - Македонија

Во Министерството за правда денеска ќе бидат презентирани наодите констатирани по увидот во функционалноста на АКМИС системот.

Денеска извештај  какви тајни крие системот АКМИС

Денеска извештај - какви тајни крие системот АКМИС?

пред една недела - DW - Македонија

Јавноста со огромен интерес го очекува Извештајот кој треба да открие дали судските предмети се распределувале електронски и по случаен избор или се давале на рака на „подобни судии“.

Конечно извештајот за АКМИС  дали и кој местел предмети во судовите

Конечно извештајот за АКМИС – дали и кој „местел“ предмети во судовите

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Во Министерството за правда денеска  ќе бидат презентирани наодите, односно недоследностите констатирани од увидот во функционалноста на информатичкиот систем и надзор над примената  на одредбите од Судскиот Деловник во судовите.

Денеска извештај  какви тајни крие системот АКMИС

Денеска извештај – какви тајни крие системот АКMИС

пред една недела - Либертас - Македонија

Јавноста со огромен интерес го очекува Извештајот кој треба да открие дали судските предмети се распределувале електронски и по случаен избор или се давале на рака на „подобни судии“.

Времеплов
x