20
Заев во Бугарија Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев во Бугарија: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - Сител - Македонија

Embedded video for Заев во Бугарија: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот Со 150 милиони долари Светска банка ќе ги подржи земјите од Западен Балкан побрзо економски да се поврзат.

Светска банка ќе додели 150 милиони долари за унапредување на сообраќајот и трговијата на Западен Балкан

пред една недела - ТВ Нова - Без катеторија

Светска банка денеска најави дека на земјите од Западен Балкан ќе им даде 150 милиони долари за унапредување на ефикасноста на главниот сообраќаен коридор и за ширење на трговските врски.

Светска банка дава 150 милиони долари на земјите од Западен Балкан за унапредување на сообраќајот и трговијата

Светска банка дава 150 милиони долари на земјите од Западен Балкан за унапредување на сообраќајот и трговијата

пред една недела - A1on - Економија

Околу 150 милиони долари за унапредување на ефикасноста на главниот сообраќаен коридор и за ширење на трговските врски ќе додели Светска банка на земјите од Западен Балкан.

Светска банка со 200 мил долари ќе ја помага инфраструктурата во регионов

Светска банка со 200 мил. долари ќе ја помага инфраструктурата во регионов

пред една недела - Телма - Македонија

Светската банка е подготвена да издвои 200 милиони долари за финансирање на проекти за развој на трговијата и транспортот на Балканот.

Заев во Софија: Изградбата на Коридорите 8 и 10 ќе помогнат за приближување на Балканот кон ЕУ

пред една недела - ТВ Нова - Македонија

Економијата и инфраструктурните проекти беа во фокусот на излагањето на премиерот Зоран Заев на конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“, што се одржува во Софија.

Соработка меѓу земјите од регионот за побрз напредок

Соработка меѓу земјите од регионот за побрз напредок

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Македонија може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа минуваат два важни коридора, 8 и 10, истакна премиерот, Зоран Заев на меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“, што се одржува во Софија.

Светска банка ќе го финансира унапредувањето на сообраќајот во Западен Балкан

Светска банка ќе го финансира унапредувањето на сообраќајот во Западен Балкан

пред една недела - +Инфо - Економија

Светска банка денеска најави дека на земјите од Западен Балкан ќе им даде 150 милиони долари за унапредување на ефикасноста на главниот сообраќаен коридор и за ширење на трговските врски.

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Македонија се надева на почеток на преговарачкиот процес за членство во Унијата,  но и конкретни проекти кои ќе овозможат економски развој на земјата.

Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

пред една недела - Вечер - Економија

Во рамки на Меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“ во Софија, чиј домаќин е Светска Банка...

Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

пред една недела - Денар - Економија

Во рамки на Меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“ во Софија, чиј домаќин е Светска Банка...

Заев Бугарското претседателство со ЕУ е охрабрувачка порака за регионот

Заев: Бугарското претседателство со ЕУ е охрабрувачка порака за регионот

пред една недела - Макфакс - Македонија

Во рамки на Меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“ во Софија, чиј домаќин е Светска Банка...

Светска банка ќе додели 150 милиони долари за унапредување на сообраќајот и трговијата на Западен Балкан

Светска банка ќе додели 150 милиони долари за унапредување на сообраќајот и трговијата на Западен Балкан

пред една недела - Бриф - Без катеторија

Светска банка денеска најави дека на земјите од Западен Балкан ќе им даде 150 милиони долари за унапредување на ефикасноста на главниот сообраќаен коридор и за ширење на трговските врски.

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

пред една недела - Сител - Македонија

Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Македонскиот премиер Зоран Заев учествува на меѓународната конференција „Пoсилна регионална интеграција на Балканот“. Се...

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

пред една недела - Прес 24 - Економија

Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - 24 вести - Македонија

„Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред една недела - Алфа - Балкан

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - Сител - Економија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред една недела - Сител - Балкан

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот ВИДЕО

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот ВИДЕО

пред една недела - +Инфо - Економија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред една недела - A1on - Балкан

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Премиерот Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

Премиерот Заев во Софија на конференција за интеграција на Балканот

пред една недела - МТВ 1 - Македонија

Од Брисел, македонскиот премиер Зоран Заев директно во Софија, каде што учествува на меѓународната конференција „Пoсилна регионална интеграција на Балканот“.

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Заев Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - +Инфо - Економија

Македонија сака да учествува во сите регионални проекти и може да биде транспортен центар на Балканот зашто преку неа поминуваат...

Заев на Меѓународната конференција во Софија Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

Заев на Меѓународната конференција во Софија: Македонија може да биде транспортен центар на Балканот

пред една недела - A1on - Македонија

„Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Брнабиќ 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

Брнабиќ: 2018 ќе биде многу поуспешна во евроинтеграцијата на Балканот

пред една недела - +Инфо - Свет

Српската премиерка Ана Брнабиќ денеска на средба со нејзиниот бугарски колега Бојко Борисов изрази надеж дека следната година ќе биде успешна за балканските интеграции во Европската унија.

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

пред една недела - A1on - Балкан

Бугарскиот премиер Бојко Борисов денеска во Софија се сретна со извршната директорка на Светската банка Кристалина Георгиева, на која и ги претстави приоритетните проекти за поврзување на земјите од Западен Балкан.

Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

Светска Банка со проект од 150 милиони долари ќе ја олеснува трговијата на Западен Балкан

пред една недела - Канал 77 - Македонија

Во рамки на Меѓународната конференција „Посилна регионална интеграција на Балканот“ во Софија, чиј домаќин е Светска Банка...

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

Бугарскиот премиер се сретна со извршната директорка на Светската банка

пред една недела - Сител - Балкан

Бугарскиот премиер Бојко Борисов денеска во Софија се сретна со извршната директорка на Светската банка Кристалина Георгиева, на која и ги претстави приоритетните проекти за поврзување на земјите од Западен Балкан.

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

Балканските лидери се заложија за единствен економски регион

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Изградбата на коридорите 8 и 10 е дополнителна можност за раст и развој на регионот на Западен Балкан, како и за приближување...

Времеплов
x