20
Заврши амандманската расправа на комисијата за буџетот

Заврши амандманската расправа на комисијата за буџетот

пред една недела - 24 вести - Економија

Комисијата за финансирање на буџет, заврши со амандманската расправа за буџетот за 2018-та. Опозицијата ја бојкотираше комисијата.

Предлог буџетот се враќа во Влада

Предлог-буџетот се враќа во Влада

пред една недела - Вечер - Економија

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада.

Предлог буџетот се враќа во Влада

Предлог-буџетот се враќа во Влада

пред една недела - Макфакс - Економија

Амандманската расправа на Комисијата за финансирање и буџет заврши денеска, по што предлог-буџетот повторно се враќа во Влада.

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

пред една недела - Сител - Македонија

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018...

Амандманската расправа за буџетот завршува денеска во матичната комисија

Амандманската расправа за буџетот завршува денеска во матичната комисија

пред една недела - Алфа - Економија

Власта продолжува во отсуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ да расправа за предлог буџетот за наредната година, а меѓу другите и за амандманите поднесени од оваа партија.

Заврши амандманската расправа за предлог буџетот

Заврши амандманската расправа за предлог-буџетот

пред една недела - A1on - Економија

На два дена пред крајниот рок денеска заврши амандманската расправа во Комисијата за финансирање и буџет по предлог-буџетот за 2018 година.

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

пред една недела - +Инфо - Економија

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Од четирите амандмани од ВМРО-ДПМНЕ два се целосно прифатени, а два се изменети во делот на финасирањето. Комисијата ги прифати...

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 година

пред една недела - Прес 24 - Македонија

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018...

Амандманска расправа за буџетот за 2018

Амандманска расправа за буџетот за 2018

пред една недела - 24 вести - Економија

Комисијата за финансирање разгледа над 100 амандмани. Беса повлече три од амандманите, а останатите беа отфрлени. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и денеска не учествуваа во работата на комисијата .

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018 усвоени 6 амандмани од опозицијата

Заврши амандманската расправа за Предлог буџетот за 2018, усвоени 6 амандмани од опозицијата

пред една недела - Либертас - Македонија

Комисијата за финансирање и буџет два дена пред крајниот рок ја заврши амандманската расправа по Предлог буџетот за 2018...

Амандманска расправа за Буџетот во 2018

Амандманска расправа за Буџетот во 2018

пред една недела - +Инфо - Економија

Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година. Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Продолжува амандманската расправа за Буџетот во 2018

Продолжува амандманската расправа за Буџетот во 2018

пред една недела - +Инфо - Економија

Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година. Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат.

Како копи пејст  препишани и излишни  не поминаа 95 амандмани за буџетот

Како „копи-пејст“, „препишани“ и „излишни“, не поминаа 95 амандмани за буџетот

пред една недела - Либертас - Македонија

„Не се прифаќа“. „За побараното со овој амандман веќе се предвидени пари во буџетот за 2018 година“. „Општините треба да аплицираат во соодветното министерство и ќе добијат пари од буџетот“.

Комисија за буџет Уште 100 амандмани за разгледување прифатени шест

Комисија за буџет: Уште 100 амандмани за разгледување, прифатени шест

пред една недела - Нова ТВ - Македонија

Фото Плусинфо.мк Денеска продолжува седницата на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година.

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог буџетот

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот

пред една недела - +Инфо - Економија

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени амандмани на денешната расправа до 18 часот е 67.

Екпресна завршница на комисиската расправа брз и амандманскиот претрес

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

пред една недела - МТВ 1 - Економија

Експресно за само два дена, без опозициски реплики и жестока дебата заврши општата расправа по Предлог- буџетот за в година.

Започна амандманската распрва за буџетот

Започна амандманската распрва за буџетот

пред една недела - Вечер - Македонија

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година и започна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ.

Започна амандманската распрва за буџетот

Започна амандманската распрва за буџетот

пред една недела - Макфакс - Македонија

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година и започна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ.

Екпресна завршница на комисиската расправа брз и амандманскиот претрес

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

пред една недела - Бриф - Економија

Експресно за само два дена, без опозициски реплики и жестока дебата заврши општата расправа по Предлог- буџетот за в година.

Експресна расправа за буџетот без опозиција

Експресна расправа за буџетот без опозиција

пред една недела - Алфа - Економија

Заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година во матичната комисија во собранието. Власта упорно го турка предлог буџетот во собранието без присуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Прифатени два амандмани на ВМРО ДПМНЕ на расправата за буџетот за 2018 година

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на расправата за буџетот за 2018 година

пред една недела - Прес 24 - Македонија

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа.

Прифатени два амандмана на ВМРО ДПМНЕ на буџетот за 2018 година

Прифатени два амандмана на ВМРО-ДПМНЕ на буџетот за 2018 година

пред една недела - +Инфо - Економија

Комисија за финансирање и буџет во која се води расправа по поднесените амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на Предлог- буџетот за 2018 годинс прифати два амандмана.

На расправата за буџет за 2018 засега прифатен еден амандман на ВМРО

На расправата за буџет за 2018 засега прифатен еден амандман на ВМРО

пред една недела - Прес 24 - Економија

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа.

Тевдовски Очекувам опозицијата да дебатира за предлог  буџетот

Тевдовски: Очекувам опозицијата да дебатира за предлог - буџетот

пред една недела - Канал 5 - Македонија

Поднесени се 279 амандмани на буџетот за 2018 година. И денеска на матичната комисија не присуствуваа пратениците од опозиционата ВМРО-ДПМНЕ.

Прифатени два амандмани на ВМРО ДПМНЕ на комисиската расправа за буџетот

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на комисиската расправа за буџетот

пред една недела - Либертас - Македонија

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година, пратениците прифатија два амандмани поднесени од ВМРО-ДПМНЕ, која и денеска не присуствува на расправата, а отфрлени се осум.

Заврши општата расправа по Предлог буџетот за 2018

Заврши општата расправа по Предлог- буџетот за 2018

пред една недела - +Инфо - Економија

Комисијата за финасирање и буџет го заврши општиот претрес по Предлог- буџетот за 2018 година. И денеска не присуствуваат пратениците од опозиционата ВМРО-ДПМНЕ.

Тевдовски Буџетот за 2018 та година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018-та година ќе биде донесен навреме

пред една недела - МТВ 1 - Економија

Цврсто верувам дека буџетот ќе се донесе. Гледаме дека се одблокира работата на Комисијата. За мене е важно што има дебата,...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

пред една недела - Алфа - Економија

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година.

Тевдовски Очекувам опозицијата да дебатира за предлог  буџетот

Тевдовски: Очекувам опозицијата да дебатира за предлог - буџетот

пред една недела - 24 вести - Економија

Очекувам буџетот  да  биде донесен навреме, ја повикувам опозицијата  да се врати во пратеничките клупи и да дебатира за него - рече министерот за финансии Драган Тевдовски.

Времеплов
x