20
Заев  Јотова Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

Заев - Јотова: Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Следната година на ова пријателство треба да се надоврзе заедничкото членство во НАТО и отворањето на преговорите за членство на Македонија во Европската унија.

Заев Јотова Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев-Јотова: Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред еден месец - Start.mk - Македонија

Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ. Ваков е заклучокот...

Заев Јотова Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев-Јотова: Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред еден месец - Вечер - Македонија

Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ. Ваков е заклучокот...

Заев Јотова Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев-Јотова: Членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ. Ваков е заклучокот...

Заев  Јотова Оваа година е особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

Заев - Јотова: Оваа година е особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Премиерот Зоран Заев и заменик претседателката на Бугарија, Илијана Јотова денеска оценија дека 2017 година била од големо...

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

пред еден месец - Start.mk - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, оствари средба со потпретседателот на Република Бугарија,...

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

пред еден месец - Вечер - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, оствари средба со потпретседателот на Република Бугарија,...

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

Џафери побарал поддршка од Бугарија за добивање датум за преговори за членство во ЕУ

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери, оствари средба со потпретседателот на Република Бугарија,...

Заев  Јотова Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев – Јотова: Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, денеска ја прими во посета Заменик претседателката на Република Бугарија Илијана Јотова.

Џафери  Јотова Бугарија ќе направи се што е во нејзина можност за Македонија да добие датум за преговори со ЕУ

Џафери – Јотова: Бугарија ќе направи се што е во нејзина можност за Македонија да добие датум за преговори со ЕУ

пред еден месец - A1on - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со потпретседателката на Република Бугарија, г-ѓа Илијана Јотова, која престојува во кратка работна посета на Република Македонија.

Џафери  Јотова Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

Џафери - Јотова: Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Тоа ќе отвори можности за конкретна соработка на многу полиња, вклучително и во делот на образованието, економијата и културата.

Џафери  Јотова Договорот за добрососедство да биде што поскоро ратификуван

Џафери - Јотова: Договорот за добрососедство да биде што поскоро ратификуван

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија треба да биде што поскоро ратификуван во парламентите на двете држави, со широка парламентарна поддршка.

Заев  Јотова Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

Заев – Јотова: Македонија и Бугарија ќе докажат дека членството на земјите од Западен Балкан е од придобивка и за ЕУ

пред еден месец - A1on - Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, денеска ја прими во посета Заменик претседателката на Република Бугарија Илијана Јотова.

Средба Заев  Јотова Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

Средба Заев – Јотова: Оваа година особено значајна за односите меѓу Македонија и Бугарија

пред еден месец - Либертас - Македонија

Премиерот Зоран Заев и заменик-претседателката на Бугарија, Илијана Јотова денеска оценија дека 2017 година била од големо...

Џафери  Јотова Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

Џафери – Јотова: Договорот за пријателство да биде што поскоро ратификуван

пред еден месец - Либертас - Македонија

Договорот за пријателство, добрососедство и соработка меѓу Македонија и Бугарија треба да биде што поскоро ратификуван во парламентите на двете држави, со широка парламентарна поддршка.

Потпретседателката на Бугарија Јотова во посета на Македонија

Потпретседателката на Бугарија Јотова во посета на Македонија

пред еден месец - МТВ 1 - Македонија

Потпретседателката на Република Бугарија Илиана Малинова Јотова денеска е во посета на Република Македонија. Во рамки на посетата, Јотова ќе се сретне со претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери и со премиерот Зоран Заев.

Јотова Немаме време за губење местото на Македонија е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, местото на Македонија е во ЕУ и НАТО

пред еден месец - 24 вести - Македонија

„Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и на НАТО.

Потпретседателката на Бугарија Јотова Немаме време за губење местото ви е во НАТО и ЕУ

Потпретседателката на Бугарија Јотова: Немаме време за губење, местото ви е во НАТО и ЕУ

пред еден месец - A1on - Македонија

Потпретседателката на Република Бугарија Илиана Малинова Јотова денеска е во посета на Република Македонија. Во рамки на посетата, Јотова ќе се сретне со претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери и со премиерот Зоран Заев.

Јотова Местото на Македонија е во НАТО и ЕУ

Јотова: Местото на Македонија е во НАТО и ЕУ

пред еден месец - Нова ТВ - Македонија

-Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Нашата држава беше прва што ја призна Македонија во 1992 година и сега е точно време да видиме кои се заедничките проекти кои можеме да ги направиме заедно за младите луѓе да останат во Бугарија и во Македонија.

Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Јотова Бугарија ја поддржува Македонија да стане полноправна членка и во ЕУ и во НАТО

Јотова: Бугарија ја поддржува Македонија да стане полноправна членка и во ЕУ и во НАТО

пред еден месец - A1on - Македонија

Потпретседателката на Република Бугарија, Илиана Малинова Јотова, пред нејзината утрешна посета на Република Македонија изјави...

Потпретседателката на Бугарија Јотова Немаме време за губење вашето место е во ЕУ и НАТО

Потпретседателката на Бугарија, Јотова: Немаме време за губење, вашето место е во ЕУ и НАТО

пред еден месец - Либертас - Македонија

Немаме време за губење. Бугарија отсекогаш го прифаќала, го бранела и гарантирала правото на Република Македонија да стане полноправна членка и во Европската унија и во НАТО.

Максути Државата повеќе да инвестира во младите во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

Максути: Државата повеќе да инвестира во младите, во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

пред еден месец - Start.mk - Македонија

Заменик-министерот за одбрана, Беким Максути денеска учествуваше на завршната конференција на истражувачкиот проект на Евроатлантскиот...

Максути Државата повеќе да инвестира во младите во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

Максути: Државата повеќе да инвестира во младите, во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

пред еден месец - Вечер - Македонија

Заменик-министерот за одбрана, Беким Максути денеска учествуваше на завршната конференција на истражувачкиот проект на Евроатлантскиот...

Максути Државата повеќе да инвестира во младите во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

Максути: Државата повеќе да инвестира во младите, во нивниот образовен процес и нивно мотивирање

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Заменик-министерот за одбрана, Беким Максути денеска учествуваше на завршната конференција на истражувачкиот проект на Евроатлантскиот...

Заев имаме консензус за името и влез во НАТО

Заев: имаме консензус за името и влез во НАТО

пред еден месец - Start.mk - Македонија

Владата на Република Македонија создава услови за градење национален консензус со сите клучни и одлучувачки политички субјекти:...

Заев Можни се решенија за проблемот со Грција и за интеграцијата во НАТО и ЕУ

Заев: Можни се решенија за проблемот со Грција и за интеграцијата во НАТО и ЕУ

пред еден месец - Сител - Македонија

Владата на Република Македонија создава услови за градење национален консензус со сите клучни и одлучувачки политички субјекти:...

Заев имаме консензус за името и влез во НАТО

Заев: имаме консензус за името и влез во НАТО

пред еден месец - Вечер - Македонија

Владата на Република Македонија создава услови за градење национален консензус со сите клучни и одлучувачки политички субјекти:...

Времеплов
x