20
Зоран Заев во Тирана  засега не се заложи за македонското малцинство

Зоран Заев во Тирана - засега не се заложи за македонското малцинство

пред еден месец - Алфа - Македонија

Благодарност од премиерот Заев за поддршката од албанска страна за интегративните процеси на Македонија во НАТО и ЕУ, и потпишан меморандум за разбирање во насока на борбата против тероризмот.

Заев и Рама ги подобруваат односите во Подградец

Заев и Рама ги подобруваат односите во Подградец

пред еден месец - Сител - Македонија

Embedded video for Заев и Рама ги подобруваат односите во Подградец

Заев Реконструкција на Владата нема да има

Заев: Реконструкција на Владата нема да има

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Празните министерски места, како што рече, ќе бидат пополнети со нови министри, кои во понеделник ќе се најдат во Собранието на Република Македонија.

Заев и Рама оценија дека е отворено ново поглавје во билатералните односи насочени кон ЕУ

Заев и Рама оценија дека е отворено ново поглавје во билатералните односи, насочени кон ЕУ

пред еден месец - Start.mk - Македонија

Во Поградец денеска се одржа првата заедничка седница на Владите на Македонија и Албанија. На седницата на која присуствуваа премиерите Зоран Заев и Еди Рама е изнесена оценката дека оваа е историска активност на двете влади.

Заев и Рама оценија дека е отворено ново поглавје во билатералните односи насочени кон ЕУ

Заев и Рама оценија дека е отворено ново поглавје во билатералните односи, насочени кон ЕУ

пред еден месец - Вечер - Македонија

Во Поградец денеска се одржа првата заедничка седница на Владите на Македонија и Албанија. На седницата на која присуствуваа премиерите Зоран Заев и Еди Рама е изнесена оценката дека оваа е историска активност на двете влади.

Заев и Рама оценија дека е отворено ново поглавје во билатералните односи насочени кон ЕУ

Заев и Рама оценија дека е отворено ново поглавје во билатералните односи, насочени кон ЕУ

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Во Поградец денеска се одржа првата заедничка седница на Владите на Македонија и Албанија. На седницата на која присуствуваа премиерите Зоран Заев и Еди Рама е изнесена оценката дека оваа е историска активност на двете влади.

Заврши заедничката седница на владите на Македонија и Албанија во Поградец

Заврши заедничката седница на владите на Македонија и Албанија во Поградец

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Премиерите Рама и Заев во обраќањата ги нагласија малцинствата како мост меѓу државите. Во поградец е Соња Рилковска . Заедичката владина седница заврши, кои се главните пораки од неа.

Заев Рама Македонија и Албанија решени идната година да ги започнат преговорите за членство во ЕУ

Заев-Рама: Македонија и Албанија решени идната година да ги започнат преговорите за членство во ЕУ

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Република Македонија и Република Албанија очекуваат наредната 2018 година да ги започнат преговорите за зачленување во Европската унија, да го искористат моментот на позитивна клима во регионот за напредок во тој процес.

Заев Рама Интензивираната соработка и заложбите за регионален развој се заедничка иднина на двете земји

Заев-Рама: Интензивираната соработка и заложбите за регионален развој се заедничка иднина на двете земји

пред еден месец - A1on - Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и премиерот на Република Албанија, Еди Рама, имаа заедничка прес конференција, по одржаната меѓувладина седница во Поградец, Албанија.

Рама Нема одложувања за албанскиот јазик

Рама: Нема одложувања за албанскиот јазик

пред еден месец - Курир - Македонија

Заедничкиот состанок на владите на Албанија и Македонија се одржува денес во Поградец. На состанокот на двата кабинети, двајцата премиери Еди Рама и Зоран Заев одржаа отворени говори за медиумите.

Заедничка седница на владите на Македонија и на Албанија во Поградец

Заедничка седница на владите на Македонија и на Албанија во Поградец

пред еден месец - 24 вести - Македонија

Потпишани договори, меморандуми  за подобрување на односите меѓу двете земји, поголема соработка во делот на инфраструктурата,...

Заев Рама Македонија и Албанија очекуваат идната година да ги почнат преговорите за членство во ЕУ

Заев-Рама: Македонија и Албанија очекуваат идната година да ги почнат преговорите за членство во ЕУ

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Република Македонија и Република Албанија очекуваат наредната 2018 година да ги започнат преговорите за зачленување во Европската Унија, да го искористат моментот на позитивна клима во регионот за напредок во тој процес.

Заев Нема реконструкција на владата

Заев: Нема реконструкција на владата

пред еден месец - A1on - Македонија

Нема да има реконструкција на владата, најави премиерот Зоран Заев на прес-конференцијата со неговиот албански колега Еди Рама во Поградец.

ЕДИ РАМА ЈА КОРИ МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИКА Нема одложување на законот за двојазичност

ЕДИ РАМА ЈА КОРИ МАКЕДОНСКАТА ПОЛИТИКА: Нема одложување на законот за двојазичност!

пред еден месец - Infomax - Балкан

Заедничкиот состанок на владите на Албанија и Македонија се одржува денес во Поградец. На состанокот на двата кабинети, двајцата премиери Еди Рама и Зоран Заев одржаа отворени говори за медиумите.

Заев и Рама Македонија и Албанија очекуваат во 2018 да ги почнат преговорите за ЕУ ФОТО

Заев и Рама: Македонија и Албанија очекуваат во 2018 да ги почнат преговорите за ЕУ ФОТО

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Република Македонија и Република Албанија очекуваат наредната 2018 година да ги започнат преговорите за зачленување во Европската Унија, да го искористат моментот на позитивна клима во регионот за напредок во тој процес.

Заев Нема да има реконструкција на Владата

Заев: Нема да има реконструкција на Владата

пред еден месец - Start.mk - Македонија

Македонскиот премиер, Зоран Заев, изјави дека нема да има реконструкција на македонската Влада. Тој на пресот со неговиот...

Заев Нема да има реконструкција на Владата

Заев: Нема да има реконструкција на Владата

пред еден месец - Вечер - Македонија

Македонскиот премиер, Зоран Заев, изјави дека нема да има реконструкција на македонската Влада. Тој на пресот со неговиот...

Заев и Рама  ФОТО

Заев и Рама: ФОТО

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Република Македонија и Република Албанија очекуваат наредната 2018 година да ги започнат преговорите за зачленување во Европската Унија, да го искористат моментот на позитивна клима во регионот за напредок во тој процес.

Заев Реконструкција на Владата нема да има

Заев: Реконструкција на Владата нема да има

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Премиерот Зоран Заев на заедничката прес-конференција со албански колега Еди Рама во Подградец, изјави дека нема да има реконструкција на Владата.

Заев Нема да има реконструкција на Владата

Заев: Нема да има реконструкција на Владата

пред еден месец - Макфакс - Македонија

Македонскиот премиер, Зоран Заев, изјави дека нема да има реконструкција на македонската Влада. Тој на пресот со неговиот...

Заев од Подградец Новите министри во понеделник на собраниска седница

Заев од Подградец: Новите министри во понеделник на собраниска седница

пред еден месец - Бриф - Македонија

Нема да има реконструкција на Владата, изјави премиерот Зоран Заев на заедничката прес-конференција со албански колега Еди Рама во Подградец.

Заеви Рама Постои наклонетост кај членките за пристапување на Западен Балкан кон ЕУ ФОТО

Заеви Рама: Постои наклонетост кај членките за пристапување на Западен Балкан кон ЕУ ФОТО

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Постои наклонетост на земјите членки на ЕУ за пристапување на земјите од Западен Балкан кон Унијата, а отворени се шансите...

Заев и Рама Македонија и Албанија очекуваат во 2018 да ги почнат преговорите за ЕУ

Заев и Рама: Македонија и Албанија очекуваат во 2018 да ги почнат преговорите за ЕУ

пред еден месец - Бриф - Македонија

Република Македонија и Република Албанија очекуваат наредната 2018 година да ги започнат преговорите за зачленување во Европската Унија, да го искористат моментот на позитивна клима во регионот за напредок во тој процес.

Премиерот вели дека нема да има реконструкција на Владата

Премиерот вели дека нема да има реконструкција на Владата

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Премиерот Зоран Заев на заедничката прес-конференција со албански колега Еди Рама во Подградец, изјави дека нема да има реконструкција на Владата.

Заев  Рама Постои наклонетост кај членките на ЕУ за пристапување на Западен Балкан кон Унијата

Заев - Рама: Постои наклонетост кај членките на ЕУ за пристапување на Западен Балкан кон Унијата

пред еден месец - Прес 24 - Македонија

Постои наклонетост на земјите членки на ЕУ за пристапување на земјите од Западен Балкан кон Унијата, а отворени се шансите...

Заев Постои наклонетост кај членките за пристапување на Западен Балкан кон ЕУ

Заев: Постои наклонетост кај членките за пристапување на Западен Балкан кон ЕУ

пред еден месец - +Инфо - Македонија

Постои наклонетост на земјите членки на ЕУ за пристапување на земјите од Западен Балкан кон Унијата, а отворени се шансите...

Во тек e заедничката седница на владите на Македонија и Албанија во Подградец

Во тек e заедничката седница на владите на Македонија и Албанија во Подградец

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Македонската делегација беше пречекана од нивните албански домаќини . По завршувањето на седницата, ќе бидат потпишани документи за соработка , а попладнево се очекува прес конференција .

Заедничка владина седница на Македонија и Албанија во Поградец

Заедничка владина седница на Македонија и Албанија во Поградец

пред еден месец - Канал 5 - Македонија

Македонската делегација беше пречекана од нивните албански домаќини. По завршувањето на седницата , ќе бидат потпишани документи за соработка, а попладнево се очекува прес конференција.

Заедничка седница на владите на Македонија и Албанија Отворено ново поглавје во билатералните односи

Заедничка седница на владите на Македонија и Албанија: Отворено ново поглавје во билатералните односи

пред еден месец - A1on - Македонија

„Придонесуваме кон развојот на регионалната соработка и кон остварувањето на значајните стратешки цели на нашите држави,...

Џафери Кити Италија целосно ја поддржува евроатланската интеграција на Македонија

Џафери-Кити: Италија целосно ја поддржува евроатланската интеграција на Македонија

пред еден месец - A1on - Македонија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џефери, се сретна со г. Ванино Кити, претседател на Комисијата за европски политики во Сенатот на Република Италија.

Времеплов
x