20
Фејсбук ќе им се посвети на пријателите  а не на фирмите

Фејсбук ќе им се посвети на пријателите, а не на фирмите

пред 3 дена - +Инфо - Живот

Цената на акциите на компанијата Facebook се намалила за 4,5%, откако основачот на социјалната мрежа, Марк Закерберг најави воведување на големи промени во „њуз фидот“.

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

пред 3 дена - Start.mk - Живот

Импликациите за ова се огромни, особено за брендовите и издавачите кои можеби премногу се потпираат на Фејсбук. Долго време,...

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

пред 3 дена - Вечер - Живот

Импликациите за ова се огромни, особено за брендовите и издавачите кои можеби премногу се потпираат на Фејсбук. Долго време,...

Дали е ова крајот за ветената земја наречена Фејсбук маркетинг

Дали е ова крајот за ветената земја наречена Фејсбук маркетинг?

пред 3 дена - Pixel - Техно

Во четвртокот вечерта, Марк Закербер фрли дигитален еквивалент на нуклеарна бомба во медиумската индустрија. Во последната...

News Feed ќе се фокусира на корисниците

News Feed ќе се фокусира на корисниците

пред 3 дена - Интересно - Техно

Facebook сега реши да се фокусира на корисниците, односно News Feed нема да биде пренатрупан со реклами, туку со објави од вашите пријатели.

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг   изгуби 3 милиони долари

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг – изгуби 3 милиони долари

пред 3 дена - Вечер - Економија

Цената на акциите на компанијата Фејсбук падна за 4,5%, откако основачот на социјалната мрежа, Марк Цукерберг најави воведување на големи промени во начинот на прикажување вести.

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг   изгуби 3 милиони долари

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг – изгуби 3 милиони долари

пред 3 дена - Макфакс - Економија

Цената на акциите на компанијата Фејсбук падна за 4,5%, откако основачот на социјалната мрежа, Марк Цукерберг најави воведување на големи промени во начинот на прикажување вести.

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

пред 3 дена - GSM - Техно

Истражување покажува дека користењето на социјалните мрежи за поврзување со луѓето кои ни значат може да биде добро за нас.

Facebook веќе нема да биде ист  како ќе изгледа News Feed

Facebook веќе нема да биде ист, како ќе изгледа News Feed

пред 3 дена - Телефони - Техно

Минатата година со Facebook беше одбележана со скандали, лажни вести, говор на омраза и злоставување. Затоа Марк Цукерберг изјави дека во 2018 овие проблеми ќе му бидат предизвик.

Работи што треба да се земат предвид во пресрет на промените што ги воведува  Фејсбук

Работи што треба да се земат предвид во пресрет на промените што ги воведува „Фејсбук“

пред 3 дена - Факултети - Техно

Фото: Getty Images Коментирањето е новото „споделување“ Повеќе интеракции не мора да значи подобри интеракции Најверојатно...

Фејсбук најави драстични промени

пред 4 дена - Фама - Техно

Фејсбук наскоро ќе го промени начинот на прикажување вести. Помалку ќе ги прикажува  натписите од компаниите, брендовите...

Фејсбук најави големи промени

Фејсбук најави големи промени

пред 4 дена - Marketing365 - Економија

Основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг во најновата објава на Фејсбук, најави големи промени во алгоритмот кој ја уредува почетната...

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

пред 4 дена - DW - Свет

Она што ќе го пишуваат пријателите на Фејсбук ќе биде во прв план, а дури потоа доаѓаат постовите на фирмите и другите медиуми, информира шефот на Фејсбук, Марк Закерберг.

Facebook најави големи промени

Facebook најави големи промени

пред 4 дена - Бизнис инфо - Свет

Фото: Pixabay Основачот на Facebook Марк Цукерберг најави голема промена на популарната социјална мрежа. Промена ќе има во алгоритмот што ја уредува почетната страница во рубриката Новости (News Feed).

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

пред 4 дена - Либертас - Свет

Она што ќе го пишуваат пријателите на Фејсбук ќе биде во прв план, а дури потоа доаѓаат постовите на фирмите и другите медиуми, информира шефот на Фејсбук, Марк Закерберг.

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

пред 4 дена - Кајгана - Техно

Истражување покажува дека користењето на социјалните мрежи за поврзување со луѓето кои ни значат може да биде добро за нас.

Фејсбук станува претерано страшен

Фејсбук станува претерано страшен

пред 4 дена - Off.net.mk - Техно

Во нешто што наликува на сценарио од следната сезона на Black Mirror откриено е дека Фејсбук знае како да те следи користејќи ја прашината на камерата на твојот смартфон.

Facebook повеќе нема да биде ист  еве како ќе изгледа News Feed

Facebook повеќе нема да биде ист, еве како ќе изгледа News Feed!

пред 4 дена - USB - Техно

Facebook официјално ја објави огромната промена која претстои при начинот на кој социјалната мрежа ја  покажува содржината на своите корисници.

Од Фејсбук најавија големи промени

Од Фејсбук најавија големи промени

пред 4 дена - Денар - Техно

Фејсбук најави промени во начинот на функционирање на своите вести, правејќи ги помалку истакнати натписите од бизниси, брендови и медиуми.

Најавени се драстични промени на  Фејсбук

Најавени се драстични промени на „Фејсбук“!

пред 4 дена - Факултети - Техно

Фото: Reuters Фејсбук

Фејсбук најави големи промени

Фејсбук најави големи промени

пред 4 дена - A1on - Техно

Фејсбук најави промени во начинот на функционирање на своите вести, правејќи ги помалку истакнати натписите од бизниси, брендови и медиуми.

Фејсбук промени  Повеќе комуникација со пријателите  помалку огласи

Фејсбук промени: Повеќе комуникација со пријателите, помалку огласи

пред 4 дена - Нова ТВ - Живот

Фејсбук објави дека воведува промена во однос на она што ќе се појавува кај корисниците како News Feed. СО ова, како што се истакнува, ќе се даде приоритет на мислења од пријателите, членовите на семејството и групите пред мислењата од компаниите.

Времеплов
x