20
1 2 3 4 5 6 7 
На 24 мај се празнува денот на светите солунски браќа Кирил и Методиј или денот на сеславјанските просветители

На 24 мај се празнува денот на светите солунски браќа Кирил и Методиј или денот на сеславјанските просветители

пред 6 часа - Без катеторија

На 24 мај се празнува денот на светите солунски браќа Кирил и Методиј или денот на сеславјанските просветители. Празникот е во чест на Св.

ОБЈАВЕНА Е ДВАНАЕСЕТТАТА ЕПИЗОДА ОД СЕРИЈАТА  АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ БИЛЕ ГРЦИ

ОБЈАВЕНА Е ДВАНАЕСЕТТАТА ЕПИЗОДА ОД СЕРИЈАТА „АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ БИЛЕ ГРЦИ“

пред 6 часа - Без катеторија

Александар ДОНСКИ Деновиве на Youtube е поставена дванаесеттата епизода од  документарната серија „АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ БИЛЕ ГРЦИ“ (“THE ANCIENT MACEDONIANS WERE NOT GREEK”), чиј комплетен автор е Александар Донски.

Нели пред Уставот и законите сите се еднакви

Нели пред Уставот и законите сите се еднакви?!

пред 6 часа - Без катеторија

ДАЛИ И КАКО ЗЕМААТ ПЛАТА ПРАТЕНИЦИТЕ? Пишува Тодор ПЕТРОВ Собранието на Република Македонија на 21. продолжение ја прекина конститутивната седница на 27 април 2017 година во 18.

ОБЈАВЕНА Е ТРИНАЕСЕТТАТА ЕПИЗОДА ОД СЕРИЈАТА  АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ БИЛЕ ГРЦИ

ОБЈАВЕНА Е ТРИНАЕСЕТТАТА ЕПИЗОДА ОД СЕРИЈАТА „АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ БИЛЕ ГРЦИ“

пред 6 часа - Без катеторија

Александар ДОНСКИ Деновиве на Youtube е поставена тринаесеттата епизода од  документарната серија „АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ НЕ БИЛЕ ГРЦИ“ (“THE ANCIENT MACEDONIANS WERE NOT GREEK”), чиј комплетен автор е Александар Донски.

Претседателот Ѓорге Иванов во работна посета на Руската Федерација

Претседателот Ѓорге Иванов во работна посета на Руската Федерација

пред 6 часа - Без катеторија

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска (23 мај 2017 година, вторник) и утре (24 мај 2017 година, среда) ќе престојува во работна посета на Руската Федерација.

ОДЛУКАТА ЗА ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НЕ Е ПОЕДИНЕЧЕН АКТ  ТУКУ ОПШТ АКТ

ОДЛУКАТА ЗА ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НЕ Е ПОЕДИНЕЧЕН АКТ, ТУКУ ОПШТ АКТ...

пред 6 часа - Без катеторија

ОДЛУКАТА ЗА ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НЕ Е ПОЕДИНЕЧЕН АКТ, ТУКУ ОПШТ АКТ ШТО ПОДЛЕЖИ НА УСТАВНО-СУДСКА ОЦЕНА! Пишува...

Груевски  Нема да се повлечам од лидерската позиција

Груевски: Нема да се повлечам од лидерската позиција

пред 6 часа - Без катеторија

Груевски: Нема да се повлечам од лидерската позиција- СДСМ имаат страв од ова раководство, затоа што знаат дека ќе ги губат наредните избори како што ги изгубија и сите досега Не планирам да се повлечам од лидерската позиција.

СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ ПРЕД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ВО БРИСЕЛ

СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ ПРЕД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ВО БРИСЕЛ!

пред 6 часа - Без катеторија

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ ПРЕД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ВО БРИСЕЛ! 13 мај 2017 година, Брисел, Белгија -...

Патриоти од Австралија собираат донации за напаѓачите на Села

Патриоти од Австралија собираат донации за напаѓачите на Села

пред 6 часа - Без катеторија

Од 15 до 500 долари е износот на донациите кои ги уплаќаат Македонци од дијаспората за собирање средства за одбраната на напаѓачите на Зијадин Села во македонскиот Парламент, како и за помош на нивните семејства.

Прогнозата е   облачно за економијата на СДСМ

Прогнозата е - облачно за економијата на СДСМ

пред 6 часа - Без катеторија

Ја гледаме најавата за следниве еден или два месецa за режимот во најава на СДСМ. И, прогнозата е - облачно. Тешки облаци...

Груевски  Нема да се повлечам од лидерската позиција

Груевски: Нема да се повлечам од лидерската позиција

пред 21 часа - Без катеторија

Груевски: Нема да се повлечам од лидерската позиција- СДСМ имаат страв од ова раководство, затоа што знаат дека ќе ги губат наредните избори како што ги изгубија и сите досега Не планирам да се повлечам од лидерската позиција.

Груевски  Нема да се повлечам од лидерската позиција

Груевски: Нема да се повлечам од лидерската позиција

пред 22 часа - Без катеторија

Груевски: Нема да се повлечам од лидерската позиција- СДСМ имаат страв од ова раководство, затоа што знаат дека ќе ги губат наредните избори како што ги изгубија и сите досега Не планирам да се повлечам од лидерската позиција.

Армасување   Свадбени обичаи од Сетина и Попадија

Армасување - Свадбени обичаи од Сетина и Попадија

пред еден ден - Култура

За армасување, односно за веридба по обичај се одело со стројници. Таткото на момчето одбираше кој ќе биде стројникот, верувајќи дека добро избраниот стројник успешно ќе ја заврши работата околу армасувањето.

Разговараа и за Америка и уште повеќе за родните краишта

Разговараа и за Америка и уште повеќе за родните краишта

пред еден ден - Култура

САВО КОСТАДИНОВСКИ Ако ги почнеа, на муабетите им немаше крај. Разговараа и за Америка и уште повеќе за родните краишта, како што наближуваа до нив.

Стибера

Стибера

пред еден ден - Култура

Градот Стибера се наоѓал на ритчето "Бедем" кај Чепигово, во централниот дел на Пелагонија. Познат е уште во времето на Римско - македонските војни како база од која што тргнувал македонскиот крал Персеј во походите на пенестинските градови.

1 2 3 4 5 6 7