20
1 2 3 4 5 6 7 
Погледнете го Земјата од иднината  најдобар филм на Мобил фестивал

Погледнете го „Земјата од иднината“ - најдобар филм на „Мобил фестивал“

пред 10 часа - Култура

Наградата за најдобар странски филм Наградата за најинвентивен филм Награда за најоригинална приказна Награда за најдобра...

Меморија  оган кој сѐ уште силно гори

Меморија - оган кој сѐ уште силно гори!

пред 11 часа - Култура

"Меморија" – да си жива и здрава!

Жолтица кај три деца од две скопски училишта  лекарите апелираат да се внимава на хигиената

Жолтица кај три деца од две скопски училишта - лекарите апелираат да се внимава на хигиената

пред 15 часа - Здравје

Училиштата не се извор на заразата Се пренесува и од човек на човек Децата најподложни на жолтица А

Научни откритија добиени благодарение на близнаците

Научни откритија добиени благодарение на близнаците

пред 15 часа - Техно

Фото: University of Melbourne 1. Идентификување на генетскиот и епигенетскиот ризик од рак на дојка 2. Епилепсијата може да се наследи 3.

Дали навистина може да се направи трансплантација на човечка глава

Дали навистина може да се направи трансплантација на човечка глава?

пред 15 часа - Техно

Фото: EPA Канаверо

Климатските промени низ годишните времиња во период од 20 години

Климатските промени низ годишните времиња во период од 20 години

пред 15 часа - Техно

Фото: NASA хемисфера

Дали милениумците се нарциси

Дали милениумците се нарциси?

пред 15 часа - Техно

младите луѓе

Што прават Швеѓаните секоја среда

Што прават Швеѓаните секоја среда?

пред 15 часа - Култура

( Фото: Pixabay ) Швеѓаните се необичен народ. Вредни се, но вонредно ја ценат паузата за кафе, скромни се, но нивното знаме...

Како изгледа да се живее на 60 степени Целизусови

Како изгледа да се живее на -60 степени Целизусови?

пред 15 часа - Живот

Верхојанск

Остров од ѓубре плови по Карипско Море

Остров од ѓубре плови по Карипско Море

пред 15 часа - Култура

( Фото: Youtube screenshot ) Шокантни глетки на загаденост, кои доаѓаат од Карипското Море покажуваат купишта отпадоци кои пливаат на површина од неколку илјади километри.

 Славете ги вашите мали победи

„Славете ги вашите мали победи!“

пред 15 часа - Живот

( Фото: Pixabay ) Еве дваесет правила и совети кои можете да ги следите секојдневно, за полесен и поубав живот. Исто така, ќе бидете и попродуктивни, но ќе го сочувате и здравјето.

 Кога ова ќе го сфатиш веќе никогаш ништо нема да биде исто

„Кога ова ќе го сфатиш, веќе никогаш ништо нема да биде исто!“

пред 15 часа - Живот

( Фото: Pixabay ) Понекогаш луѓето влегуваат во твојот живот и веднаш чувствуваш, знаеш дека треба да се тука, да послужат за некаква цел, да те научат некаква лекција или да ти помогнат да сфатиш кој си и што сакаш да бидеш.

 Индикатор за доверба во борбата против лажните вести на Фејсбук

„Индикатор за доверба“ во борбата против лажните вести на „Фејсбук“

пред 15 часа - Култура

( Фото: Getty images ) Откако минатата година се појави кризата со лажните вести, „Фејсбук“ најави повеќе иницијативи за промоција на автентично авторско новинарство.

Што најмногу се читаше изминатава недела на Факултети мк

Што најмногу се читаше изминатава недела на Факултети.мк?

пред 15 часа - Живот

Ова се најчитаните информации за изминатава недела. За да се одбранат од волци, со петарди в раце одат пеш на училиште и...

Протече интересен документ  што планираат Германците за Западен Балкан

Протече интересен документ – што планираат Германците за Западен Балкан

пред еден ден - Живот

Западен Балкан 'Procurio' papir s konkretnim prijedlozima na temelju kojih bi @CDU / @CSU , @FDP i Zeleni trebali razgovarati o formiranju koalicije u Berlinu.

1 2 3 4 5 6 7