20
1 2 3 4 5 6 7 
Во Кочани се продаваат 15 парцели за изградба на нови објекти

Во Кочани се продаваат 15 парцели за изградба на нови објекти

пред 14 часа - Македонија

Општина Кочани продава градежно земјиште за изградба на нови објекти за индивидуално домување, викенд-куќи и индустриски објекти.

Владата ќе направи сѐ за Супер купот на УЕФА да се одржи во Скопје

Владата ќе направи сѐ за Супер купот на УЕФА да се одржи во Скопје

пред 2 дена - Македонија

На Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) им требале седум дена за да го испрати до владата писмото на УЕФА во кое се нотирани недостатоците од адаптацијата на арената „Филип Втори“ во Скопје.

Ќе се решаваат пропустите при адаптацијата на арената Филип Втори за Супер купот на УЕФА

Ќе се решаваат пропустите при адаптацијата на арената „Филип Втори“ за Супер купот на УЕФА

пред 3 дена - Македонија

Констатирани се сериозни пропусти во реализацијата на одржувањето на Супер купот на УЕФА во Скопје. Владата на вчерашната...

Градежните фирми лани потрошиле повеќе градежни материјали

Градежните фирми лани потрошиле повеќе градежни материјали

пред 3 дена - Македонија

Зголемениот обем на работа на градежните компании во 2016 година довел до раст на потрошувачката на градежни материјали и енергија.

Петта сесија на меѓународната Летна школа за архитектура во Охрид

Петта сесија на меѓународната Летна школа за архитектура во Охрид

пред 3 дена - Македонија

Факултетот за архитектура и дизајн при Универзитетот Американ Колеџ Скопје и НУ Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј – Охрид ќе ја организираат петтата сесија на меѓународната Летна школа за архитектура во Охрид.

Градежниците стравуваат од отпуштање работници владата од финалната цена на автопатите

Градежниците стравуваат од отпуштање работници, владата од финалната цена на автопатите

пред 3 дена - Македонија

Градежниците предупредуваат дека сопирањето на изведбените работи на автопатите Кичево – Охрид и Миладиновци – Штип може да ги доведе под опасност работните места на 1.

Работниците на штрајк владата потврди дека е промашена трасата на автопатот Кичево  Охрид

Работниците на штрајк, владата потврди дека е промашена трасата на автопатот Кичево – Охрид

пред 4 дена - Македонија

Продолжуваат сериозните проблеми со кои се соочува изградбата на автопатот Кичево – Охрид. Денеска протестираа 144 градежници...

Европски пари за јавни инвестиции во Сопиште и Чешиново Облешево

Европски пари за јавни инвестиции во Сопиште и Чешиново-Облешево

пред 4 дена - Македонија

Општините Сопиште и Чешиново-Облешево ќе користат грант од 237.000 евра од ИПА програмата за рурален развој на ЕУ. Договорите...

На продажба одат 13 градежни парцели во Штип

На продажба одат 13 градежни парцели во Штип

пред 4 дена - Македонија

Општина Штип распиша оглас за продажба на 13 градежни парцели на различни локации во градот. Осум локации за градење се наменети за изградба на станбени згради во населбите Сењак 4 и Пребег, при што нивната почетна цена е 1.

ИНТЕРВЈУ Луѓето да разговараат за архитектурата и да се разбираат меѓусебно

ИНТЕРВЈУ: Луѓето да разговараат за архитектурата и да се разбираат меѓусебно

пред 5 дена - Македонија

Универзитетската професорка Ирма Козина предава историја на уметност на Универзитетот во Шлезија во Катовице, Полска. Авторка е на бројни книжевни дела препознатливи во Полска, меѓу кои е и публикацијата „Полскиот дизајн“.

Павлидис С А Марбл Гранит го презема Мермерниот комбинат од Прилеп

Павлидис С.А. Марбл-Гранит го презема Мермерниот комбинат од Прилеп

пред 5 дена - Македонија

Грчката компанија Павлидис С.А. Марбл-Гранит е новиот сопственик на Мермерниот комбинат од Прилеп. Холандската фирма Стоун Воркс Холдинг Кооператиеф У.

Од црквата кај Сити мол остана само камен темелникот

Од црквата кај „Сити мол“ остана само камен-темелникот

пред 5 дена - Македонија

Душко Весковски, претседател на ОО СДСМ-Карпош, на денешната прес-конференција ги посочи неисполнетите ветувања на градоначалникот Стевчо Јакимовски за изградба на нови цркви во скопската општина Карпош.

ФОТО ВЕСТ Доцни изградбата на булеварот Х Т Карпош кон скопската обиколница

ФОТО ВЕСТ: Доцни изградбата на булеварот Х.Т. Карпош кон скопската обиколница

пред 6 дена - Македонија

Пробиена е трасата на новиот сегмент на булеварот „Христијан Тодоровски Карпош“ во Бутел, помеѓу крстосницата со булеварот „Босна и Херцеговина“ и крстосницата со улицата „Натанаил Кучевишки“, но пробиен е и рокот за реализација на проектот.

Град Скопје Заврши пријавувањето за субвенции за купување велосипед

Град Скопје: Заврши пријавувањето за субвенции за купување велосипед

пред 6 дена - Македонија

Над 2.600 граѓани на главниот град до денеска поднеле барања до Градот Скопје за добивање субвенции за купување велосипед.

Нова енергетски ефикасна фасада на станбен објект во населбата Пролет

Нова енергетски ефикасна фасада на станбен објект во населбата „Пролет“

пред 6 дена - Македонија

Општина Центар во изминативе четири години реконструираше 15 дотраени фасади на станбени објекти во централното градско подрачје, без ниту еден денар помош од централната власт.

1 2 3 4 5 6 7