20
1 2 3 4 5 6 7 
Непријателско превземање на комбинатот Фени Индустри

Непријателско превземање на комбинатот „Фени Индустри“

пред еден ден - Економија

Деновиве актуелна е информацијата дека „Фени Индустри“ доби нов сопственик. Инаку „Фени Индустри“ беше пред стечај заради долговите кои ги имаше оваа команија меѓу кој и долгот према компанијата ЕДС на сегашниот вице-премиер Кочо Анѓушев.

Преку плата во плик до неплаќање на даноци

Преку плата во плик, до неплаќање на даноци

пред 2 дена - Економија

Платата во плик е најзастапена кај примателите на минимална плата. Дури 62 проценти од работниците осигурани на минимална плата, добиваат и плата во плик.

НБРМ Девизните резерви се намалија во третото тримесечје Инфлацијата расте

НБРМ: Девизните резерви се намалија во третото тримесечје. Инфлацијата расте

пред 2 дена - Економија

Според месечниот извештај на НБРМ (објавен септември 2017 год.) во кој се дава осврт на макроекономските показатели, најновите...

Претходната влада по инвеститори во ЕУ и САД новата влада во Албанија

Претходната влада по инвеститори во ЕУ и САД, новата влада во Албанија

пред 3 дена - Економија

Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони беше основана во 2000 година. Во 2006 година откако се оформи новата влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони доживеа голема експанзија.

Денар МЕПСО ќе плаќа пенали на ЕБРД од речиси 800 000 евра за нереализирани проекти

Денар:МЕПСО ќе плаќа пенали на ЕБРД од речиси 800.000 евра за нереализирани проекти

пред 3 дена - Економија

Поради ненавремено отпочнување на проекти за кои компанијата АД МЕПСО има земено заем треба да и плати пенали на Европската банка за обнова и развој (ЕБРД) во износ од речиси 800.

Нови земјотреси во Македонија

Нови земјотреси во Македонија

пред 3 дена - Економија

Земјотреси се почувствувани во Пехчево, Берово и околината. Најсилниот бил со магнитуда од 3,1 степен по Рихтеровата скала и е регистриран во 10:27 часот, а најслабиот со магнитуда од 2 степена според Рихер во 10:54 часот.

Според прогнозите на Светска банка растот на бруто домашниот производ годинава ќе биде помал за 0 9 процентни поени во однос на минатата година

Според прогнозите на Светска банка, растот на бруто домашниот производ годинава ќе биде помал за 0,9 процентни поени во однос на минатата година

пред 3 дена - Економија

Според најновиот извештај на Светската банка (објавен 19.10.17 год.), Македонија ќе ја заокружи 2017 година со раст на бруто...

Денар Со закон ќе се забрани работењето во недела и на празник во Словенија

Денар:Со закон ќе се забрани работењето во недела и на празник во Словенија

пред 3 дена - Економија

Новиот Закон за трговија во Словенија предвидува затворање на продавниците во недела и на празници, а би можел да стапи на сила во февруари следната година.

Законот за минимална плата доживеа фијаско минималната плата не важи за сите

Законот за минимална плата доживеа фијаско -минималната плата не важи за сите

пред 3 дена - Економија

Новиот закон за минимална плата кој го донесе новата влада пред изборите предизвика многу бранувања во јавноста. Првите впечатоци...

Невработеноста во Велика Британија останува на ниво од пред 42 години објави Блумберг

Невработеноста во Велика Британија останува на ниво од пред 42 години објави Блумберг

пред 4 дена - Економија

Невработеноста во Велика Британија е 4,3%. Бројот на оние кои бараат работа се намалил за 52.000 илјади. Вработеноста се зголемила за 75.

ЌЕ ЈА СЛУШАТЕ ПОВЕЌЕ ПАТИ  МИ АМОР е новата шпанско македонска песна на Марко Логаут

ЌЕ ЈА СЛУШАТЕ ПОВЕЌЕ ПАТИ: „МИ АМОР“ е новата шпанско-македонска песна на Марко Логаут

пред 4 дена - Забава

„Ми амор“ или „Љубов моја“ е најновото музичко остварување на кралот на ноќните забави во Македонија, Марко Милановиќ или на повеќето од вас познат како – Марко Логаут.

Покрената стечајна постапка против Винарската визба Повардарие

Покрената стечајна постапка против Винарската визба „Повардарие“

пред 4 дена - Економија

Шок за лозарите во Тиквешијата по информацијата дека е покрената стечајна постапка против ВВ „Повардарие“ од Неготино. За привремен стечаен управител е назначено лицето Ацо Петров од Скопје, со адреса ул.

Денар Од 01 01 2018 та граѓаните од ЕХ ЈУ ќе можат да аплицираат за работа во Германија

Денар:Од 01.01.2018-та граѓаните од ЕХ-ЈУ ќе можат да аплицираат за работа во Германија

пред 4 дена - Економија

Поради промени во законот за вработување во Германија беше забрането вработување на граѓани од територијата на поранешна ЕХ-ЈУ.

Зоран Заев и Бојко Борисов против Трамп и Ципрас Дали Македонија го менува правецот на енергетска определба

Зоран Заев и Бојко Борисов против Трамп и Ципрас-Дали Македонија го менува правецот на енергетска определба?

пред 4 дена - Економија

Македонија е сѐ уште зависна од увоз на струја, а речиси секоја година во зимските месеци на Македонија се соочува со енергетски проблеми.

Грозјето се продаде а пари за лозарите од Повардарие нема

Грозјето се продаде а пари за лозарите од Повардарие нема

пред 5 дена - Економија

Како што се дознава лозарите протестираат пред „Повардарие“ од Неготино заради неплатеното грозје. Лозарите се закануваат дека ќе ги блокираат патиштата.

1 2 3 4 5 6 7