20
1 2 3 4 5 6 7 
Како да добиете покачување на плата без да побарате

Како да добиете покачување на плата без да побарате

пред 3 часа - Економија

Фото: Pixabay Целите кон напредување во вашата кариера, но иако изгледа дека сè правите правилно (не доцните на работа, секогаш ги завршувате задачите во поставениот рок), сè уште не добивате унапредување или зголемување на платата.

ИТД Дистрибуција им подари смарт телефони на матурантите од домот 11 Октомври

ИТД Дистрибуција им подари смарт телефони на матурантите од домот 11 Октомври

пред 3 часа - Македонија

Претставници од компанијата ИТД Дистрибуција присуствуваа на традиционалната матурска прослава од домот за деца без родители...

Gillette преку апликација ги зближува синовите со своите татковци

Gillette преку апликација ги зближува синовите со своите татковци

пред 3 часа - Економија

Фото: Youtube Американскиот бренд Gillette направи апликација чија цел е зближување на младите момчиња со нивните татковци.

Летно бизнис патување во Македонија   настан што ги поврзува младите иселеници со можностите за соработка во Македонија

Летно бизнис патување во Македонија – настан што ги поврзува младите иселеници со можностите за соработка во Македонија

пред 5 часа - Македонија

Македонија2025 го организира второто издание на летното бизнис патување во Македонија, наменето за млади професионалци од дијаспората (16 – 28 јули).

Apple и Nokia потпишаа договор за соработка

Apple и Nokia потпишаа договор за соработка

пред 5 часа - Свет

Фото: Nokia Финската телекомуникациска и информатичка компанија Nokia и американскиот технолошки гигант Apple објавија дека спогодбено го решиле долгогодишниот спор околу интелектуалната сопственост и потпишаа договор за деловна соработка.

Софтверот е алатка за планирање на иднината

Софтверот е алатка за планирање на иднината

пред 5 часа - Колумни

Весна Георгиевска, раководител на одделот за развој на софтвер, Акцент компјутери Акцент Компјутери е лидер на пазарот во делот на софтверски решенија наменети за мали, средни и големи претпријатија.

Вкупна потрошувачка по енергенти во март

Вкупна потрошувачка по енергенти во март

пред 6 часа - Македонија

Фото: Pixabay Вкупната потрошувачка по видови енергенти, во март оваа година, изнесува: 664.441 МWh електрична енергија, 13.

Gogoro  паметен електричен скутер

Gogoro, паметен електричен скутер

пред 6 часа - Свет

Фото: Gogoro Тајванската компанија Gogoro го претстави новиот електричен паметен скутер Gogoro 2 Smartscooter, пишува The Verge .

За Топлификација првиот квартал заврши со добивка од 6 4 милиони денари

За Топлификација првиот квартал заврши со добивка од 6,4 милиони денари

пред 7 часа - Економија

Топлификација првиот квартал од оваа година го заокружи со добивка од 6.469.000 денари, покажуваат податоците од консолидираниот биланс на успех објавен на Македонска берза.

Загуба од 392 000 денари на Сигурносно стакло од Прилеп во првиот квартал

Загуба од 392.000 денари на Сигурносно стакло од Прилеп во првиот квартал

пред 7 часа - Економија

Сигурносно стакло од Прилеп првиот квартал од 2017 година го заврши со загуба од 392.000 денари, стои во билансот на успех објавен на Македонска берза.

Pl@ntNet   апликација што идентификува растенија преку фотографија

Pl@ntNet – апликација што идентификува растенија преку фотографија

пред 8 часа - Свет

Фото: Pixabay Тим научници од француската организација за земјоделско истражување Cirad и ботаничката мрежа Tela Botanica Network креираа апликација што идентификува растенија, пишува ArchDaily .

SoftBank Vision Fund собра 93 милијарди долари за инвестиции во технолошки компании

SoftBank Vision Fund собра 93 милијарди долари за инвестиции во технолошки компании

пред 8 часа - Економија

Фото: Pexels Најголемиот приватен инвестициски фонд, поддржан од јапонската SoftBank Group и инвестициониот фонд на Саудиска...

Бетон од Штип за три месеци евидентираше добивка од четири милиони денари

Бетон од Штип за три месеци евидентираше добивка од четири милиони денари

пред 9 часа - Економија

Градежната компанија Бетон од Штип првите три месеци од оваа година ги заврши со добивка од 4.036.000 денари, покажуваат податоците од неконсолидираниот биланс на успех .

bike2Lock  систем за безбедно паркирање на велосипеди

bike2Lock, систем за безбедно паркирање на велосипеди

пред 9 часа - Балкан

Фото: bike2Lock Во технолошкиот парк Житњак во Хрватска, Томислав Вуковски, Натко Бошњак, Антонио Филиповиќ и Славен Покривко го дизајнираа системот за безбедно паркирање на велосипеди bike2Lock, пишува Пословни дневник .

Бесплатни содржини и услуги за корисниците на Телеком кои имаа прекин на услугите

Бесплатни содржини и услуги за корисниците на Телеком кои имаа прекин на услугите

пред еден ден - Македонија

Корисниците на Македонски Телеком коишто имаа прекин на услугите во текот на вчерашниот ден како последица на невремето, во месец јуни ќе добијат бесплатни услуги и содржини како надомест.

1 2 3 4 5 6 7