20
1 2 3 4 5 6 7 
Airbnb веќе дозволува да се плати депозитот по резервацијата

Airbnb веќе дозволува да се плати депозитот по резервацијата

пред 3 дена - Економија

Платформата за изнајмување и изнајмување Airbnb воведе опција да наплати дел од достасаниот износ при резервација. Потрошувачите ќе можат да го платат целосниот износ исто како што се приближува датумот на престој, објавија СНН.

Значењето на постсредното образование за графички и веб дизајнери

Значењето на постсредното образование за графички и веб дизајнери

пред 3 дена - Економија

Денес многу млади стекнуваат основни или дополнителни компјутерски вештини преку завршени обуки, тренинзи и курсеви. Ваквото...

Индексот на цените во земјоделството во декември 2017 година  во однос на истиот месец од претходната година  кај инпутот е зголемен за 1 2   а кај аутпутот се бележи зголемување од 4 4

Индексот на цените во земјоделството во декември 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е зголемен за 1.2%, а кај аутпутот се бележи зголемување од 4.4%

пред 3 дена - Економија

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на цените во земјоделството во декември 2017 година, во однос на истиот месец од претходната година, кај инпутот е зголемен за 1.

Индустриското производство во САД повторно се зголемува во декември

Индустриското производство во САД повторно се зголемува во декември

пред 3 дена - Економија

Индустриското производство во САД порасна за 0,9% во декември 2017 година во однос на ноември, кога се намали за 0,1%, според податоците на Федералните резерви (ФЕД).

Најпосетуваните градови во 2017 година

Најпосетуваните градови во 2017 година

пред 3 дена - Економија

Седум од првите 10 најпопуларни и често посетувани градови во светот за изминатата година се токму во Азија, соопштува Euromonitor International.

Ферари ќе прави електричнa суперкола

Ферари ќе прави електричнa суперкола

пред 3 дена - Економија

Ферари планира да изгради суперкола на батерија за да се натпреварува со Tesla Inc. во високиот сегмент на пазарот на електрични автомобили.

Директорот на Турскиот институт  Јунус Емре  во посета на Крива Паланка

Директорот на Турскиот институт „Јунус Емре“ во посета на Крива Паланка

пред 3 дена - Економија

Вчера во официјална посета на општина Крива Паланка, беше директорот на Турскиот институт „Јунус Емре“, др. Шемсетин Шеќер.

УСАИД поддржа формирање на кластери  со цел создавање посилни и поконкурентни  компании на светскиот пазар

УСАИД поддржа формирање на кластери  со цел создавање посилни и поконкурентни  компании на светскиот пазар

пред 3 дена - Економија

Американската агенција за меѓународен развој – УСАИД, одбележува 25 години од својата работа во Македонија. Во рамките на...

Фолксваген ќе инвестира 3 3 милијарди американски долари во САД

Фолксваген ќе инвестира 3,3 милијарди американски долари во САД

пред 4 дена - Економија

Германскиот производител на автомобили Фолксваген планира да инвестира повеќе од 3,3 милијарди американски долари за развој и производство на нови модели во Северна Америка до 2020 година, пишува Ројтерс.

Успешна реализација на пограничен проект   Градење на интернационална конкурентност на текстилните компании во пограничниот регион МК БГ

Успешна реализација на пограничен проект ‘‘Градење на интернационална конкурентност на текстилните компании во пограничниот регион МК-БГ‘‘

пред 4 дена - Економија

Во насока на споделување на искуства од соседните земји кои се главни конкуренти на македонските текстилни компании, но и...

Нестле го продава својот бизнис за кондиторски производи во САД на Фереро за 2 8 милијарди долари

Нестле го продава својот бизнис за кондиторски производи во САД на Фереро за 2,8 милијарди долари

пред 4 дена - Економија

Швајцарската Nestle, еден од најголемите светски производители на прехранбени производи, го продава бизнисот за производство на кондиторски во САД на италијанската компанија Ferrero за 2,8 милијарди долари.

Google ќе изгради три нови подводни кабли до 2019 година

Google ќе изгради три нови подводни кабли до 2019 година

пред 4 дена - Економија

Google планира да изгради три подводни кабли до 2019 година, за да помогне за проширување на облачнот бизнис во новите региони и да се бори со своите конкуренти Microsoft и Amazon.

Цената на биткоинот продолжува да тоне

Цената на биткоинот продолжува да тоне

пред 4 дена - Економија

Цената на биткоинот продолжува да тоне и синоќа околу 20:20 часот цената беше околу 11.000 долари. Податоците од CoinDesk покажуваат дека за 12 часа криптовалутата паднала за 22%, губејќи над 3000 долари од вредноста.

Чешката влада поднесе оставка

Чешката влада поднесе оставка

пред 4 дена - Економија

Владата на Република Чешка на чело со премиерот Андреј Бабиш поднесе оставка денеска, откако вчера не успеа да добие доверба од парламентот.

Расте откупната цена на тутунот  се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

Расте откупната цена на тутунот, се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

пред 4 дена - Економија

Просечната откупна цена на тутунот од реколтата 2017-тадостигна 214,8 денари за килограм. Откупот на тутун е во завршна фаза и се очекува да заврши до крајот на месецот.

1 2 3 4 5 6 7