20
1 2 3 4 5 6 7 
Мислите ли дека агенцискиот живот е лесен  Ова видео ви порачува да размислите уште еднаш

Мислите ли дека агенцискиот живот е лесен? Ова видео ви порачува да размислите уште еднаш

пред 2 дена - Економија

Сите знаеме дека агенцискиот живот не е лесен, а агенцијата Zulu Alpha Kilo одлучи тоа јасно и забавно да го прикаже преку креативен бут камп Некои луѓе се` уште го романтизираат агенцискиот живот.

Scania направи колекција висока мода од камионски делови

Scania направи колекција висока мода од камионски делови

пред 2 дена - Економија

„Griffin Jacket“ кој го направи Scania ќе биде продаден на аукција, а сите приходи ќе одат во добротворни цели Познатиот...

Медиската стратегија на Deutsche Telekom отсега ќе се прави in house

Медиската стратегија на Deutsche Telekom отсега ќе се прави in-house

пред 2 дена - Економија

Еден од најголемите огласувачи во Европа ќе ја превземе целосната контрола врз својата медиска стратегија и нема веќе да користи само една голема медиска агенција за сите свои потреби.

 Звукот на материјалите   Седмо издание на Недела на дизајнот во Скопје

“Звукот на материјалите”- Седмо издание на Недела на дизајнот во Скопје

пред 3 дена - Економија

“Звукот на материјалите” е темата на седмото издание на Недела на дизајнот во Скопје (Skopje Design Week) што се отвора на 22 ноември во Јавна соба.

Реклама со граматичка грешка која не може да не се забележи

Реклама со граматичка грешка која не може да не се забележи

пред 3 дена - Економија

Уште еден пример на намерно направена грешка со цел да се привлече внимание и тоа во магазинот Oxford American , посветен...

Вечерното трчање на една девојка се претвара во возбудлива авантура во новата реклама на Nike

Вечерното трчање на една девојка се претвара во возбудлива авантура во новата реклама на Nike

пред 3 дена - Економија

Агенцијата Wieden+Kennedy Шангај сака да го промовира трчањето како возбудлива авантура со нова кампања во Кина Во минатото,...

Рекорден број пријави на натпреварот Sempler

Рекорден број пријави на натпреварот Sempler

пред 4 дена - Економија

На регионалното натпреварување Sempler за најдобри медиски стратегии на годината, пријавени се дури 89 проекти од четири...

Еден на Еден ќе работи интернационална кампања за Digital Finance International

Еден на Еден ќе работи интернационална кампања за Digital Finance International

пред 4 дена - Економија

Една од најголемите финансиски групации одбра македонска маркетинг агенција за реализација на својата наредна кампања. Македонски...

Cannes Lions најави големи промени за 2018 година

Cannes Lions најави големи промени за 2018 година

пред 4 дена - Економија

Меѓународниот фестивал на креативноста Cannes Lions ги послуша сугестиите од индустријата и целосно ги измени плановите за фестивалот во 2018 година, го скрати траењето на фестивалот, ја намали цената и ги поедностави категориите.

Видео содржините повеќе популарни од банерите

Видео содржините повеќе популарни од банерите

пред 4 дена - Економија

Вкупните инвестиции во дигиталното огласување во првата половина на 2017 година пораснаа за 13,8% и достигнаа вредност од...

Бразилски моден бренд се откажа од профитот со три ценовни понуди за Black Friday

Бразилски моден бренд се откажа од профитот со три ценовни понуди за Black Friday

пред 4 дена - Економија

Играјќи на картата на транспарентност, бразилскиот моден бренд Basico понуди три цени, со и без маржа Бразилскиот моден бренд...

Претставено второто истражување за хрватската блогерска заедница

Претставено второто истражување за хрватската блогерска заедница

пред 5 дена - Економија

Денес на конференцијата DIABLOG се претставени резултатите од второто истражување за состојбата на хрватската блогерска сцена, кое во октомври оваа година го спроведе агенцијата Диалог комуникации.

LG промовира различност и автентичност во новата реклама

LG промовира различност и автентичност во новата реклама

пред 5 дена - Економија

Компанијата LG Electronics во новата реклама го става фокусот врз реалните и различните луѓе, како дел од промоцијата на...

Фантастична реклама која ја покажува моќта на уметноста без ниту еден кадар од уметничко дело

Фантастична реклама која ја покажува моќта на уметноста без ниту еден кадар од уметничко дело

пред 5 дена - Економија

Рекламата која ја промовира продажбата на неодамна пронајденото ремек дело на Леонардо Дан Винчи, покажува како би изгледало...

Double Down Finger licking moment во KFC Германија

Double Down Finger licking moment во KFC Германија

пред 5 дена - Економија

Додека во Америка со Бургерите главно се таргетираат мажите, секогаш се смета како луда идејата да се таргетираат “ Hard Core Burgers Lovers’ ’ во Германија со специфичен Бургер со кој особено се таргетира машката популација.

1 2 3 4 5 6 7