20
1 2 3 4 5 6 7 

Sberbank е највредниот руски бренд

пред една недела - Економија

Sberbank стана највредниот руски бренд – вредност е поголема за 23 проценти Sberbank стана највредниот руски бренд – нејзината вредност во однос на минатата година е поголема за 23 проценти и сега изнесува 570 милијарди рубљи.

Credit Suisse со масовна кампања против затајувањето на данок

пред 3 недели - Економија

„Credit Suisse“ со голема рекламна кампања - нултата толеранција кон даночно затајување ! Втората по големина швајцарска...

Цените на акциите на Волстрит забележаа благ пад

пред 3 недели - Економија

Цените на акциите на Волстрит во понеделник благо паднаа Цените на акциите на Волстрит во понеделник благо паднаа, бидејќи...

Кеш или картичка? Македонците сè уште го претпочитаат првото!

пред 3 недели - Економија

Македонците преферираат кеш Македонците преферираат кеш. 71% од вкупниот промет со платежни картички е само подигнување на готовина од банкоматите.

Aкцијата на Алкалоид на врвот според прометот на Македонска берза

пред 3 недели - Економија

Акцијата на Алкалоид АД Скопје во понеделникот се најде на врвот Акцијата на Алкалоид АД Скопје во понеделникот се најде на врвот со остварени 9,4 милиони денари или учество од над 47 отсто во вкупниот промет кој изнесуваше 20.

НЛБ го продава НЛБ Нов пензиски фонд АД Скопје

пред еден месец - Економија

Нова Љубљанска Банка д.д. Љубљана („НЛБ”)  го продава НЛБ Нов Пензиски Фонд Нова Љубљанска Банка д.д. Љубљана („НЛБ”)  започна...

Raiffeisen Bank го зголеми профитот за 22 проценти

пред еден месец - Економија

„Raiffeisen Bank“ во 2016 година остварила консолидиран профит со раст од 22,2 % „Raiffeisen Bank“ во минатата година остварила консолидиран профит од 463 милиони евра, што е раст од 22,2 проценти во споредба со 2015 година.

Швајцарска банка UBS поради даночна измама се соочува со судење во Франција

пред еден месец - Економија

Поради создавање на широка шема за даночна измама, банка UBS се соочува со судење ! Поради создавање на широка шема за даночна измама, големата швајцарска банка UBS се соочува со судење во Франција, пренесува AFP.

Deutsche Bank со драстично намалување на бонусите

пред еден месец - Економија

„Deutsche Bank“  ги намали дел од трошоците,во 2016 година скрати над 1000 работни места Германскиот банкарски гигант „Deutsche Bank“ ги намали бонусите со повеќе од три четвртини во минатата година, покажува годишниот извештај, цитиран од „ВВС“.

Во оптек ќе биде пуштена нова банкнота од 50 евра

пред еден месец - Економија

Новата банкнота од 50 евра треба да биде пуштена во оптек од 4 април годинава Новата банкнота од 50 евра треба да биде пуштена во оптек од 4 април, а во првата фаза се очекува да бидат пуштени 5,4 милијарди евра.

Акцијата на Комерцијална банка на врвот на Македонска берза според прометот

пред еден месец - Економија

Најголем раст забележа акцијата на Скопски Пазар со фантастични 105,32 % Акцијата на Комерцијална банка АД Скопје во понеделникот се најде во фокусот на инвеститорите на отворањето на трговската седмица на Македонската берза.

Во Европа раст на акциите, на Волстрит внимателно пред седницата на Fed

пред еден месец - Економија

На Волстрит во понеделникот берзанските индекси останаа речиси непроменети На њујоршки Волстрит во понеделникот берзанските...

Макпетрол и официјално во одлична кондиција – шест милиони евра добивка во 2016

пред еден месец - Економија

Макпетрол за 2016 прикажува добивка по оданочување од околу шест милиони евра ! Макпетрол, најголемата македонска нафтена...

Профитот на HSBC за 2016-та година се распадна со 62%

пред 2 месеци - Економија

Акциите на британската банка „HSBC“ поевтинија со 4%, Акциите на британската банка „HSBC“ поевтинија со 4%, откако стана...

ПроКредит прва банка во Македонија со ИСО 14001:2015

пред 2 месеци - Економија

ПроКредит Банка со о меѓународниот сертификатот ISO 14001 – 2015 ПроКредит Банка успешно го заврши процесот на сертифицирање на Системот за управувње со животна средина со меѓународниот сертификатот ISO 14001 – 2015.

1 2 3 4 5 6 7