20
1 2 3 4 5 6 7 
Пет светски спортски сали кои изгледаат доста монументални

Пет светски спортски сали кои изгледаат доста монументални

пред 20 часа - Живот

Спортските и фитнес сали се неправедно запоставени, имајќи предвид дека во светот ги има доволно доста кои со својот изглед привлекуваат многу внимание.

Земјотресот во Скопје од 26 јули 1963 година

Земјотресот во Скопје од 26 јули 1963 година

пред 21 часа - Живот

На 26 јули 1963 година во 5 часот и 17 минути скопското епицентрално подрачје генерираше силен земјотрес со магнитуда M L = 6.

Вилата К со поглед на финската шума и Балтичкото море

Вилата К со поглед на финската шума и Балтичкото море

пред 21 часа - Живот

Оваа куќа во близина на Хелсинки сместена е на карпестиот брег, гледа кон Балтичкото море и е со кровна форма која ја затскрива терасата од суровите ветришта.

 Бушава фасада

„Бушава“ фасада

пред 21 часа - Живот

Терминот „бушаво“ секако не е вообичаен за да се опише архитектурата, но во конкретниов случај токму „бушавата“ надворешност е главната карактеристика на една микро канцеларија.

Во 2018 Кина ќе пошуми површини со големина на Ирска

Во 2018, Кина ќе пошуми површини со големина на Ирска

пред 21 часа - Живот

Кинеската влада неодамна најави дека годинава има за цел пошумување на територија еквивалентна на површината на Ирска. China Daily известува дека 2018 година ќе биде обележана како година на борба со еколошките предизвици.

10 најскапи вили и станови во 2017 година

10 најскапи вили и станови во 2017 година

пред еден ден - Живот

Од куќата која се наоѓа на Бел Ер и која е прогласена за најскапа куќа која било когаш се нашла на листа на недвижности во...

Прекрасен парк на косиот покрив од фабрика за преработка на отпад

Прекрасен парк на косиот покрив од фабрика за преработка на отпад

пред еден ден - Живот

Amager Resource Center и SLA ги објавија завршните идејни скици за проектот за парк на покривот на постројка за третирање на отпад („Amager Bakke Waste-to-Energy Plant Rooftop Park“).

Ќе се гради најголемата европска фабрика за водород со зелена технологија

Ќе се гради најголемата европска фабрика за водород, со „зелена“ технологија

пред еден ден - Живот

Неодамна, во Холандија претставен е план за изградба на нова фабрика за производство на „зелен“ водород. Се работи за партнерски...

Архитектонска репрезентација на free friday dress code

Архитектонска репрезентација на free friday dress code

пред 3 дена - Живот

Објектот на МЛ ГАРИ – MAYA со својата програмска содржина претставува синтеза од повеќе различни функции кои поради самата местоположба на објектот (длабоко вон урбана средина во близина на село Гари) беа неизбежни да се воспостават.

Повеќе од 1 4 од Земјата ќе се претвори во пустина

Повеќе од 1/4 од Земјата ќе се претвори во пустина

пред 3 дена - Живот

Над една четвртина од површината на Земјата ќе се исуши дури и доколку човештвото успее да го ограничи глобалното затоплување согласно таргетот договорен со спогодбата од Париз, предупредуваат кинески научници.

Велика Британија Напуштањето на ЕУ не значи намалување на еко стандардите

Велика Британија: Напуштањето на ЕУ не значи намалување на еко стандардите

пред 3 дена - Живот

Премиерката на Велика Британија, Тереза Меј, го претстави на јавноста 25-годишниот план за подобрување на заштитата на животната...

 Гучи отвори исклучителен ресторан во Фиренца

„Гучи“ отвори исклучителен ресторан во Фиренца

пред 6 дена - Живот

Постои уште една убава вест за сите што сакаат хедонизам на највисоко можно ниво. Креативниот директор на „Гучи“, Алесандро Мишел, го започна проектот наречен Gucci Garden, а кој се наоѓа во Фиренца.

IKEA дава одличен попуст за бремените жени но пред тоа мора да направат нешто мошне бизарно

IKEA дава одличен попуст за бремените жени, но пред тоа мора да направат нешто мошне бизарно

пред 6 дена - Живот

Популарниот шведски производител на мебел IKEA повторно отиде чекор подалеку кога станува збор за маркетиншки активности.

Современ регионален центар за ортопедија физикална терапија

Современ регионален центар за ортопедија, физикална терапија…

пред 6 дена - Живот

На Универзитетот „Американ колеџ“ во Скопје  под менторство на проф. м-р Викторија Еремеева од страна на м-р Силвија Шалева...

 Пепси купува 100 електрични камиони Тесла

„Пепси“ купува 100 електрични камиони „Тесла“

пред 6 дена - Живот

Компанијата „Тесла“ објави дека  им нови резервации за електричниот камион – шлепер, кој е претставен во средината на ноември.

1 2 3 4 5 6 7