20
1 2 3 4 5 6 7 
Во оваа земја дремката  е доказ дека сте вреден работник

Во оваа земја “дремката “ е доказ дека сте вреден работник

пред 11 месеци - Свет

Дремнувањето понекогаш е толку неопходна појава во текот на работното време што радо би затвориле очи само на 5 минути. Само 5 минути и мислите веднаш ќе “се кренете од мртвите“.

Во оваа земја дремката  е доказ дека сте вреден работник

Во оваа земја “дремката “ е доказ дека сте вреден работник

пред 11 месеци - Свет

Дремнувањето понекогаш е толку неопходна појава во текот на работното време што радо би затвориле очи само на 5 минути. Само 5 минути и мислите веднаш ќе “се кренете од мртвите“.

Колку се одмара по светот Јапонците имаат 9 Французите 34 дена годишен одмор

Колку се одмара по светот? Јапонците имаат 9, Французите 34 дена годишен одмор

пред 11 месеци - Свет

Некои земји по светот се препознатливи по тоа дека работат премногу, а други се преознатливи дека имаат повеќе слободни денови и годишни одмори, а и скратено работно време.

На 50 км од Сплит Сосема легално растат канабис

На 50 км од Сплит:Сосема легално растат канабис

пред 11 месеци - Македонија

Иако 3 од вкупно 5 деца во семејството завршиле факултет, сепак се соочиле со финансиска криза. Немало работа, па доста размислувале спасот и иднината да си го бараат во странство.

Единствената земја во светот во која постои Министерство за среќа

Единствената земја во светот во која постои Министерство за среќа

пред 11 месеци - Свет

Дали би сакале да живеете во земја каде среќата на граѓаните е приоритет и постои оформено Министерство за среќа како институција која се грижи за среќно и задоволно население.

Ова сигурно не сте го знаеле Ако врне во Португалија не морате да одите на работа

Ова сигурно не сте го знаеле:Ако врне во Португалија не морате да одите на работа

пред 11 месеци - Забава

1. Во Португалија е дозволено да не одите на работа ако врне дожд 2. Астронаутите во вселената се повисоки за околу 5 сm 3.

Потребен администратор референт за продажба и виљушкарист

Потребен администратор, референт за продажба и виљушкарист

пред 11 месеци - Македонија

Се појави уште една можност за вработување на пазарот на трудот и тоа во позната македонска компанија. МЕЛМАКС БМ - Скопје, е компанија која зазема лидерска позиција во дистрибуција на градежни материјали на територија на цела Македонија.

Тргнувате на пат Проверете како е по пат Во живо

Тргнувате на пат? Проверете како е по пат! Во живо

пред 11 месеци - Македонија

„Јавно Претпријатие за државни патишта“ му овозможува на секој граѓанин во живо да ја погледне состојбата на патиштата. Поставените...

Работа во странство Сите позиции на едно место

Работа во странство:Сите позиции на едно место

пред 11 месеци - Македонија

Во потрага сте по работа? Сакате да заработувате повеќе од 1.000 евра месечно? Сакате да запознаете нова култура и нов начин...

Во Бугарија најмалку ќе земете за час работа во Норвешка најмногу

Во Бугарија најмалку ќе земете за час работа во-Норвешка најмногу

пред 11 месеци - Свет

Според податоците на Евростат, бруто саатницата во ЕУ варира од 4,1 евра, колку е моментално во Бугарија, на  40,7 евра, колку е највисоката во Германија.

7 позиции Скопје Струга Струмица и Прилеп Алма М вработува

7 позиции:Скопје, Струга, Струмица и Прилеп.Алма М вработува

пред 11 месеци - Македонија

Македонската компанија Алма-М која е основана во 1991 година во Скопје и се занимава со увоз и извоз, дистрибуција и продажба...

Нема лабаво Во Apple намалени платите

Нема лабаво! Во Apple намалени платите

пред 11 месеци - Свет

Со оглед на фактот дека Apple не е на ниво на на задачата според предвиденото челниците решија да им ги намалат платите на директорите сметајќи ги за најодговорни за не реализираните планови.

70 годишна баба се вработи како обезбедување на бордел

70-годишна баба се вработи како обезбедување на бордел

пред 11 месеци - Забава

Сопственици на бордел во Берлин решија да вработат 70-годишна баба како обезбедување на нивниот локал. Според нив, бабата...

Знаете ли дека високите луѓе повеќе заработуваат

Знаете ли дека високите луѓе повеќе заработуваат?

пред 11 месеци - Забава

Со децении, поголем број на социјални научници го проучувале феноменот поврзан со висината на човекот и неговата заработувачка.

Обама ќе си замине од функцијата облечен во Хрватски кондури

Обама ќе си замине од функцијата облечен во Хрватски кондури

пред 11 месеци - Македонија

Кога пред скоро една година, партнерот од Италија им пратил фотографија на која престедателот на САД, Барак Обама  носи кожни чевли изработени од оваа балканска фабрика за обувки, целиот тим пријатно се изненадил.

1 2 3 4 5 6 7