20
1 2 3 4 5 6 7 

Дрвени лептир машни (галерија)

пред еден ден - Без катеторија

6 Споделувања Share Tweet Дечкиве се #drvenileptirmas ni и си растураат. Подолу галерија со најновите модели лептирки. За...

Ќе му се вратиме ли на канибализмот

Ќе му се вратиме ли на канибализмот?

пред 2 дена - Без катеторија

10 Споделувања Share Tweet Ако некогаш сте замислиле ситуација која би ве принудила на тоа да се оддадете на канибализам, веројатно сте помислиле на баш тешки околности.

Како е измислен вибраторот

Како е измислен вибраторот

пред 3 дена - Без катеторија

6 Споделувања Share Tweet Вообичаено за лекарите во 19 век било да лекуваат пациентки кои страдале од „хистерија“. Симптомите најчесто вклучувале постојана вознемиреност, раздразливост и надуен стомак.

Дефиницијата на Хичкок за среќата

Дефиницијата на Хичкок за среќата

пред 3 дена - Без катеторија

7 Споделувања Share Tweet „Мирен хоризонт. Ништо што ти создава грижи. Само нештата што се креативни. И недеструктивни…“

Кога Македонец ќе најде работа

Кога Македонец ќе најде работа

пред 3 дена - Без катеторија

8 Споделувања Share Tweet Шала на страна, типов е бездомник, а снимката е направена од безбедносната камера на компанијата Central RPL во Мидленд, токму во моментот откако бездомникот добива постојана работа.

Кога слушаш лоша музика во јавност

Кога слушаш лоша музика во јавност

пред 3 дена - Без катеторија

10 Споделувања Share Tweet

Кратка приказна за туѓото мислење

Кратка приказна за туѓото мислење

пред 3 дена - Без катеторија

7 Споделувања Share Tweet Татко и син купиле коњ. Другиот ден тргнале некаде, поминувајќи низ селото. Таткото рекол: – Сине, качи се ти на коњот, јас ќе поодам.

Природата последна се смее

Природата последна се смее

пред 3 дена - Без катеторија

6 Споделувања Share Tweet Градиме бетон, асфалтираме трева, таманиме дрва, и некако си мислиме дека сме ја победиле природата.

Вистински архивски снимки од  Денот Д  и инвазијата на Нормандија

Вистински архивски снимки од „Денот Д“ и инвазијата на Нормандија

пред 3 дена - Без катеторија

14 Споделувања Share Tweet Сте го гледале „Спасувањето на војникот Рајан“, а сигурно знаете и за десантот во Нормандија....

Утре на Хладно пиво

Утре на Хладно пиво!

пред 3 дена - Без катеторија

6 Споделувања Share Tweet Ете ги пак „пургерите“, назад на старо место, по десетти пат „у далекој Македонији“. Летоска свиреа во Дојран, а 365.

Уникатна шведска компанија  40 вработени  а ниту еден шеф

Уникатна шведска компанија: 40 вработени, а ниту еден шеф

пред 3 дена - Без катеторија

13 Споделувања Share Tweet Можат ли компаниите да конкурираат на денешниот пазар без лидер во форма на директор? Многумина веднаш ќе се истрчаат дека без „главатар“ ништо не бидува, ама не и вработените на шведската софтверска компанија Crisp.

Човекот што секој ден им носи вода и живот на животните во Кенија

Човекот што секој ден им носи вода и живот на животните во Кенија

пред 3 дена - Без катеторија

18 Споделувања Share Tweet Во спрженото парче земја наречено Tsavo West Национален Парк, во Кенија, нема посрдечно пречекуван гостин од „Водоносецот“.

Вратите на BMW Z1

Вратите на BMW Z1

пред 4 дена - Техно

7 Споделувања Share Tweet Пазете, зборуваме за автомобил произведуван од 1989 до 1991 година.

Зошто Азијците јадат со стапчиња

Зошто Азијците јадат со стапчиња?

пред 4 дена - Без катеторија

7 Споделувања Share Tweet Првите верзии на стапчињата за јадење датираат, грубо, од пред околу 4-5 илјади години, а се појавиле во Кина.

Компјутер учи да игра видео игра

Компјутер учи да игра видео игра

пред 4 дена - Техно

10 Споделувања Share Tweet Денешниве компјутери и вештачка интелигенција ги учиме на сé и сешто. Особено да возат коли. Тогаш зошто да не ги научиме и да играат видео игри? Зашто нема да биде фер.

1 2 3 4 5 6 7