Повеќето граѓани на Србија не веруваат во официјалните податоци за коронавирусот

Повеќето граѓани на Србија немаат доверба во официјалните информации на институциите за епидемијата на коронавирусот, а за време на крајот на предизборната кампања повеќе од 50 отсто го оцениле нивото на информирање за коронакризата како незадоволувачко, покажуваат истражувањата на агенцијата Валикон. Нивото на информираноста за епидемијата на коронавирусот