притисни ентер »

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

Крајбрежната стража во Албанија спаси осум Срби

Крајбрежната стража во Албанија спаси осум Срби

Крајбрежната стража во Албанија денеска спаси осум лица. Откако се случил дефект во моторот, членовите на екипажот побарале помош преку СОС сигналот. Бродот во Сазан Р-116 „Бора”, веднаш е ангажиран за да даде помош на јахтата под италијанско знаме со кој пловеле осум српски државјани. Јахтата била испратена до пристаништето во Валона без проблеми

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

СПАСУВАЧКА АКЦИЈА НА МОРЕ: На јахта и откажале моторите, албанската стража спаси 8 Срби (ФОТО)

СПАСУВАЧКА АКЦИЈА НА МОРЕ: На јахта и откажале моторите, албанската стража спаси 8 Срби (ФОТО)

По добивањето на сигналот, бродот во Сазан Р-116 "Бора", веднаш бил ангажиран за да даде помош на јахтата. Албанската крајбрежна стража денеска, во раните утрински часови, спаси осум лица. По дефект во моторот, членовите на екипажот побарале помош преку СОС сигналот. По добивањето на сигналот, бродот во Сазан Р-116 “Бора”, веднаш бил ангажиран за да

Кај Валона спасени Срби од јахта што тонела

Кај Валона спасени Срби од јахта што тонела

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во неа се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме, постоеше опасност да потоне

Албанија: Капетанијата од Валона спаси да не потоне италијанска јахта со 7 Срби

Албанија: Капетанијата од Валона спаси да не потоне италијанска јахта со 7 Срби

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне,

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа” долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Капетанијата од Валона спаси од потонување јахта со српски државјани

Благодарение на брзата интервенција на капетанијата од приморскиот албански град Валона, спасена е јахта од потонување во која се наоѓале српски државјани. – Јахтата „Ламакоиа“ долга 23 метри пловеше под италијанско знаме. Во се наоѓаа седум српски граѓани. Поради дефект на моторот, доколку не се интервенираше навреме постоеше опасност да потоне, соопшти