притисни ентер »

Bloodhound суперсонично возило: Над 1000 км/ч за помалку од една минута (ВИДЕО)

Bloodhound суперсонично возило: Над 1000 км/ч за помалку од една минута (ВИДЕО)

Bloodhound не толку одамна беше на прагот на банкрот и замалку не прекина со сите проекти. Новите тестови, сепак, укажуваат на тоа дека не само што проектот трае, туку суперсоничното возило покажа одлични резултати, и за само 50 секунди постигна брзина од 1.010 километри на час. Иако резултатите звучат импресивно, Bloodhound е само шести на листата

Bloodhound суперсонично возило: Над 1000 км/ч за помалку од една минута (ВИДЕО)

Bloodhound суперсонично возило: Над 1000 км/ч за помалку од една минута (ВИДЕО)

Bloodhound не толку одамна беше на прагот на банкрот и замалку не прекина со сите проекти. Новите тестови, сепак, укажуваат на тоа дека не само што проектот трае, туку суперсоничното возило покажа одлични резултати, и за само 50 секунди постигна брзина од 1.010 километри на час. Иако резултатите звучат импресивно, Bloodhound е само шести на листата