притисни ентер »

Многумина ја прават оваа грешка додека јадат цреши: Не сте ни свесни колку го ризикувате здравјето

Многумина ја прават оваа грешка додека јадат цреши: Не сте ни свесни колку го ризикувате здравјето

Нивните коски содржат цијаногени гликозиди, па доколку ги проголтате може да го доведете вашето здравје до опасност. Црешите се едни од најмоќните овошки благодарение на богатството со антиоксиданти, витамини и минерали и многубројните здравствени бенефити. Многу луѓе едвај чекаат да дојде сезоната на цреши за да уживаат во нивниот вкус. Но, постои

Дали и вие ја правите оваа грешка кога јадете цреши?

Дали и вие ја правите оваа грешка кога јадете цреши?

Црешите се многу вкусни и постојат бројни придобивки од нивното консумирање. Тие се едни од најмоќните овошја благодарение на тоа што содржат антиоксиданси, витамини и минерали. Многу луѓе со нетрпение чекаат да дојде нивната сезона за да можат да уживаат во нивниот вкус. Но, постои една опасност за која многумина не се свесни додека ги јадат. Имено,

Многумина ја прават оваа грешка додека јадат цреши: Не сте ни свесни колку си го ризикувате здравјето!

Многумина ја прават оваа грешка додека јадат цреши: Не сте ни свесни колку си го ризикувате здравјето!

Црешите се едни од најмоќните овошки благодарение на бројните антиоксиданси, витамини и минерали и многубројните здравствени придобивки. Многу луѓе едвај чекаат да дојде сезона на цреши и да уживаат во нивниот вкус. Но постои една опасност за која многумина не се свесни додека ги јадат. Имено, нивните семки содржат цијаногени гликозиди, па доколку