притисни ентер »

Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, имаше средба со амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјата, Томас Герберих, кој му честиташе за преземањето на функцијата. На средбата е констатирано дека Република Северна Македонија и Сојузна Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен дијалог и стабилно партнерство

Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, имаше средба со амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјата, Томас Герберих, кој му честиташе за преземањето на функцијата. На средбата е констатирано дека Република Северна Македонија и Сојузна Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен дијалог и стабилно партнерство

Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, имаше средба со амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјата, Томас Герберих, кој му честиташе за преземањето на функцијата. На средбата е констатирано дека Република Северна Македонија и Сојузна Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен дијалог и стабилно партнерство

Спасовски со Герберих: Продолжува поддршката од Германија

Спасовски со Герберих: Продолжува поддршката од Германија

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, имаше средба со амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјата, Томас Герберих, кој му честиташе за преземањето на функцијата. На средбата е констатирано дека Македонија и Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен дијалог и стабилно партнерство и беше изразена подготвеност

Спасовски на средба со германскиот амбасадор Герберих

Спасовски на средба со германскиот амбасадор Герберих

Премиерот на техничката Влада Оливер Спасовски денеска се сретна со германскиот амбасадор во земјава Томас Герберих, на која констатирале дека Северна Македонија и Германија имаат одлични билатерални односи карактеризирани со динамичен дијалог и стабилно партнерство, соопшти прес-службата на македонската Влада. Премиерот Спасовски му се заблагодарил

Спасовски-Герберих: Новата методологија да не ги помести пристапните преговори со ЕУ

Спасовски-Герберих: Новата методологија да не ги помести пристапните преговори со ЕУ

Спасовски нагласи дека Владата ќе продолжи да дава дополнителни позитивни аргументи за очекуваната позитивна одлука на ЕУ. На денешната средба на претседателот на Владата Оливер Спасовски и германскиот амбасадор во земјата Томас Герберих беше истакната и повторена поддршката на Германија за скорешно започнување со пристапните преговори на нашата земја

Спасовски - Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Спасовски - Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

На средбата е констатирано дека Македонија и Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен дијалог и стабилно партнерство и беше изразена подготвеност за продлабочување на соработката и во наредниот период. Премиерот Спасовски се заблагодари за континуираната поддршка од страна на Германија во сите процеси, со цел како

Спасовски на средба со амбасадорот на Германија во Македонија, Томас Герберих

Спасовски на средба со амбасадорот на Германија во Македонија, Томас Герберих

На денешната средба на претседателот на Владата Оливер Спасовски и германскиот амбасадор во земјата Томас Герберих беше истакната и повторена поддршката на Германија за скорешно започнување со пристапните преговори на нашата земја со Европската Унија и беше заклучено оти процесот за развој на методологијата не смее да донесе поместување на пристапните

Спасовски-Герберих: Развојот на методологијата не смее ги помести пристапните преговори со ЕУ

Спасовски-Герберих: Развојот на методологијата не смее ги помести пристапните преговори со ЕУ

На средбата е констатирано дека Македонија и Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен дијалог и стабилно партнерство и беше изразена подготвеност за продлабочување на соработката и во наредниот период. На денешната средба на претседателот на Владата Оливер Спасовски и германскиот амбасадор во земјата Томас Герберих

Спасовски- Герберих: Вархеји донесе умерен оптимизам дека може да се очекува позитивна одлука од ЕУ

Спасовски- Герберих: Вархеји донесе умерен оптимизам дека може да се очекува позитивна одлука од ЕУ

Претседателот на Владата, Оливер Спасовски, имаше средба со амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјата, Томас Герберих, кој му честиташе за преземањето на функцијата. На средбата е констатирано дека Република  Македонија и Сојузна Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен дијалог и стабилно партнерство и

Средба на премиерот Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Средба на премиерот Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, имаше средба со амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјата, Томас Герберих, кој му честиташе за преземањето на функцијата. На средбата е констатирано дека Република Северна Македонија и Сојузна Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен

Средба Спасовски-Герберих: Процесот за развој на методологијата не смее да донесе поместување на пристапните преговори

Средба Спасовски-Герберих: Процесот за развој на методологијата не смее да донесе поместување на пристапните преговори

На денешната средба на претседателот на Владата Оливер Спасовски и германскиот амбасадор во земјата Томас Герберих беше истакната и повторена поддршката на Германија за скорешно започнување со пристапните преговори на нашата земја со Европската Унија и беше заклучено оти процесот за развој на методологијата не смее да донесе поместување на пристапните

Средба на премиерот Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Средба на премиерот Спасовски со германскиот амбасадор Герберих: Продолжува поддршката од Германија на патот на земјата во ЕУ

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, имаше средба со амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјата, Томас Герберих, кој му честиташе за преземањето на функцијата. На средбата е констатирано дека Република Северна Македонија и Сојузна Германија имаат одлични билатерални односи, кои ги карактеризира динамичен

Џафери – Брнз: Со фер изборен процес ќе се зацврсти демократскиот капацитет на државата

Џафери – Брнз: Со фер изборен процес ќе се зацврсти демократскиот капацитет на државата

Актуелната политичка ситуација во земјава и планираната динамика на работата на Парламентот во периодот до распишувањето на претстојните предвремени парламентарни избори биле теми на денешната средба на претседателот на Собранието Талат Џафери и амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мери Брнз. – На средбата беше потенцирана потребата од имање законски

Брнс - Џафери: Фер избори за потврда на капацитетот на државата

Брнс - Џафери: Фер избори за потврда на капацитетот на државата

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, и амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мери Брнс, денеска имале средба на која разговарале за актуелната политичка ситуација во земјава и планираната динамика на работата на Парламентот во периодот до распишувањето на претстојните предвремени парламентарни избори. „На средбата беше потенцирана потребата од

Премиерот Спасовски на средбата со амбасадорката Галовеј: Паралелно со организирање на изборите, ќе понудиме силни аргументи за позитивна одлука на ЕУ за старт на преговорите во претстојниот период

Премиерот Спасовски на средбата со амбасадорката Галовеј: Паралелно со организирање на изборите, ќе понудиме силни аргументи за позитивна одлука на ЕУ за старт на преговорите во претстојниот период

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Оливер Спасовски денеска ја прими амбасадорката на Обединетото Кралство во нашата земја Рејчел Галовеј. Премиерот Спасовски, во свое име и во име на Владата, се заблагодари за континуираната поддршка од Обединетото Кралство во спроведувањето на реформите и за аспирациите на нашата земја за членство

Спасовски кај Галовеј: Очекуваме членство во НАТО пред изборите

Спасовски кај Галовеј: Очекуваме членство во НАТО пред изборите

Техничкиот премиер Оливер Спасовски, на средба со британската амбасадорка, Рејчел Галовеј, изјави дека Северна Македонија го очекува полноправното членство во НАТО пред изборите во април. Тој ја информираше амбасадорката дека во меѓувреме се исполнуваат сите обврски и одговорностите за нашата партиципација во алијансата, вклучувајќи ја и модернизацијата

Џафери – Брнз: Со фер изборен процес ќе се зацврсти демократскиот капацитет на државата

Џафери – Брнз: Со фер изборен процес ќе се зацврсти демократскиот капацитет на државата

Актуелната политичка ситуација во земјава и планираната динамика на работата на Парламентот во периодот до распишувањето на претстојните предвремени парламентарни избори биле теми на денешната средба на претседателот на Собранието Талат Џафери и амбасадорката на САД во земјава, Кејт Мери Брнз. – На средбата беше потенцирана потребата од имање законски

Спасовски-Галовеј: Ќе понудиме силни аргументи за позитивна одлука за старт на преговорите со ЕУ

Спасовски-Галовеј: Ќе понудиме силни аргументи за позитивна одлука за старт на преговорите со ЕУ

Паралелно со организирање на изборите, ќе понудиме силни аргументи за позитивна одлука на Европската Унија за старт на преговорите во претстојниот период, истакна премиерот Оливер Спасовски на денешната средба со британската амбасадорка во земјава, Рејчел Галовеј. Спасовски, во свое име и во име на Владата, се заблагодарил за континуираната поддршка

Средба на претседателот Џафери со амбасадорката Бурнс

Средба на претседателот Џафери со амбасадорката Бурнс

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денес оствари средба со американската амбасадорка, Кејт Мари Бурнс. На средбата стана збор за актуелната политичка ситуација во земјата, како и за планираната динамика на работата на Собранието во периодот до распишувањето на претстојните предвремени парламентарни избори. Како што информираат од прес-службата,