Истражувањата покажаа дека депресијата и дебелината се почести појави кај девојките

Поврзаноста помеѓу дебелината и депресијата се зголемува во адолесценцијата, пред се кај девојчињата, според неодамнешните истражувања. Според студијата објавена во „The International Journal of Obesity“, постои поврзаност помеѓу дебелината и депресијата. Истражувањето беше спроведено на 1.500 млади луѓе на возраст од 11-24 години. Научниците постојано