притисни ентер »

Шенка Колозова за Ѓорѓи: Не сум за жалење, него го нема

Шенка Колозова за Ѓорѓи: Не сум за жалење, него го нема

Актерката Шенка Колозова, најпозната по култните Македонски народни приказни, во интервју за „ Бекстејџ “ говореше за нејзиниот сопруг Ѓорѓи Колозов, кој во 2003-та година почина. „Има моменти што знам колку многу ги сакал и ден денес ми е тешко зошто не може да го доживее тоа, зошто поминува, а него го нема. Не сум греота јас. Јас сум тука, живеам,

Шенка Колозова: И ден денес кога ќе се спомене неговото име, плачам

Шенка Колозова: И ден денес кога ќе се спомене неговото име, плачам

Шенка Колозова и после 16 години од смртта се сеќава на нејзиниот Ѓорѓи. Таа пред објективот на Бекстејџ со солзи во очите зборуваше за животот по смртта на царот Колозов. Вели: “ Многумина ќе ви кажат дека со времето се поминува, меѓутоа не со времето ти е се потешко и потешко.. Не поминува тоа. Сите велат леле греота ти, не сум греота јас. Јас сум

Шенка Колозова со солзи во очите говори за смртта на Ѓорѓи (ВИДЕО)

Шенка Колозова со солзи во очите говори за смртта на Ѓорѓи (ВИДЕО)

Шенка Колозова и после 16 години од смртта се сеќава на нејзиниот Ѓорѓи. Таа пред објективот на Бекстејџ со солзи во очите зборуваше за животот по заминувањето на царот Колозов. Во интервју за Бекстејџ, Шенка Колозова, зборувала за работите со кои сега се занимава, за животот по смртта на сопругот Ѓорѓи и за други работи кои се дел од нејзиниот

За Шенка Колозова ниту времето не е лек за тагата по нејзиниот Ѓорѓи: „Станува се потешко и потешко…“

За Шенка Колозова ниту времето не е лек за тагата по нејзиниот Ѓорѓи: „Станува се потешко и потешко…“

фото:бекстејџ/јутјуб/принтскрин Нејзиното име го знае секој, особено генерациите што израснаа гледајќи ја Шенка Коловова во македонските народни приказни. Денес, таа за жал е без својот животен сопатник, легендарниот Ѓорѓи Колзов со кој заедно беа и дома и на работа- пред камерите, на сцената… Шенка ретко се појавува во медиуми, но овој пат одлучи

Шенка Колозова за Ѓорѓи: Има моменти кои знам дека ги сакал и денеска ми е тешко што не можел да ги доживее (ВИДЕО)

Шенка Колозова за Ѓорѓи: Има моменти кои знам дека ги сакал и денеска ми е тешко што не можел да ги доживее (ВИДЕО)

Актерката со која израснаа многу генерации, Шенка Колозова и после 16 години со така се сеќава на нејзиниот Ѓорѓи. Таа во интервју за Бекстејџ со солзи во очите раскажува за нејзиниот живот по заминувањето на последниот македонски цар, како многумина го нарекуваа, Има моменти, што знам дека толку многу ги сакал и денеска ми е тешко што не можел да

Шенка Колозова за Ѓорѓи: Има моменти кои знам дека ги сакал и денеска ми е тешко што не можел да ги доживее (ВИДЕО)

Шенка Колозова за Ѓорѓи: Има моменти кои знам дека ги сакал и денеска ми е тешко што не можел да ги доживее (ВИДЕО)

Актерката со која израснаа многу генерации, Шенка Колозова и после 16 години со така се сеќава на нејзиниот Ѓорѓи. Таа во интервју за Бекстејџ со солзи во очите раскажува за нејзиниот живот по заминувањето на последниот македонски цар, како многумина го нарекуваа, Има моменти, што знам дека толку многу ги сакал и денеска ми е тешко што не можел да

Шенка Колозова си ја отвори душата: Со солзи во очите говори за смртта на Ѓорѓи (ВИДЕО)

Шенка Колозова си ја отвори душата: Со солзи во очите говори за смртта на Ѓорѓи (ВИДЕО)

Шенка Колозова си ја отвори душата: Со солзи во очите говори за смртта на Ѓорѓи (ВИДЕО) Шенка Колозова и после 16 години од смртта се сеќава на нејзиниот Ѓорѓи. Таа пред објективот на Бекстејџ со солзи во очите зборуваше за животот по заминувањето на царот Колозов. Во интервју за Бекстејџ, Шенка Колозова, зборувала за работите со кои сега се занимава,

Шенка за Ѓорѓи: Јас сум тука, живеам, се радувам, плачам, чувам внуци – греота е тој што повеќе го нема (ВИДЕО)

Шенка за Ѓорѓи: Јас сум тука, живеам, се радувам, плачам, чувам внуци – греота е тој што повеќе го нема (ВИДЕО)

Таа пред објективот на естадниот магазин „Бекстејџ“ со солзи во очите зборуваше за животот по смртта на царот Колозов. Една од нашите најдобри актерки, Шенка Колозова и после 16 години од смртта на нејзиниот сопруг, Ѓорѓи Колов, секојдневно се сеќава на него. Таа пред објективот на естадниот магазин „Бекстејџ“ со солзи во очите зборуваше за животот

Шенка Колозова: „И ден денес кога ќе се спомене името на Ѓорѓи, плачам!“

Шенка Колозова: „И ден денес кога ќе се спомене името на Ѓорѓи, плачам!“

Шенка Колозова и после 16 години од смртта се сеќава на нејзиниот Ѓорѓи. Таа пред објективот на Бекстејџ со солзи во очите зборуваше за животот по смртта на царот Колозов. Многумина ќе ви кажат дека со времето се поминува, меѓутоа не со времето ти е се потешко и потешко.. Не поминува тоа. Сите велат леле греота ти, не сум греота јас. Јас сум тука живеам,