притисни ентер »

Курти и Мустафа не се договорија за новата Влада

Курти и Мустафа не се договорија за новата Влада

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на октомвриските избори најавија дека преговорите

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада, јави дописникот на МИА од Приштина. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада, јави дописникот на МИА од Приштина. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска влада

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска влада

Лидерите на партиите кои победија на октомвриските избори во Косово, Албин Курти на Движењето Самоопределување (ВВ) и Иса Мустафа на Демократскиот сојуз на Косово (ЛДК), започнаа попладнево состанок зад затворени врати во косовското Собрание, со цел да ги договорат последните детали околу формирањето на новата заедничка влада, јави дописникот на МИА

Курти и Мустафа не се договорија за нова косовска влада

Курти и Мустафа не се договорија за нова косовска влада

Албин Курти и Иса Мустафа, лидерите на „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, не успеаја попладнево да се договорат за идната заедничка влада, јави дописникот на МИА од Приштина. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на октомвриските

Нема договор за влада на Косово

Нема договор за влада на Косово

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада, јави дописникот на МИА од Приштина. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска Bлада

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска Bлада

Лидерите на партиите кои победија на октомвриските избори во Косово, Албин Курти на Движењето Самоопределување (ВВ) и Иса Мустафа на Демократскиот сојуз на Косово (ЛДК), започнаа попладнево состанок зад затворени врати во косовското Собрание, со цел да ги договорат последните детали околу формирањето на новата заедничка Влада. Еден час по започнувањето

Курти и Мустафа без договор за нова влада

Курти и Мустафа без договор за нова влада

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на октомвриските избори најавија дека преговорите

Нема договор за влада во Косово

Нема договор за влада во Косово

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада, јави дописникот на МИА од Приштина. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на

ПРЕГОВОРИ ВО КОСОВО: Курти и Мустафа не постигнаа договор за нова влада

ПРЕГОВОРИ ВО КОСОВО: Курти и Мустафа не постигнаа договор за нова влада

Кога ќе имаме конечен договор, истиот ќе го преставиме пред јавноста. Денешната средба завршува, јас ќе бидам во директен контакт со претседателот на ДЛК за да одредиме кога ќе се сретнеме повторно, за да постигнеме договор, истакна Курти. Заврши средбата помеѓу лидерите на Самоопределување, Албин Курти и на Демократската Лига на Косово, Иса Мустафа

Курти и Мустафа и понатаму без договор за владејачка коалиција

Курти и Мустафа и понатаму без договор за владејачка коалиција

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на октомвриските избори најавија дека преговорите

Курти и Мустафа одржуваат состанок за формирање на нова косовска влада

Курти и Мустафа одржуваат состанок за формирање на нова косовска влада

Според претходните најави од двете партии, Курти и Мустафа се очекува во текот на денешниот ден да потпишат договор за идната влада, за која засега се знае дека е постигната согласност дека ќе има 12 министерства, од кои по едно ќе им припаднат на политичките субјекти на српската и на помалите етнички заедници во Косово. Лидерите на партиите кои победија

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

– Лидерите на Движењето „Самоопределување” и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада, јави дописникот на МИА од Приштина. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

Курти и Мустафа не се договорија за новата влада

Лидерите на Движењето „Самоопределување“ и на Демократскиот сојуз на Косово, Албин Курти и Иса Мустафа не успеаја денеска да се договорат за идната заедничка влада, јави дописникот на МИА од Приштина. По денешната средба зад затворени врати во косовското Собрание, по која се најавуваше потпишување договор за коалиција, двете партии кои победија на

СОСТАНОК ЗАД ЗАТВОРЕНИ ВРАТИ: Конечно на повидок формирање на Влада во Косово

СОСТАНОК ЗАД ЗАТВОРЕНИ ВРАТИ: Конечно на повидок формирање на Влада во Косово

Лидерите на партиите кои побeдија на октомвриските избори во Косово, Албин Курти на Движењето Сaмоопределување (ВВ) и Иса Мустафа на Демократскиот сојуз на Косово (ЛДК), започнаа попладнево состанок зад затворени врати во косовското Собрание, со цел да ги договорат последните детали околу формирањето на новата заедничка влада, јави дописникот на МИА

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска влада

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска влада

Лидерите на партиите кои победија на октомвриските избори во Косово, Албин Курти на Движењето Самоопределување (ВВ) и Иса Мустафа на Демократскиот сојуз на Косово (ЛДК), започнаа попладнево состанок зад затворени врати во косовското Собрание, со цел да ги договорат последните детали околу формирањето на новата заедничка влада . Еден час по започнувањето

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска влада

Средба на Албин Курти и Иса Мустафа за формирање на новата косовска влада

Лидерите на партиите кои победија на октомвриските избори во Косово, Албин Курти на Движењето Самоопределување (ВВ) и Иса Мустафа на Демократскиот сојуз на Косово (ЛДК), започнаа попладнево состанок зад затворени врати во косовското Собрание, со цел да ги договорат последните детали околу формирањето на новата заедничка влада , јави дописникот на МИА

Косово: Мустафа и Курти в понеделник ќе го потпишат договорот за коалиција

Косово: Мустафа и Курти в понеделник ќе го потпишат договорот за коалиција

Коалицискиот договор меѓу Самоопределување и Демократскиот сојуз на Косово (ДСК) ќе биде потпишан во понеделник, 2 декември. По денешната средба меѓу претседателот на Самоопределување Албин Курти и Иса Мустафа од ДСК, објавено е дека двете партии целосно ја усогласиле агендата на идната косовска Влада. Исто така беше најавено дека одговорностите за

Курти и Мустафа в понеделник ќе потпишат коалициски договор за новата косовска влада

Курти и Мустафа в понеделник ќе потпишат коалициски договор за новата косовска влада

По денешната средба меѓу претседателот на ,,Самоопределување”, Албин Курти и Иса Мустафа од ДСК, беше објавено дека двете партии целосно ја координирале програмата на идната косовска влада, објави „Косова онлајн“. Движењето ,,Самоопределување” најави дека усогласувањето на владината програма помеѓу Самоопределување и ДСК е завршено. Беше објавено и

Косово: Мустафа и Курти в понеделник ќе го потпишат договорот за коалиција

Косово: Мустафа и Курти в понеделник ќе го потпишат договорот за коалиција

Коалицискиот договор меѓу Самоопределување и Демократскиот сојуз на Косово (ДСК) ќе биде потпишан во понеделник, 2 декември. По денешната средба меѓу претседателот на Самоопределување Албин Курти и Иса Мустафа од ДСК, објавено е дека двете партии целосно ја усогласиле агендата на идната косовска Влада. Исто така беше најавено дека одговорностите за