притисни ентер »

Нискорангираните тенисери бараат финансиска помош

Нискорангираните тенисери бараат финансиска помош

Иако во професионалниот тенис се заработуваат неверојатни суми на пари, тенисерите со понизок рејтинг побараа парична помош за време на пандемијата корона вирусот, откако сега немаат никаков извор на приходи. Повеќе од 700 тенисери ја потпишаа петицијата која ја започна грузиската тенисерка Софија Шапатава, која посочи дека по прекинот на тениските

Нискорангираните тенисери бараат финансиска помош

Нискорангираните тенисери бараат финансиска помош

Иако во професионалниот тенис се заработуваат неверојатни суми на пари, тенисерите со понизок рејтинг побараа парична помош за време на пандемијата корона вирусот, откако сега немаат никаков извор на приходи. Повеќе од 700 тенисери ја потпишаа петицијата која ја започна грузиската тенисерка Софија Шапатава, која посочи дека по прекинот на тениските