притисни ентер »

Zoom ќе плати 86 милиони долари поради загрозување на приватноста на кориснциите

Zoom ќе плати 86 милиони долари поради загрозување на приватноста на кориснциите

СОФТВЕР , Тренди Zoom ќе плати 86 милиони долари поради загрозување на приватноста на кориснциите 5 минути 1 1 Компанијата Zoom Video Communications Inc (ZM.O) се согласила да плати 85 милиони американски долари и да ги зајакне своите безбедносни практики. Zoom ќе плати 65 милиони долари за да се реши спорот со кој се тврди дека ги прекршила правата

Зум ќе плати 85 милиони долари поради нарушување на приватноста и „Зумбомбинг“ на состаноците

Зум ќе плати 85 милиони долари поради нарушување на приватноста и „Зумбомбинг“ на состаноците

Зум ќе плати 65 милиони долари за да се реши спорот со кој се тврди дека ги прекршила правата на приватност на корисниците со споделување лични податоци со Фејсбук, Гугл и Линкдин и дозволувајќи им на хакерите да ги попречуваат состаноците преку Зум, во пракса наречено Zoombombing. Прелиминарната спогодба поднесена во саботата попладне бара одобрување